FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Matrix Unplugged v1
Quiz about The Matrix Unplugged v1

"The Matrix": Unplugged v.1 Trivia Quiz


This is the first of a series of quizzes based on details of the movie "The Matrix". Free your mind.

A multiple-choice quiz by trinitymatrix. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Matrix

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,244
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4372
- -
Question 1 of 10
1. During the opening sequence, who is the first person to speak?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. In the opening sequence, what is the telephone number that is traced? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the man that comes to Neo's apartment to pick up a disc?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. What is the name of the woman with the white rabbit tattoo? Hint


Question 5 of 10
5. What is Neo's apartment number?

Answer: (Number - Three Digits)
Question 6 of 10
6. When Morpheus is aiding Neo through the office building, where is the first place Morpheus instructs Neo to go when the Agents come? Hint


Question 7 of 10
7. Where does Morpheus tell Neo to meet at? Hint


Question 8 of 10
8. What exactly is the red pill? Hint


Question 9 of 10
9. What line follows this quote spoken by Neo: "Why do my eyes hurt?" Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the last human city?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 11 2024 : Guest 1: 7/10
Jan 10 2024 : Guest 197: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the opening sequence, who is the first person to speak?

Answer: Cypher

We do not see the speaker, but you hear Cypher's voice answer, "Yeah?" to which Trinity replies, "Is everything in place?"
2. In the opening sequence, what is the telephone number that is traced?

Answer: 312-555-0690

"Call Trans Opt: received. 2-19-98 13:24:18AM REC:log> Trace Program Running. 312 555 0690>" is the opening visual sequence.
3. What is the name of the man that comes to Neo's apartment to pick up a disc?

Answer: Choi

"Something wrong, man? You look a little whiter than usual," was one of the lines spoken by Choi.
4. What is the name of the woman with the white rabbit tattoo?

Answer: DuJour

Trinity tells Neo to "Follow the white rabbit" in an obvious reference to "Alice in Wonderland". As Morpheus says, "I imagine that right now you're feeling a bit like Alice, tumbling down the rabbit hole?"
5. What is Neo's apartment number?

Answer: 101

We see the room number when Choi goes to retrieve his disc.
6. When Morpheus is aiding Neo through the office building, where is the first place Morpheus instructs Neo to go when the Agents come?

Answer: To an empty cubicle

Morpheus says "I can guide you but you must do exactly as I say. The cubicle across from you is empty." Neo is then instructed to stay there for a moment, go to the end of the row, into the office at the end of the hall, and to a scaffold out the window.
7. Where does Morpheus tell Neo to meet at?

Answer: Adams Street Bridge

Switch says, "Listen to me, Copper-top. We don't have time for twenty questions. Right now there's only one rule, our way or the highway." Neo meets Trinity, Switch and Apoc under the Adams Street Bridge.
8. What exactly is the red pill?

Answer: Trace program

Morpheus says "The pill you took is part of a trace program. It's designed to disrupt your input/output carrier signal so we can pinpoint your location." And Cypher replies, "It means buckle your seat belt, Dorothy, cause Kansas is going bye-bye."
9. What line follows this quote spoken by Neo: "Why do my eyes hurt?"

Answer: "You've never used them before."

This scene takes place when they are rebuilding Neo after he was removed from the Matrix. Morpheus responds to Neo's question.
10. What is the name of the last human city?

Answer: Zion

"If the war was over tomorrow, Zion is where the party would be. The last human city. The only place we have left... Deep underground, near the earth's core where it's still warm. Live long enough you might even see it."
Source: Author trinitymatrix

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us