FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robin Hood Prince of Thieves
Quiz about Robin Hood Prince of Thieves

Average Movie Trivia: Robin Hood: Prince of Thieves | 15 Questions


How much do you know about one of the greatest movies of all time? Take this quiz and find out!

A multiple-choice quiz by SarahBaysore. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
SarahBaysore
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
693
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 38 (13/15), Guest 86 (13/15), Guest 86 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. What does Peter yell as he's charging the soldiers in Jerusalem, after he's been shot with an arrow? Hint


Question 2 of 15
2. Who does Robin see Gisborne and his soldiers chasing, after he returns to England with Azeem? Hint


Question 3 of 15
3. What is the Sheriff's witch's name? Hint


Question 4 of 15
4. What did the Sheriff and Bishop accuse Robin's father of, before killing him? Hint


Question 5 of 15
5. Who plays Lord Locksley?
Hint


Question 6 of 15
6. Who is Robin's white-haired, elderly servant? Hint


Question 7 of 15
7. What is Marian's lady-in-waiting's name? Hint


Question 8 of 15
8. Why don't Gisborne's soldiers go into Sherwood after Robin, Azeem, and Duncan, following the pursuit from Marion's home? Hint


Question 9 of 15
9. The Sheriff gives Marian a jeweled dagger after Mass.


Question 10 of 15
10. Robin's brother is Little John.


Question 11 of 15
11. When Robin, Duncan, and Azeem first enter Sherwood, Little John demands Robin pay what as tax? Hint


Question 12 of 15
12. At the end, King Richard appears. Who does the cameo? Hint


Question 13 of 15
13. Azeem carries what kind of sword? Hint


Question 14 of 15
14. Who pushes the Bishop out the window of his room, killing him?


Hint


Question 15 of 15
15. The sheriff's men find Robin's camp by following whom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 38: 13/15
Jul 04 2024 : Guest 86: 13/15
Jun 28 2024 : Guest 86: 10/15
Jun 08 2024 : Guest 95: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Peter yell as he's charging the soldiers in Jerusalem, after he's been shot with an arrow?

Answer: "For England!"

After Peter tells Robin and Azeem leave the arrow in his chest, he pulls his sword and rushes the soldiers, yelling "For England". This allows Robin and Azeem to escape.
2. Who does Robin see Gisborne and his soldiers chasing, after he returns to England with Azeem?

Answer: Wulf

Wulf is Little John's ten-year-old son. Gisborne and his men are after him because he's been poaching deer for his starving family. Later, he is captured and sentenced to hang at the Sheriff's wedding to Marian. Then, while he is suffocating, John screams out his name from the paraphets above, before Robin shoots two arrows, severing the rope with his second.
3. What is the Sheriff's witch's name?

Answer: Mortianna

Mortianna raised the Sheriff since he was a baby and the extended version reveals that she is his mother! She is also very adept at witchcraft and lives in the murky underground levels of Nottingham Castle.
4. What did the Sheriff and Bishop accuse Robin's father of, before killing him?

Answer: Devil worship

They both tell Robin, at different times, that his father worshipped the devil and that he signed a confession before the bishop. It was all lies, as Lord Locksley was a devout Christian.
5. Who plays Lord Locksley?

Answer: Brian Blessed

He also plays Boss Nass in "Star Wars: The Phantom Menace". The Sheriff had him killed before Robin returned home, when he refused to join him and his men.
6. Who is Robin's white-haired, elderly servant?

Answer: Duncan

Duncan is a Locksley family servant of many years. Robin returns home to find that Gisborne had removed Duncan's eyes, after he refused to believe the charges against Lord Locksley.
7. What is Marian's lady-in-waiting's name?

Answer: Sarah

When Robin first enters Marian's home, Sarah appears on a landing upstairs and tells him she is Marian. Later, she rides with the Bishop's emissary and he beats her, and then returns to the castle without delivering the letter he was supposed to.
8. Why don't Gisborne's soldiers go into Sherwood after Robin, Azeem, and Duncan, following the pursuit from Marion's home?

Answer: It is said to be haunted.

Thanks to some tricks and allusions from John and his band, everyone thinks that the forest is haunted.
9. The Sheriff gives Marian a jeweled dagger after Mass.

Answer: True

He presents her the dagger after she declines his offer of having her household move to Nottingham. She later gives it to Robin as "a contribution to his cause", as she calls it.
10. Robin's brother is Little John.

Answer: False

Little John is Robin's friend and is the leader of the outlaw band, until Robin comes along. Will Scarlett is his brother. He reveals this to Robin after he cuts a deal with the Sheriff to kill Robin, whom he hates until the end of the movie.
11. When Robin, Duncan, and Azeem first enter Sherwood, Little John demands Robin pay what as tax?

Answer: His gold medallion

The medallion belonged to his father and is the Locksley family crest. Robin tells him that he'll have to fight him for it. They do, and afterwards, Robin ends up joining and leading the outlaw group.
12. At the end, King Richard appears. Who does the cameo?

Answer: Sean Connery

Sean Connery is uncredited as King Richard. King Richard comes riding up right in the middle of the marrige cermony and tells Friar Tuck that he can't allow the wedding to go on, unless he is permitted to give the bride (Marian) away.
13. Azeem carries what kind of sword?

Answer: Saracen

Gisborne tells the sheriff this after Robin stops him from killing Wulf. He carries a curved saracen sword and is very skilled with it. He also carries his prayer mat that he kneels on while praying every day.
14. Who pushes the Bishop out the window of his room, killing him?

Answer: Friar Tuck

While Robin is fighting the Sheriff, Friar Tuck presses bags of gold and silver in the Bishop's hands and tells him they're to pay the devil on his way to hell and then shoves him out the window.
15. The sheriff's men find Robin's camp by following whom?

Answer: Duncan

After Marian is captured by the Sheriff's men, other men follow Duncan as he slowly rides a horse back to Robin's camp, trusting the horse to know the way since he's been there before.
Source: Author SarahBaysore

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us