FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Legend Robin Hood 2010
Quiz about The Legend Robin Hood 2010

The Legend: Robin Hood (2010) Trivia Quiz


This is a very good movie. See if you can answer these questions about it correctly. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Pejikr. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
Pejikr
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,847
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
339
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 173 (8/10), Guest 181 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was Robin Hood's position in Richard the Lionheart's army? Hint


Question 2 of 10
2. While traveling to England, they encountered the King's Guard, who had been ambushed. All but one of them was already dead. Who ambushed them? Hint


Question 3 of 10
3. Robin Hood's men disguised themselves as members of the King's Guard, with Robin as Loxley. Robin informed Prince John that King Richard had died. How did Prince John react? Hint


Question 4 of 10
4. Robin Hood and his men traveled to Nottingham to return Robert Loxley's sword to his father. What impairment did the elder Loxley have? Hint


Question 5 of 10
5. Sir Godfrey's men had been plundering villages in the north. The Northern Barons marched to meet King John, and Robin Hood spoke at their gathering. Complete his quote, "In tyranny, lies only__." Hint


Question 6 of 10
6. The elder Loxley fought Godfrey while his men were sacking Nottingham. How did the elder Loxley meet his death? Hint


Question 7 of 10
7. A French invasion was coming, and King John's army, including Robin, marched to the sea to meet the French ships. As the battle was coming to an end, Robin Hood killed Godfrey with an arrow through what part of his body? Hint


Question 8 of 10
8. In one of the ending scenes of the movie, King John burned the charter of rights for the people. Complete his quote, "I ___ him, to be an outlaw!" Hint


Question 9 of 10
9. Who portrayed Robin Hood in the movie? Hint


Question 10 of 10
10. Who directed "Robin Hood"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 174: 7/10
Jul 12 2024 : Guest 173: 8/10
Jun 23 2024 : Guest 181: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 181: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Robin Hood's position in Richard the Lionheart's army?

Answer: Archer

Robin Hood's story began with a siege on a castle in France. Richard the Lionheart, the King of England, was returning to England from Palestine in the Third Crusade. Richard was killed by a French archer, and the archer cried out in French, "I killed the king! Look!" Some of his men attempted to save his life, and gave him water. Richard died, and the English retreated. We know that Robin Hood was an archer because he shot and fired with his bow and arrow numerous times in the battle.
2. While traveling to England, they encountered the King's Guard, who had been ambushed. All but one of them was already dead. Who ambushed them?

Answer: Sir Godfrey

Sir Godfrey was an English traitor, who had French ancestry. His men killed the King's Guard traveling to England. France's king had ordered Godfrey to kill Richard, who should have been with the King's Guard. He questioned a knight, Sir Robert Loxley, who was barely breathing. Robert told him that Richard was already dead. Robin Hood's men ambushed the Frenchmen, and all but Godfrey were killed. Robin Hood then promised Robert that he would take Robert's sword to his father. Robert's father lived in Nottingham.
3. Robin Hood's men disguised themselves as members of the King's Guard, with Robin as Loxley. Robin informed Prince John that King Richard had died. How did Prince John react?

Answer: Imposed taxes

Robin informed Prince John that King Richard had died. Prince John was crowned and became King John. John said Robin should get a reward, then said that because Robin had told him who he was and that he was from Nottingham, Robin's father owed taxes to the king. Sir Godfrey was then sent to the north, by John, to collect new taxes imposed on everyone.
4. Robin Hood and his men traveled to Nottingham to return Robert Loxley's sword to his father. What impairment did the elder Loxley have?

Answer: Blindness

The elder Loxley offered Robin the chance to stay with him and Lady Marion, Robert Loxley's widow. The elder Loxley said that he was blind, and once asked Lady Marion, "Is he handsome?" Lady Marion said yes. Lady Marion originally did not like Robin, but eventually did, because Robin recovered taxed grain.
5. Sir Godfrey's men had been plundering villages in the north. The Northern Barons marched to meet King John, and Robin Hood spoke at their gathering. Complete his quote, "In tyranny, lies only__."

Answer: failure

Robin Hood spoke of his journeys from England to Palestine and back. He said to King John that a charter of rights for the people would guarantee the loyalty and love of his subjects. King John swore on his mother's life that a charter would be written and signed. Robin's quote, "In tyranny, lies only failure," meant that King John would fail at his position as king if he was a tyrant.
6. The elder Loxley fought Godfrey while his men were sacking Nottingham. How did the elder Loxley meet his death?

Answer: Stabbed in the back by Loxley's sword

The elder Loxley began to fight Godfrey and lost, eventually, because he was blind. The elder Loxley swung his sword around many times and struck the ground. Godfrey struck his sword on the elder Loxley's back and stabbed him.
7. A French invasion was coming, and King John's army, including Robin, marched to the sea to meet the French ships. As the battle was coming to an end, Robin Hood killed Godfrey with an arrow through what part of his body?

Answer: Neck

Godfrey was about to kill Lady Marion in the water, but Robin Hood knocked Godfrey down from his horse and saved Lady Marion. Godfrey was riding away from the battle on the beach on his horse, then Robin killed Godfrey with an arrow through the neck.
8. In one of the ending scenes of the movie, King John burned the charter of rights for the people. Complete his quote, "I ___ him, to be an outlaw!"

Answer: declare

King John was about to sign the charter, then he burned it. The people who were witnessing this did not approve. King John declared, "For inciting to cause unrest, I declare him, to be an outlaw!" In the final scene, a messenger of the king, was putting the outlaw decree on a tree.

The messenger asked for a hammer to nail the message on the tree. Robin Hood fired from where no one could see him, straight on to the piece of paper. Everyone around the messenger laughed. At the movie's completion, "And so the legend begins," was displayed.
9. Who portrayed Robin Hood in the movie?

Answer: Russell Crowe

Russell Crowe was a big fan of Robin Hood ever since he was a child, and joined the movie's cast, though he did not like the script originally. For four months, Russell practiced with a bow and arrow, and could hit a target from 148 feet. Russell won the Oscar for Best Actor in 2001 for the movie "Gladiator".
10. Who directed "Robin Hood"?

Answer: Ridley Scott

The movie was the fifth time Russell Crowe worked with Ridley Scott. Ridley also directed "Gladiator", "Hannibal", and "American Gangster". Ridley was born on November 30th, 1972 in South Shields, United Kingdom. "Robin Hood" was filmed mainly in Wales.
Source: Author Pejikr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us