FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robin Hood Prince of Thieves
Quiz about Robin Hood Prince of Thieves

Average Robin Hood: Prince of Thieves Quiz | 20 Questions | Movies


Boy, I love this movie!

A multiple-choice quiz by krita2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
krita2
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,763
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
6503
- -
Question 1 of 20
1. In what year does the movie start? Hint


Question 2 of 20
2. What was Robin's father accused of? Hint


Question 3 of 20
3. How many kids do John and Fanny have? Hint


Question 4 of 20
4. How much does the Sheriff initially offer as the price on Robin's head? Hint


Question 5 of 20
5. When first arriving back in England, Robin tried to have the men force Azeem back into the boat. What did Azeem say they stunk of? Hint


Question 6 of 20
6. How many main characters (i.e. characters with names and faces that we recognize) are captured by the Celts? Hint


Question 7 of 20
7. The Sheriff wants to cut Robin's heart out with what? Hint


Question 8 of 20
8. What did Robin used to do to Marian when they were kids? Hint


Question 9 of 20
9. Why do people stay out of Sherwood Forest? Hint


Question 10 of 20
10. What color are Duncan's eyes before he's blinded?

Answer: (One Word)
Question 11 of 20
11. What is the name of the lady who originally says she's Maid Marian? Hint


Question 12 of 20
12. Why is Wolf being pursued by Guy of Gisborne at the beginning? Hint


Question 13 of 20
13. Which is NOT something Mortianna uses to see the future? Hint


Question 14 of 20
14. Who kills the bishop? Hint


Question 15 of 20
15. Which king appears at the end? Hint


Question 16 of 20
16. What is Robin doing right before everyone thinks he dies? Hint


Question 17 of 20
17. Robin pretends more than once to be what? Hint


Question 18 of 20
18. What is the Sheriff's first name? Hint


Question 19 of 20
19. What is NOT one of the rumors circulating about Mortiana? Hint


Question 20 of 20
20. What relation is Marian to the King? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 26 2024 : Guest 47: 18/20
May 25 2024 : Guest 86: 17/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year does the movie start?

Answer: 1194

2. What was Robin's father accused of?

Answer: devil worship

The Sheriff made it up, though.
3. How many kids do John and Fanny have?

Answer: 8

'I've given birth to eight babies, don't you talk to me about getting hurt, you big ox!'
4. How much does the Sheriff initially offer as the price on Robin's head?

Answer: 100 gold pieces

It eventually becomes 500, then 1000.
5. When first arriving back in England, Robin tried to have the men force Azeem back into the boat. What did Azeem say they stunk of?

Answer: garlic

It's after the men tried to attack him downwind, at the beginning. I guess Moors don't eat much garlic!
6. How many main characters (i.e. characters with names and faces that we recognize) are captured by the Celts?

Answer: 2

Will Scarlett and Wolf. Will bargains with the Sheriff for his freedom, but Wolf goes to the gallows.
7. The Sheriff wants to cut Robin's heart out with what?

Answer: a spoon

'Because it's dull, you twit, it'll hurt more!'
8. What did Robin used to do to Marian when they were kids?

Answer: burn her hair

Seems pretty dangerous!
9. Why do people stay out of Sherwood Forest?

Answer: they think it's haunted

The outlaws do attack people, and they also set booby traps, but it's the fear of evil spirits that really keeps people away.
10. What color are Duncan's eyes before he's blinded?

Answer: blue

You only see them in one, early scene.
11. What is the name of the lady who originally says she's Maid Marian?

Answer: Sarah

She's actually Marian's lady in waiting. Marian says her name several times later on.
12. Why is Wolf being pursued by Guy of Gisborne at the beginning?

Answer: he killed a deer

Robin saves him, though.
13. Which is NOT something Mortianna uses to see the future?

Answer: water

The first time, she mixes a red egg yolk with rune stones. The second time, she mixes her own saliva and blood.
14. Who kills the bishop?

Answer: Friar Tuck

The Bishop sold his soul to Satan, and Friar Tuck is so disgusted he pushes him out the window.
15. Which king appears at the end?

Answer: Richard I

Richard II didn't rule until {1377;} Richard III until 1483. England has never had a Richard IV.
16. What is Robin doing right before everyone thinks he dies?

Answer: swinging on a rope

He's swinging from one tree to another on a rope, which is on fire. It breaks, and he falls.
17. Robin pretends more than once to be what?

Answer: blind

It's how he gets around the Sheriff and the soldiers in church and in town.
18. What is the Sheriff's first name?

Answer: George

The Bishop says this when he's marrying Marian and the Sheriff.
19. What is NOT one of the rumors circulating about Mortiana?

Answer: she can kill you with a glance

Wolf lists these rumors to Robin and Azeem when they're camping out in the woods.
20. What relation is Marian to the King?

Answer: his cousin

Because of this, she feels a strong responsibility for her people.
Source: Author krita2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us