FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie  Disneys Robin Hood
Quiz about Movie  Disneys Robin Hood

Movie: Disney's "Robin Hood" Trivia Quiz


One of my favorite Disney animations is "Robin Hood". The casting of the animals is so clever and the cast second to none. Here's a nice quiz on the great movie. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by miaow. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
miaow
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,525
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
5245
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/20), Guest 73 (19/20), Guest 86 (13/20).
- -
Question 1 of 20
1. What animal is cast as the leads - Robin and Marian?

Answer: (Cunning)
Question 2 of 20
2. What is Little John's nickname for The Sheriff of Nottingham? Hint


Question 3 of 20
3. Does Sir Hiss ever wear a hat?


Question 4 of 20
4. Who does Little John pose as at the archery tournament? Hint


Question 5 of 20
5. Who provides the voice for Prince John?

Answer: (Two Words, or just surname)
Question 6 of 20
6. There are four children who appear regularly throughout the film. Three of them are rabbits - what is the other? Hint


Question 7 of 20
7. Who provides the voice for Sir Hiss? Hint


Question 8 of 20
8. Which animal takes the role of the minstrel Alan-A-Dale? Hint


Question 9 of 20
9. Does a rhinoceros ever appear in the film?


Question 10 of 20
10. What animal takes the role of Maid Marian's nurse? Hint


Question 11 of 20
11. What game do Maid Marian and her nurse play in the garden?

Answer: (One Word)
Question 12 of 20
12. What animals are the trumpeters at Prince John's castle? Hint


Question 13 of 20
13. Who provides the voice for Little John? Hint


Question 14 of 20
14. What time does Nutsy say it is just before Little John and Robin try to break Friar Tuck out of jail? Hint


Question 15 of 20
15. What is Friar Tuck to hang for? Hint


Question 16 of 20
16. What does Prince John say as he sucks his thumb?

Answer: (One Word)
Question 17 of 20
17. Does Robin ever dress as a rhino during the film?


Question 18 of 20
18. Do Robin and Marian marry during the film?


Question 19 of 20
19. Where do Prince John, Sir Hiss and the Sheriff end up? Hint


Question 20 of 20
20. Complete the line of this song: "Every town has it's ups and downs. Sometimes the ups outnumber the downs. But not in ____________."

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 108: 10/20
Jul 05 2024 : Guest 73: 19/20
Jun 30 2024 : Guest 86: 13/20
Jun 26 2024 : Guest 65: 0/20
Jun 25 2024 : Guest 84: 15/20
Jun 23 2024 : Guest 174: 9/20
Jun 21 2024 : SorKir: 14/20
May 28 2024 : Guest 24: 13/20
May 27 2024 : buncha1956: 7/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What animal is cast as the leads - Robin and Marian?

Answer: Fox

Robin and Marian are of course foxes and this is great casting as Robin is so cunning and clever and Marian is very pretty, and some may say "a pretty foxy lady". Their voices were provided by Brian Bedford and Monica Evans.
2. What is Little John's nickname for The Sheriff of Nottingham?

Answer: Old Bushell Britches

Probably all the other names fit for him too!
3. Does Sir Hiss ever wear a hat?

Answer: Yes

We hardly ever see him without one. He even wears a nightcap in bed. Sir Hiss is my favourite character, and is voiced by the excellent Terry Thomas. Sir Hiss even has a gap in his teeth very reminiscent of Terry.
4. Who does Little John pose as at the archery tournament?

Answer: Sir Reginald of Chutney

Robin enters the competition as a stork and Little John goes along to keep an eye on Sir Hiss and Prince John.
5. Who provides the voice for Prince John?

Answer: Peter Ustinov

Just one member of a fantastic cast - others included Roger Miller and Monica Evans. Ustinov also voices King Richard at the end of the film.
6. There are four children who appear regularly throughout the film. Three of them are rabbits - what is the other?

Answer: A tortoise

Four very cute characters!
7. Who provides the voice for Sir Hiss?

Answer: Terry-Thomas

Thomas was always renowned for playing a cad or sly characters with great humor and Hiss is no exception. Other cast members were Phil Harris and Brian Bedford.
8. Which animal takes the role of the minstrel Alan-A-Dale?

Answer: A cockerel

Alan-A-Dale was also the narrator of the story voiced by the fantastic Roger "King of the Road" Miller.
9. Does a rhinoceros ever appear in the film?

Answer: Yes

Several of the guards and soldiers are rhinos, and others include vultures and wolves.
10. What animal takes the role of Maid Marian's nurse?

Answer: A hen

Her very apt name is Clucky.
11. What game do Maid Marian and her nurse play in the garden?

Answer: Badminton

They also talk of Maid Marian's romance with Robin.
12. What animals are the trumpeters at Prince John's castle?

Answer: Elephants

Quite obvious in a way.
13. Who provides the voice for Little John?

Answer: Phil Harris

Phil Harris also vocalized Baloo in "The Jungle Book", and the characters are quite similar with all their lovable ways.
14. What time does Nutsy say it is just before Little John and Robin try to break Friar Tuck out of jail?

Answer: One O'Clock

Nutsy the vulture announces "One O'Clock and all's well" as Robin and Little John have entered the castle, however the clock shows 3 o'clock and the Sheriff tells Nutsy "Forward your clock Nutsy, you´re 2 hours behind ". A little later the clock strikes 4 O'Clock.
15. What is Friar Tuck to hang for?

Answer: Treason

The sign on the door of his cell reads "Death for Treason".
16. What does Prince John say as he sucks his thumb?

Answer: Mummy

It is very funny when he does it, too.
17. Does Robin ever dress as a rhino during the film?

Answer: No

He does dress up as a vulture and a stork, though.
18. Do Robin and Marian marry during the film?

Answer: Yes

They marry at the end of the film when King Richard has returned. He tells Robin "I now have an outlaw as an in-law".
19. Where do Prince John, Sir Hiss and the Sheriff end up?

Answer: The Royal Rockpile

The villains get their comeuppance at last!
20. Complete the line of this song: "Every town has it's ups and downs. Sometimes the ups outnumber the downs. But not in ____________."

Answer: Nottingham

This song is sung by Alan-A-Dale in prison.
Source: Author miaow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us