FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about According to the Lyrics 5
Quiz about According to the Lyrics 5

According to the Lyrics #5 Trivia Quiz


Answer more questions pertaining to the lyrics of rock songs from the 60's, 70's, and 80's. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,785
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3650
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (2/10), Guest 104 (5/10), Guest 108 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to the lyrics to "Saturday In The Park" by the band Chicago, in the very first stanza the singer saw a man in the park selling a particular refreshment. What was the man selling? Hint


Question 2 of 10
2. According to the lyrics, and the title, of the 1973 novelty song by Loudon Wainwright III, what dead animal was in the middle of the road? Hint


Question 3 of 10
3. According to the lyrics of the 1973 classic by Paul McCartney and Wings, "Band On the Run", the judge "who held a grudge" was an employee of which government entity? Hint


Question 4 of 10
4. According to the lyrics of "Stray Cat Strut" by the Stray Cats, from where does the stray cat singing the song regularly get his dinner? Hint


Question 5 of 10
5. According to the lyrics, and the title, of the 1979 classic by Elvis Costello, there are three things that he feels should not be considered funny. The first two are "peace" and "love". What is the third?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. According to the lyrics of "I Love Rock 'N' Roll" by Joan Jett and the Blackhearts, how much did it cost to play a song on the jukebox? Hint


Question 7 of 10
7. According to the lyrics of "Fortunate Son" by Creedence Clearwater Revival, the house is a mess and "looking like a rummage sale" when who comes to the door for a visit? Hint


Question 8 of 10
8. According to the lyrics of the Eagles' classic, "Life In The Fast Lane", how does the singer describe the bills that the couple had to pay? Hint


Question 9 of 10
9. According to the lyrics of "Just What I Needed" by the Cars, the singer doesn't seem to mind when his girl is "hanging out" at his place and doing something which may be very annoying to some guys. What does the girl evidently do quite often while she's hanging out? Hint


Question 10 of 10
10. According to the lyrics, and the title, of the classic tune by Jimi Hendrix, to what type of "traffic" does the singer compare his girl? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 82: 2/10
Jun 30 2024 : Guest 104: 5/10
Jun 28 2024 : Guest 108: 8/10
Jun 28 2024 : Guest 120: 6/10
Jun 22 2024 : Guest 107: 9/10
Jun 16 2024 : Guest 72: 6/10
Jun 11 2024 : cheeseit223: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 68: 2/10
May 22 2024 : Guest 107: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the lyrics to "Saturday In The Park" by the band Chicago, in the very first stanza the singer saw a man in the park selling a particular refreshment. What was the man selling?

Answer: Ice cream

"Saturday in the park, I think it was the Fourth of July. Saturday in the park, I think it was the fourth of July. People dancing, people laughing, a man selling ice cream, singing Italian songs."
2. According to the lyrics, and the title, of the 1973 novelty song by Loudon Wainwright III, what dead animal was in the middle of the road?

Answer: Skunk

"You got yer dead skunk in the middle of the road, and it's stinkin' to high heaven."
3. According to the lyrics of the 1973 classic by Paul McCartney and Wings, "Band On the Run", the judge "who held a grudge" was an employee of which government entity?

Answer: County

"And the county judge, who held a grudge, will search for evermore, for the band on the run."
4. According to the lyrics of "Stray Cat Strut" by the Stray Cats, from where does the stray cat singing the song regularly get his dinner?

Answer: Garbage can

"Stray cat strut, I'm a ladies' cat. I'm a feline Casanova, hey man that's that. Get shoes thrown at me from a mean old man, get my dinner from a garbage can."
5. According to the lyrics, and the title, of the 1979 classic by Elvis Costello, there are three things that he feels should not be considered funny. The first two are "peace" and "love". What is the third?

Answer: Understanding

"'Cause each time I feel it slippin' away, it just makes me wanna cry. What's so funny 'bout peace, love and understanding?"
6. According to the lyrics of "I Love Rock 'N' Roll" by Joan Jett and the Blackhearts, how much did it cost to play a song on the jukebox?

Answer: A dime

"I love rock 'n' roll, so put another dime in the jukebox, baby. I love rock 'n' roll, so come and take your time and dance with me."
7. According to the lyrics of "Fortunate Son" by Creedence Clearwater Revival, the house is a mess and "looking like a rummage sale" when who comes to the door for a visit?

Answer: The taxman

"Some folks are born, silver spoon in hand; Lord, don't they help themselves, yo. But when the taxman comes to the door, Lord, the house looking like a rummage sale, yeah."
8. According to the lyrics of the Eagles' classic, "Life In The Fast Lane", how does the singer describe the bills that the couple had to pay?

Answer: Heavenly

"They knew all the right people, they took all the right pills. They threw outrageous parties, they paid heavenly bills."
9. According to the lyrics of "Just What I Needed" by the Cars, the singer doesn't seem to mind when his girl is "hanging out" at his place and doing something which may be very annoying to some guys. What does the girl evidently do quite often while she's hanging out?

Answer: Talk in her sleep

"I don't mind you hanging out and talking in your sleep. It doesn't matter where you've been, as long as it was deep, yeah."
10. According to the lyrics, and the title, of the classic tune by Jimi Hendrix, to what type of "traffic" does the singer compare his girl?

Answer: Crosstown

"You're just like crosstown traffic; it's so hard to get through to to you. Crosstown traffic; I don't need to run over you. Crosstown traffic; all you do is slow me down."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us