FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robin Hood 2010
Quiz about Robin Hood 2010

Robin Hood (2010) Trivia Quiz


An action packed, comical and warming story from the start, "Robin Hood" is brilliant!

A multiple-choice quiz by kipster0402. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
kipster0402
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
412
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who plays the part of Robin Longstride/Hood? Hint


Question 2 of 10
2. Which King's army is Robin an archer in? Hint


Question 3 of 10
3. What does Sir Robert Loxley ask Robin to return? Hint


Question 4 of 10
4. What county does Marian Loxley live in? Hint


Question 5 of 10
5. Friar Tuck is fond of and keeps wasps.


Question 6 of 10
6. What disability does Sir Walter Loxley have? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Runaways? Hint


Question 8 of 10
8. Marian attends the final battle against the French on Hampton Bay.


Question 9 of 10
9. How does Godfrey die? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the film directed by? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who plays the part of Robin Longstride/Hood?

Answer: Russell Crowe

Russell Crowe is an Australian born actor who's starred in many award winning films, including: "Gladiator", "A Beautiful Mind" and "The Insider". He's well known for his on screen portrayal of a 'real' man and his tough yet mellow acting style makes him an ideal Robin Hood.
2. Which King's army is Robin an archer in?

Answer: King Richard

King Richard, also known as King Richard the Lion Heart, is played by Danny Huston. King Richard is a fierce but just character who has his armies out fighting the French. During battle he is shot down with an arrow through the neck and sadly dies, leaving his brother, John to become the new King.
3. What does Sir Robert Loxley ask Robin to return?

Answer: Sword

Robert asks Robin to return a sword that he took from his father without permission. The sword has the words "Rise and rise again until lambs become lions" written on its hilt. After returning the dead King Richard's crown, Robin sets out and fulfills his promise to give back the sword to its rightful owner, Sir Walter Loxley.
4. What county does Marian Loxley live in?

Answer: Nottinghamshire

Marian lives with her father (Walter) in Nottingham, Nottinghamshire. We know this because it is the place where Robert Loxley asks Robin to return the sword and the camera pans over the village name during the film. Nottinghamshire is in the East Midlands, England and is home to the legend of Robin Hood.

Sherwood Forest, in Nottinghamshire, is where Robin and Marian live their lives as outlaws, after King John goes back on his promise to let every man have liberty by law.
5. Friar Tuck is fond of and keeps wasps.

Answer: False

Friar Tuck keeps bees not wasps. He collects the honey from his bees and uses it to make products, in particular mead. The bees play an important role when Godfrey, a French ally, invades Nottingham. Friar Tuck throws the bee hives into the church, which is full of Godfrey's men, and locks the door, leaving them to suffer the stings.
6. What disability does Sir Walter Loxley have?

Answer: He's blind.

Blindness is a condition which can be present from birth or develop over time due to trauma or disease. Sir Walter Loxley is blind and relies on the help of his daughter-in-law, Marian, and the servants he employs in his household. When Godfrey attacks his household he comes out with his sword to fight, but being blind hinders him, and Godfrey strikes him with a fatal blow.
7. What is the Runaways?

Answer: A group of orphans

The Runaways is a band of renegade orphans who run wild in Sherwood Forest, surrounding Nottingham and the home of Sir Walter and Marian. They are the children of men who have been sent to war. They've had a lack of discipline and are running wild, surviving for themselves. They steal supplies from the villagers of Nottingham to aid in their survival.
8. Marian attends the final battle against the French on Hampton Bay.

Answer: True

Marian rides down onto the beach with the Greenwood for the battle. Robin is surprised to see her there but allows her to fight all the same. Marian spies Godfrey within the crowd of people and rushes forward to gain revenge for Sir Walter. Her best isn't enough, however, and Godfrey knocks her down, leaving her for Robin to save.
9. How does Godfrey die?

Answer: An arrow through the neck

After Godfrey cowardly attempts to flee on his horse, Robin takes up his trusty bow and arrow and fires from long range. The arrow is a perfect hit, going straight through Godfrey's neck. This signature scene in "Robin Hood" can be seen in the trailer also.
10. Who was the film directed by?

Answer: Ridley Scott

Ridley Scott is an English film director who has directed many successful movies including: "Alien", "Hannibal" and the ground breaking "Gladiator". "Gladiator" in particular won many awards, for example: Best Picture, Best Visual Effects, Best Sound and Best Actor at the Academy Awards.
Source: Author kipster0402

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us