FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robin Rocks
Quiz about Robin Rocks

Robin Rocks! Trivia Quiz


"Robin Hood: Prince of Thieves" is one of my favourite movies. I have created this quiz to see how much attention you paid to it. Enjoy!

A multiple-choice quiz by rapunzle. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Robin Hood

Author
rapunzle
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
237,149
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2468
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which actor portrays the character Robin Hood? Hint


Question 2 of 10
2. At the end of the film, during the last rescue (at the hanging), who complicates things by attacking Will Scarlet? Hint


Question 3 of 10
3. Just before Robin and Azeem are catapulted over the castle wall to save Marian, Azeem asks Robin, "Is she worth it?" What does Robin answer? Hint


Question 4 of 10
4. When Azeem is about to help Fanny give birth, he says that he has seen the operation (Cesarean section) performed many times, but on what creature? Hint


Question 5 of 10
5. Who kills Sir Guy of Gisbourne? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the witch terrified of? Hint


Question 7 of 10
7. How does Azeem save Robin's life and fulfill his vow? Hint


Question 8 of 10
8. Why do the men of Sherwood forest try to stop Marian and Sarah from going to see Robin? Hint


Question 9 of 10
9. What does Marian say that she can remember Robin as? Hint


Question 10 of 10
10. What relation is Marian to King Richard? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor portrays the character Robin Hood?

Answer: Kevin Costner

Costner also appears in many other great films including, "The Bodyguard", a wonderful love story which also stars Whitney Houston. A more recent film is "Rumor Has It", in this he co-stars with Shirley MacLaine and Jennifer Anniston. He plays Beau Burroughs in this comedy about a woman trying to find out where she came from.

In "Robin Hood: Prince of Thieves" Alan Rickman plays the evil Sheriff of Nottingham and Morgan Freeman plays Azeem, who is Robin's companion. Cary Elwes stars as Robin Hood in "Robin Hood: Men in Tights".
2. At the end of the film, during the last rescue (at the hanging), who complicates things by attacking Will Scarlet?

Answer: Wolf

Wolf attackes Will Scarlet during the rescue, because he believes Will to be a traitor. Wolf thinks that Will has betrayed Robin by killing him on the Sheriff's orders. By attacking Will, Wolf reveals Will to Nottingham. Now Will can't cut down the people being hung. He also gets strapped to a barrel of the gunpowder, making the rescue harder to achieve.
3. Just before Robin and Azeem are catapulted over the castle wall to save Marian, Azeem asks Robin, "Is she worth it?" What does Robin answer?

Answer: "Worth dying for?"

Earlier in the film Robin find's out that Azeem recieved his death sentence because of the woman he loves. Therefore, when Azeem asks Robin if he feels the same way about Marian as Azeem does about the woman, Robin nods.
4. When Azeem is about to help Fanny give birth, he says that he has seen the operation (Cesarean section) performed many times, but on what creature?

Answer: Horses

Fanny's baby has not turned, so she cannot give birth. Azeem steps in by performing a Cesarean section to get the baby out. Robin is very shocked, but he and Marian offer a helping hand and Fanny has a beautiful baby boy.
5. Who kills Sir Guy of Gisbourne?

Answer: Nottingham

Sir Guy of Gisbourne is actually Nottingham's cousin. He tells Nottingham that Robin and his men attacked them and killed almost all of the soldiers as well as stealing the gold, the friar and the beer. After hearing this, Nottingham takes a new sword and stabs his cousin.
6. Who is the witch terrified of?

Answer: Azeem

The Witch refers to Azeem as the painted man and had heard of him before she even knew that he was in England. Azeem has also heard of the witch and he knows that either himself or the witch must die.
7. How does Azeem save Robin's life and fulfill his vow?

Answer: He kills the witch who was about to kill Robin.

Azeem saves Robin and fulfills his vow by throwing his sword across the room into the witch, just as she is about to put a spear into Robin's back. Azeem is now free to leave Robin. The only reason he stayed, was to return the favour, as Robin saved his life by freeing him from jail.
8. Why do the men of Sherwood forest try to stop Marian and Sarah from going to see Robin?

Answer: Because he's having a bath.

The two men assigned to stop them are not very intelligent and they are easily outwitted. Robin is having a bath in the lake, but Marian pushes through unknowing. She is very pleased to see Robin Hood's bare bottom, as he gets out of the lake.
9. What does Marian say that she can remember Robin as?

Answer: A spoiled bully

When we first see Marian, Robin has just told her of her brother, Peter's death. Marian says that all she can remember about Robin is that he was a spoiled bully who used to burn her hair when she was a child. She doesn't know if Robin helped Peter or just left him to die. Robin explains to her that years of war and prison have changed him.
10. What relation is Marian to King Richard?

Answer: His cousin

Marian is King Richard's cousin, revealed when Robin asks Marian to write a letter to the King to tell him of the recent events. Robin hopes that King Richard will believe her because they are related. This plan, however, goes sour as Marian is caught as the writer of the letter, leaving Nottingham to take her prisoner.
Source: Author rapunzle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us