FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Matrix
Quiz about The Matrix

How much do you know about The Matrix? | Quiz


"The Matrix" is one of my favourite movies. With this quiz I try to ask stuff that other quizzes don't cover. Hope you have fun!

A multiple-choice quiz by panderson. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Matrix

Author
panderson
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,824
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
13518
- -
Question 1 of 10
1. When Morpheus is explaining how things got the way they are to Neo, he uses an old TV set. What are the two words on the back of this TV? Hint


Question 2 of 10
2. With Morpheus captured, who is the most senior-ranking member of the group? Hint


Question 3 of 10
3. Which artist sings the track that plays when Neo and Trinity first meet in the underground nightclub? Hint


Question 4 of 10
4. What does Apoc say just before he is unplugged by Cypher? Hint


Question 5 of 10
5. On which shoulder does DuJour have the white rabbit tatoo?

Answer: (Right or Left, R or L)
Question 6 of 10
6. Agent Smith claims that this, above all else, is what he hates the most about having to be among humans in The Matrix. Hint


Question 7 of 10
7. Morpheus claims that the human body generates roughly the same amount of energy as what size battery? Hint


Question 8 of 10
8. After Neo is unplugged, Morpheus takes him into a simulation where there is a TV and a chair, and explains to him how things got the way they are. What colour is the chair? Hint


Question 9 of 10
9. What instrument is the entertainer playing in the restaurant, when Cypher is plotting with Agent Smith? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the last human city, located deep in the Earth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 11 2024 : Guest 1: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 204: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Morpheus is explaining how things got the way they are to Neo, he uses an old TV set. What are the two words on the back of this TV?

Answer: Radiola Television

If you watch as the camera glides across the back of the TV while Morpheus is speaking, you can read it. By the way, Neo never directly sees for himself the "scorched" surface that Morpheus describes - he only sees it on a TV. How does he know for sure that Morpheus is being truthful?
2. With Morpheus captured, who is the most senior-ranking member of the group?

Answer: Trinity

Trinity tells Neo she is the second-highest ranking member of the crew when Neo tells her she can't go with him to save Morpheus.
3. Which artist sings the track that plays when Neo and Trinity first meet in the underground nightclub?

Answer: Rob Zombie

It is 'Dragula' by Rob Zombie, originally from his 'Hellbilly Deluxe' album.
4. What does Apoc say just before he is unplugged by Cypher?

Answer: 'Trinity!'

Apoc looks at Trinity as if he knows he is about to die, and says her name. 'Not like this!' is what Switch says before she dies.
5. On which shoulder does DuJour have the white rabbit tatoo?

Answer: Left

The "white rabbit" is a reference to the "Alice in Wonderland" story by Lewis Carrol. (Please, no notes about it actually being titled something else; you know which story I mean!)
6. Agent Smith claims that this, above all else, is what he hates the most about having to be among humans in The Matrix.

Answer: The smell

Agent Smith says he smells 'the stink' of humanity everywhere, as he desperately tries to get the codes out of Morpheus.
7. Morpheus claims that the human body generates roughly the same amount of energy as what size battery?

Answer: 120 volt

The 25,000 is the number of BTUs Morpheus says we produce in a lifetime.
8. After Neo is unplugged, Morpheus takes him into a simulation where there is a TV and a chair, and explains to him how things got the way they are. What colour is the chair?

Answer: Red

There is a beat-up red leather chair upon which Morpheus sits as he says 'welcome to the desert of the real.'
9. What instrument is the entertainer playing in the restaurant, when Cypher is plotting with Agent Smith?

Answer: Harp

Easy one. The harpist breaks in dramatically after Cypher says 'ignorance is bliss,' giving the whole scene an eerie, dreamlike quality. There are countless dream and sleep images in the movie - Morpheus's name, for example, and also the numerous times that characters are sleeping or are told to wake up.
10. What is the name of the last human city, located deep in the Earth?

Answer: Zion

Tank reveals to Neo that he is a 'genuine child of Zion,' one of the few humans not born in the Matrix. There must not be many humans left, even in Zion, if they can't muster more than a handful of people to help the cause!
Source: Author panderson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us