FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robin Hood  The Movie
Quiz about Robin Hood  The Movie

"Robin Hood" The Movie Trivia Quiz


I love 'Robin Hood' and my daughter just saw it for the first time. So I decided to make a quiz while watching it. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Disneymama410. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,833
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3305
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of Prince John's snake? Hint


Question 2 of 10
2. What do Robin Hood and Little John disguise themselves as to rob Prince John? Hint


Question 3 of 10
3. What kind of animal is Friar Tuck? Hint


Question 4 of 10
4. Who celebrates his or her birthday during the movie? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the little boy turtle? Hint


Question 6 of 10
6. Who said this quote - One day your uncle King Richard will have an outlaw for an inlaw? Hint


Question 7 of 10
7. Did Andy Devine voice Friar Tuck in the movie?


Question 8 of 10
8. Who does Little John call Bushell Britches? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of animals are Nutsy and Trigger? Hint


Question 10 of 10
10. Who is sentenced to death for treason? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Chavs: 8/10
May 21 2024 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Prince John's snake?

Answer: Sir Hiss

I love the line he says in the movie when Prince John told him to take a walk: "Snakes don't walk, we slither".
2. What do Robin Hood and Little John disguise themselves as to rob Prince John?

Answer: Fortune Tellers

This is another great part of the movie.
3. What kind of animal is Friar Tuck?

Answer: Badger

One of my favorite characters.
4. Who celebrates his or her birthday during the movie?

Answer: Skippy

Skippy is the little bunny, he turns 7 in the movie and Robin gives him a bow and arrow and his hat.
5. What is the name of the little boy turtle?

Answer: Toby

He is the little turtle who hangs out with Skippy and his little bunny sisters and is afraid of everything.
6. Who said this quote - One day your uncle King Richard will have an outlaw for an inlaw?

Answer: Lady Cluck

I think that has to be one of the best quotes from the whole movie.
7. Did Andy Devine voice Friar Tuck in the movie?

Answer: Yes

I never knew he did the voice until recently and I'm glad he did, he's a great actor and added a lot to the movie.
8. Who does Little John call Bushell Britches?

Answer: The Sherrif of Nottingham

I love Phil Harris. He did so many great "bear" voices :)
9. What kind of animals are Nutsy and Trigger?

Answer: Vultures

Another set of great and funny characters.
10. Who is sentenced to death for treason?

Answer: Friar Tuck

He didn't die though, he was set free, thanks to Robin.
Source: Author Disneymama410

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us