FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What is The Matrix
Quiz about What is The Matrix

What is The Matrix? Trivia Quiz


"What is the Matrix?" If you don't know the answer to this question then get outta here!

A multiple-choice quiz by Wyle_Fan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Matrix

Author
Wyle_Fan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,488
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6143
Last 3 plays: Guest 1 (8/10), Guest 197 (7/10), Guest 67 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the first word that Cypher said, in the beginning sequence?
Hint


Question 2 of 10
2. How many guards did Trinity take on in the beginning fight sequence?
Hint


Question 3 of 10
3. What were the exact words of the policeman when Agent Brown jumped from one building roof to another?
Hint


Question 4 of 10
4. What was the room number of Mr. Anderson's apartment? Hint


Question 5 of 10
5. What was "The Question" that Trinity and Neo talk of in the club? Hint


Question 6 of 10
6. What colour tie did Neo wear to work? Hint


Question 7 of 10
7. What were the first words that Morpheus said to Neo on the phone that was sent to his work place? Hint


Question 8 of 10
8. How many agents come looking for Neo whilst he is at work? Hint


Question 9 of 10
9. Where was Neo told to meet Morpheus after being phoned by him for the second time? Hint


Question 10 of 10
10. What is Switch's rule? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 11 2024 : Guest 1: 8/10
Jan 10 2024 : Guest 197: 7/10
Jan 03 2024 : Guest 67: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first word that Cypher said, in the beginning sequence?

Answer: "Yeah?"

Shortly before Trinity says her first words, Cypher says "Yeah?" as soon as he picks up the phone.
2. How many guards did Trinity take on in the beginning fight sequence?

Answer: 4

This scene was a very cool way to start the movie, as I am sure you all agree! Carrie Anne-Moss performs stunts such as running up the wall and "bullet-time" when she kicks the first guard.
3. What were the exact words of the policeman when Agent Brown jumped from one building roof to another?

Answer: "That's impossible."

All the guards looked shocked when Agent Smith jumps the jump, in chase of Trinity. She then jumps into the opposite building and manages to escape - phew!
4. What was the room number of Mr. Anderson's apartment?

Answer: 101

This is the scene when we first get to see Neo - "The One". The door number is shown when he opens the door to his drug-abusing "friends"!
5. What was "The Question" that Trinity and Neo talk of in the club?

Answer: "What is the Matrix?"

This scene is the first time that Neo and Trinity meet - who would have guessed the importance of it?
6. What colour tie did Neo wear to work?

Answer: Black

We begin to realise how boring Neo's everyday life is in this scene. He is spoken to by his boss, Mr. Rhinehart, after being late for work again.
7. What were the first words that Morpheus said to Neo on the phone that was sent to his work place?

Answer: "Hello Neo."

The first line that Morpheus ever says to Neo. He describes to Neo how to avoid the agents who are coming for him, in this phone call.
8. How many agents come looking for Neo whilst he is at work?

Answer: 3

Smith and his two followers are the ones who seek Neo. Neo is told by Morpheus how he can avoid them, but backs out of climbing up the scaffold due to a fear of the building's height.
9. Where was Neo told to meet Morpheus after being phoned by him for the second time?

Answer: Adams Street Bridge

Neo was told to meet Morpheus here, after waking up from being bugged (believing that this was just a dream). He gets into the car with Trinity, Switch and Apoc, and is taken to see Morpheus for the first time.
10. What is Switch's rule?

Answer: "Our way or the highway."

She says this to Neo just after calling him "Copper top", in the car when he is picked up to see Morpheus. Shortly after saying this, Trinity removes the bug from inside Neo.
Source: Author Wyle_Fan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us