FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Matrix
Quiz about The Matrix

The Matrix Multiple Choice Quiz | Movies


This was my favorite movie, so good luck on these questions that I cooked up!

A multiple-choice quiz by matr1xfreak. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Matrix

Author
matr1xfreak
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,149
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
13195
Last 3 plays: Guest 176 (0/15), Guest 95 (6/15), Guest 94 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. On what level do Neo and Trinity stop the elevator after the lobby shootout? Hint


Question 2 of 15
2. Whom does Thomas Anderson help to take out her garbage? Hint


Question 3 of 15
3. What does Neo mutter before he shoots the elevator wire? Hint


Question 4 of 15
4. What are the first words spoken after the first phone call is finished? Hint


Question 5 of 15
5. How many units did the Lieutenant send in? Hint


Question 6 of 15
6. After Morpheus makes the big jump in the jump program, what does Neo exclaim? Hint


Question 7 of 15
7. In order to leave the Matrix, and enter the real world, you take the blue pill.


Question 8 of 15
8. Besides "Alice in Wonderland", what other storybook is mentioned? Hint


Question 9 of 15
9. What drug does Choi mention? Hint


Question 10 of 15
10. Who is the last person from Morpheus crew to die? (Including temporarily dead.) Hint


Question 11 of 15
11. Who says the line, "So... What do you need, besides a miracle?"?

Answer: (one of the crew members)
Question 12 of 15
12. What do most guys think Trinity is? Hint


Question 13 of 15
13. EMP stands for Electro Magnetic Pulse.


Question 14 of 15
14. Who says, "Get up, Trinity! GET UP!"? Hint


Question 15 of 15
15. Besides Neo, who else thought he was in love with Trinity? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 176: 0/15
Feb 20 2024 : Guest 95: 6/15
Feb 20 2024 : Guest 94: 7/15
Feb 20 2024 : Guest 217: 1/15
Feb 20 2024 : Guest 94: 3/15
Feb 20 2024 : Guest 176: 0/15
Feb 11 2024 : Guest 1: 11/15
Feb 08 2024 : Guest 198: 11/15
Jan 30 2024 : Guest 129: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what level do Neo and Trinity stop the elevator after the lobby shootout?

Answer: 41

If you look when Trinity pushes the emergency stop button, it flashes "Level 41....Have a Nice Day".
2. Whom does Thomas Anderson help to take out her garbage?

Answer: Land Lady

When Agent Smith is reading Thomas Anderson his two records (Thomas A. Anderson and 'Neo') he states that Thomas Anderson goes to work, pays his taxes, and helps his land lady take out her garbage.
3. What does Neo mutter before he shoots the elevator wire?

Answer: "There is no spoon"

After the lobby shootout, Neo and Trinity are on top of the elevator. Just as he's about to shoot the wire, (which would cause the elevator to drop and them to ascend to the top) he whispers to himself, "There is no spoon".
4. What are the first words spoken after the first phone call is finished?

Answer: "Freeze! Police!"

After Trinity finishes talking to Cypher (in the very beginning of the movie), the police kick the door open and yell, "Freeze! Police!"
5. How many units did the Lieutenant send in?

Answer: 2

When Agent Smith talks to the Lieutenant, the Lieutenant tells Agent Smith, "I sent in 2 units and they're bringing her (Trinity) down now."
Agent Smith then replies, "No Lieutenant, your men are already dead."
6. After Morpheus makes the big jump in the jump program, what does Neo exclaim?

Answer: "Whoa!"

After Morpheus makes the big jump, Neo dumbfoundedly says, "Whoa!"
7. In order to leave the Matrix, and enter the real world, you take the blue pill.

Answer: False

Morpheus says that if Neo wants to learn how deep the Rabbit hole is, he must take the RED pill. The BLUE pill erases your mind of actually meeting Morpheus, so that you only believe that it was a dream.
8. Besides "Alice in Wonderland", what other storybook is mentioned?

Answer: The Wizard of Oz

"The Wizard of Oz" is when Cypher says to Neo, "Buckle your seatbelt, Dorothy, 'cause Kansas is going Bye-Bye".

"Alice in Wonderland" is when Morpheus tells Neo, "You feel a little like Alice, tumbling down the rabbit hole."
9. What drug does Choi mention?

Answer: Mescaline

Neo asks Choi if he's ever had a dream that you were so sure it was real. Choi replied, "Mmm...all the time, man. It's called Mescaline. It's the only way to fly."
10. Who is the last person from Morpheus crew to die? (Including temporarily dead.)

Answer: Neo

Even though Neo came back, he did get shot by Agent Smith and flat lined. There have been many complaints about this question, but if you watch "The Matrix: Reloaded", Agent Smith says to Neo, "...I watched you die...," conveying that Neo did die, but since he is The One, he was able to come back to life. Even though people go flatline for a second, they are still considered (technically) dead for that amount of time.
11. Who says the line, "So... What do you need, besides a miracle?"?

Answer: Tank

Tank says this to Neo, when both Neo and Trinity are preparing to rescue Morpheus. Neo replies, "Guns...Lots of guns".
12. What do most guys think Trinity is?

Answer: a guy

When Trinity and Neo first meet at the club, Neo says, "I thought you were a guy."
~To which Trinity responds, "Most guys do".
13. EMP stands for Electro Magnetic Pulse.

Answer: True

Trinity tells Neo what EMP stands for when the Sentinels are searching for the Nebuchadnezzar.
14. Who says, "Get up, Trinity! GET UP!"?

Answer: Trinity

She says it to herself as reassurance once she falls down the stairs while Agent Smith is chasing her.
15. Besides Neo, who else thought he was in love with Trinity?

Answer: Cypher

When Cypher is killing everyone, he tells Trinity, "For the longest time, Trinity, I thought that I was in love with you."
Source: Author matr1xfreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us