FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Matrix Unplugged v3
Quiz about The Matrix Unplugged v3

"The Matrix": Unplugged v.3 Trivia Quiz


This is the third of a series of quizzes based on details of the movie "The Matrix". Free your mind.

A multiple-choice quiz by trinitymatrix. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Matrix

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,713
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5672
Last 3 plays: Guest 120 (7/10), Jenny4684 (6/10), Guest 197 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the training program that everyone misses the first time?

Answer: (One word, The ____ Program)
Question 2 of 10
2. When Morpheus takes Neo into the Agent Training Program, he explains that all of the people in it are still part of the system. Which of the following was NOT one of his examples? Hint


Question 3 of 10
3. What are Agents? Hint


Question 4 of 10
4. When Morpheus explains that Neo will have to fight the agents, he also tries to tell Neo that when he's ready, he won't have to WHAT?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 10
5. When sentinels are located, Morpheus asks Dozer if Zion sent word, to which Dozer replies, "No, another ship." What is the name of that ship? Hint


Question 6 of 10
6. What is Cypher's real last name?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. How long had Cypher been out of the Matrix before betraying his crew? Hint


Question 8 of 10
8. What are the Agents after? Hint


Question 9 of 10
9. Finish this quote: "If you close your eyes it almost feels like you're eating ____________." Hint


Question 10 of 10
10. The "breakfast of champions" consists of all of the following except what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 16 2024 : Guest 120: 7/10
Jan 14 2024 : Jenny4684: 6/10
Jan 10 2024 : Guest 197: 7/10
Jan 09 2024 : Guest 1: 8/10
Jan 09 2024 : Guest 1: 5/10
Jan 04 2024 : Guest 173: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the training program that everyone misses the first time?

Answer: The Jump Program

"I'm trying to free your mind, Neo, but I can only show you the door. You're the one that has to walk through it. Tank, load the jump program. You have to let it all go, Neo, fear, doubt, and disbelief. Free your mind."
2. When Morpheus takes Neo into the Agent Training Program, he explains that all of the people in it are still part of the system. Which of the following was NOT one of his examples?

Answer: Doctors

"Business men, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system, and that makes them our enemy."
3. What are Agents?

Answer: Sentient programs

"Sentient programs. They can move in and out of any software still hard wired to their system. That means that anyone we haven't unplugged is potentially an agent. Inside the Matrix, they are everyone and they are no one."
4. When Morpheus explains that Neo will have to fight the agents, he also tries to tell Neo that when he's ready, he won't have to WHAT?

Answer: dodge bullets

"What are you trying to tell me, that I can dodge bullets?"
"No Neo. I'm trying to tell you that when you're ready, you won't have to."
5. When sentinels are located, Morpheus asks Dozer if Zion sent word, to which Dozer replies, "No, another ship." What is the name of that ship?

Answer: We never learn

It is never mentioned what the name of the other ship is. Sorry for the earlier confusion on this one to anyone that got it wrong before when I had originally put "The Osiris" as the correct answer.
6. What is Cypher's real last name?

Answer: Reagan

During the scene when Agent Smith discusses the plan with the informant, Cypher, he calls him Mr. Reagan.
7. How long had Cypher been out of the Matrix before betraying his crew?

Answer: 9 years

During the dinner scene with Agent Smith, Cypher says "After nine years, you know what I realize? Ignorance is bliss."
8. What are the Agents after?

Answer: Access codes to the Zion mainframe

Although the Agents were pursuing Morpheus, they only wanted him for the purpose of obtaining access codes to the Zion mainframe, as Smith explains to Cypher during the dinner scene.
9. Finish this quote: "If you close your eyes it almost feels like you're eating ____________."

Answer: runny eggs

This line is spoken by Mouse during the breakfast scene.
10. The "breakfast of champions" consists of all of the following except what?

Answer: multiple cell proteins

"It's a single cell protein combined with synthetic aminos, vitamins, and minerals."
Source: Author trinitymatrix

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us