FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Original Artists
Quiz about Original Artists

Original Artists Trivia Quiz


In this quiz, I'll give you the first lines of a hit classic rock/pop song from the 1960s through the 1990s. Can you name the original recording artist or performer?

A multiple-choice quiz by mkp51. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
mkp51
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,958
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
6715
Last 3 plays: Guest 82 (6/15), adam36 (15/15), Guest 120 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. "All alone at the end of the evening, and the bright lights have faded to blue..." Hint


Question 2 of 15
2. "Picture yourself in a boat on a river, with tangerine trees and marmalade skies..." Hint


Question 3 of 15
3. "Stood there boldly sweatin' in the sun; felt like a million, felt like number one..." Hint


Question 4 of 15
4. "You know I never meant to see you again; and I only passed by as a friend..." Hint


Question 5 of 15
5. "In the day we sweat it out in the streets of a runaway American dream; at night we ride through mansions of glory in suicide machines..." Hint


Question 6 of 15
6. "If I should stay, I would only be in your way. So I'll go, but I know: I'll think of you ev'ry step of the way..." Hint


Question 7 of 15
7. "Every generation blames the one before; and all of their frustration comes beating on your door..." Hint


Question 8 of 15
8. "Out here in the fields, I fight for my meals; I get my back into my living..." Hint


Question 9 of 15
9. "We met as soul mates on Parris Island; we left as inmates from an asylum..." Hint


Question 10 of 15
10. "When are you gonna come down, when are you going to land?..." Hint


Question 11 of 15
11. "I came upon a child of God, he was walking along the road when I asked him, 'where are you going?' This he told me..." Hint


Question 12 of 15
12. "Now here you go again, you say you want your freedom. Well who am I to keep you down?..." Hint


Question 13 of 15
13. "Lights out tonight, trouble in the heartland..." Hint


Question 14 of 15
14. "Every night in my dreams, I see you, I feel you..." Hint


Question 15 of 15
15. "Every time that I look in the mirror, all these lines on my face gettin' clearer..." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 82: 6/15
Jun 28 2024 : adam36: 15/15
Jun 28 2024 : Guest 120: 12/15
Jun 16 2024 : Guest 72: 13/15
Jun 11 2024 : cheeseit223: 12/15
Jun 09 2024 : Guest 68: 7/15
Jun 05 2024 : Guest 64: 0/15
Jun 03 2024 : 030100: 4/15
May 29 2024 : Guest 85: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "All alone at the end of the evening, and the bright lights have faded to blue..."

Answer: The Eagles

From the blockbuster Eagles hit "Take It to the Limit", originally recorded by the Eagles on their 1975 album "One of These Nights." Lyrics and music by Randy Meisner, Don Henley, and Glenn Frey.
2. "Picture yourself in a boat on a river, with tangerine trees and marmalade skies..."

Answer: The Beatles

From the 1967 song "Lucy In the Sky with Diamonds", originally recorded by The Beatles on their album "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band." Words and music by John Lennon and Paul McCartney.
3. "Stood there boldly sweatin' in the sun; felt like a million, felt like number one..."

Answer: Bob Seger and the Silver Bullet Band

From the song "Like a Rock", by Bob Seger and the Silver Bullet Band; originally appeared on Seger's 1986 album "Like a Rock." Lyrics and music by Bob Seger.
4. "You know I never meant to see you again; and I only passed by as a friend..."

Answer: Phil Collins

From the hit song "I Wish It Would Rain Down" by Phil Collins; originally recorded on Collins' 1989 "...But Seriously" album. Lyrics and music by Phil Collins.
5. "In the day we sweat it out in the streets of a runaway American dream; at night we ride through mansions of glory in suicide machines..."

Answer: Bruce Springsteen

From the smash hit "Born to Run" by Bruce Springsteen, originally recorded on his 1974 album "Born to Run." Lyrics, of course, by "The Boss."
6. "If I should stay, I would only be in your way. So I'll go, but I know: I'll think of you ev'ry step of the way..."

Answer: Dolly Parton

From the song "I Will Always Love You"; music and lyrics composed in 1974 by Dolly Parton. Originally appeared on Dolly Parton's album "Jolene", released in 1974. Of course, Whitney Houston gave this song its greatest fame when she performed it in the 1992 film "The Bodyguard."
7. "Every generation blames the one before; and all of their frustration comes beating on your door..."

Answer: Mike and the Mechanics

From the song "The Living Years" by Mike and the Mechanics. Originally appeared on their 1988 album "The Living Years." Lyrics by Mike Rutherford and B.A. Robertson.
8. "Out here in the fields, I fight for my meals; I get my back into my living..."

Answer: The Who

From the song "Baba OıRiley" by The Who. Originally appeared on their 1971 album "Who's Next." Lyrics and music by Pete Townshend.
9. "We met as soul mates on Parris Island; we left as inmates from an asylum..."

Answer: Billy Joel

From the song "Goodnight Saigon" by Billy Joel. Originally appeared on the 1982 Billy Joel album "The Nylon Curtain." Lyrics and music by Billy Joel.
10. "When are you gonna come down, when are you going to land?..."

Answer: Elton John

From the 1973 smash hit "Goodbye Yellow Brick Road" by Elton John. Originally appeared on the "Goodbye Yellow Brick Road" album. Lyrics by Bernie Taupin and music by Elton John.
11. "I came upon a child of God, he was walking along the road when I asked him, 'where are you going?' This he told me..."

Answer: Joni Mitchell

From the 1969 song "Woodstock" music and lyrics by Joni Mitchell. Crosby, Stills, Nash and Young recorded it on their album "Deja Vu", and Matthews Southern Comfort also had a small hit with it.
12. "Now here you go again, you say you want your freedom. Well who am I to keep you down?..."

Answer: Fleetwood Mac

From the 1977 blockbuster song "Dreams" by Fleetwood Mac. Originally recorded on the Fleetwood Mac album "Rumours." Music and lyrics by Stevie Nicks.
13. "Lights out tonight, trouble in the heartland..."

Answer: Bruce Springsteen

From the 1978 smash hit "Badlands" by Bruce Springsteen. Originally appeared on his 1978 album "Darkness on the Edge of Town." Lyrics and music by Bruce Springsteen.
14. "Every night in my dreams, I see you, I feel you..."

Answer: Celine Dion

From the 1997 song "My Heart Will Go On (Love Theme from 'Titanic')", originally performed by Celine Dion. Appears on her 1997 album "Let's Talk About Love," and on the "Titanic" original soundtrack recording.
15. "Every time that I look in the mirror, all these lines on my face gettin' clearer..."

Answer: Aerosmith

From the 1973 classic hit "Dream On" by Aerosmith. Appears on the 1973 Aerosmith album "Aerosmith." Music and lyrics by Steve Tyler and Joe Perry.
Source: Author mkp51

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us