FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about According to the Lyrics 2
Quiz about According to the Lyrics 2

According to the Lyrics #2 Trivia Quiz


Answer questions regarding lyrics to rock songs from the 60's, 70's, and 80's. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
185,498
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1993
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 82 (3/10), Guest 104 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to the lyrics, and the title, of an Elton John song from 1973, the singer's brother took a flight to Spain. What was the name of this title character? Hint


Question 2 of 10
2. According to the lyrics, and the title, of a Bob Dylan classic, in what color was the singer "tangled up"? Hint


Question 3 of 10
3. According to the lyrics in a Beatles' song about a psychotic young man, who used a silver hammer to murder the people he didn't appreciate? Hint


Question 4 of 10
4. According to the lyrics of "Movin' Out (Anthony's Song)" by Billy Joel, where does Anthony work? Hint


Question 5 of 10
5. According to the lyrics of the Neil Young classic "Hey Hey My My (Into the Black)", the name of what band's frontman is mentioned in the same verse along with a reference to Elvis Presley? Hint


Question 6 of 10
6. According to the lyrics of Pink Floyd's "Comfortably Numb", the singer's hands seemed to feel like two balloons. He had had this same feeling when he was a child. What does he say caused that sensation when he was young? Hint


Question 7 of 10
7. According to the lyrics of "My Best Friend's Girl" by the Cars, how does the singer describe the girl's blue eyes? Hint


Question 8 of 10
8. According to the lyrics of the Kinks' classic, "Lola", as he found out in the end, what was unique about the singer's dreamgirl? Hint


Question 9 of 10
9. According to the lyrics of Van Halen's "Unchained", what was the dress size worn by the singer's non-stop talking, female acquaintance? Hint


Question 10 of 10
10. According to the lyrics (and the name of the song) by the Ramones, what clandestine organization took the singer's baby away? Just to clarify, the singer's 'baby' is his girlfriend, not his child. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 67: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 82: 3/10
Jun 30 2024 : Guest 104: 5/10
Jun 28 2024 : Guest 108: 6/10
Jun 11 2024 : cheeseit223: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the lyrics, and the title, of an Elton John song from 1973, the singer's brother took a flight to Spain. What was the name of this title character?

Answer: Daniel

"Daniel is travelling tonight on a plane. I can see the red taillights heading for Spain. Oh, and I can see Daniel waving goodbye. God, it looks like Daniel; must be the clouds in my eyes."
2. According to the lyrics, and the title, of a Bob Dylan classic, in what color was the singer "tangled up"?

Answer: Blue

"And I was standing by the side of the road, rain fallin' on my shoes. Headin' out for the East Coast, lord knows I've paid some dues gettin' through. Tangled up in blue."
3. According to the lyrics in a Beatles' song about a psychotic young man, who used a silver hammer to murder the people he didn't appreciate?

Answer: Maxwell

"Bang bang, Maxwell's silver hammer came down upon her head. Bang bang, Maxwell's silver hammer made sure she was dead."
4. According to the lyrics of "Movin' Out (Anthony's Song)" by Billy Joel, where does Anthony work?

Answer: Grocery Store

"Anthony works in the grocery store, saving his pennies for someday. Mama Leone left a note on the door; she said, 'Sonny, move out to the country.'"
5. According to the lyrics of the Neil Young classic "Hey Hey My My (Into the Black)", the name of what band's frontman is mentioned in the same verse along with a reference to Elvis Presley?

Answer: Sex Pistols

"The King is gone but he's not forgotten. Is this the story of Johnny Rotten?"
6. According to the lyrics of Pink Floyd's "Comfortably Numb", the singer's hands seemed to feel like two balloons. He had had this same feeling when he was a child. What does he say caused that sensation when he was young?

Answer: Fever

"When I was a child, I had a fever; my hands felt just like two balloons. Now I've got that feeling once again; I can't explain, you would not understand."
7. According to the lyrics of "My Best Friend's Girl" by the Cars, how does the singer describe the girl's blue eyes?

Answer: Suede blue

"You're always dancing down the street, with your suede blue eyes. And every new boy that you meet doesn't know the real suprise."
8. According to the lyrics of the Kinks' classic, "Lola", as he found out in the end, what was unique about the singer's dreamgirl?

Answer: She was a man

"Well, I'm not the world's most masculine man. But I know what I am, and I'm glad I'm a man, and so is Lola, la-la-la-la-Lola."
9. According to the lyrics of Van Halen's "Unchained", what was the dress size worn by the singer's non-stop talking, female acquaintance?

Answer: 5

"Thought you'd never miss me till I got a Fat City address. Non-stop talker, what a rocker, blue-eyed murder in a size 5 dress."
10. According to the lyrics (and the name of the song) by the Ramones, what clandestine organization took the singer's baby away? Just to clarify, the singer's 'baby' is his girlfriend, not his child.

Answer: KKK

"The KKK took my baby away, they took her away, away from me. The KKK took my baby away, they took her away, they took her away from me."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us