FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about According to the Lyrics 4
Quiz about According to the Lyrics 4

According to the Lyrics #4 Trivia Quiz


In this quiz, you need to answer questions pertaining to the lyrics of rock songs from the 60's, 70's, and 80's. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,692
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2047
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. According to the lyrics of "Paint It Black" by the Rolling Stones, what color is the door, originally, that the singer wants to have painted black? Hint


Question 2 of 10
2. According to the lyrics to the Righteous Brothers' very memorable tribute song from 1974, "Rock 'N' Roll Heaven", which of these deceased rockers was NOT mentioned in the very first verse? Hint


Question 3 of 10
3. According to the lyrics of Carly Simon's "You're So Vain", when her ex-lover arrives at the party, he is wearing a scarf which she says is the color of a particular fruit. Which fruit? Hint


Question 4 of 10
4. According to the lyrics of Tom Petty's classic, "American Girl", from 1977, which busy route runs directly behind the American girl's residence, which, incidentally, has a lovely balcony? Hint


Question 5 of 10
5. According to the lyrics of "Ain't That A Shame", originally made famous by Fats Domino, but recorded by several other artists over the years including the likes of John Lennon, Paul McCartney, and Cheap Trick, the singer cries after his significant other leaves him. How do the singer's tears fall? Hint


Question 6 of 10
6. According to the lyrics, and the title, of a song by ZZ Top, the singer "heard it" on a radio station that goes by a nickname of just one letter. By what one letter is this radio station known? Hint


Question 7 of 10
7. According to the lyrics of AC/DC's classic, "Back In Black", what kind of vehicle does the singer say he is once again in the back of? Hint


Question 8 of 10
8. According to the lyrics of the classic tune, "Radar Love", by Golden Earring, the driver hears a "forgotten song" playing on his radio. Which artist was singing that song? Hint


Question 9 of 10
9. According to the lyrics of "Bad Bad Leroy Brown" by the late, great Jim Croce, what kind of weapon did Leroy hide in his shoe? Hint


Question 10 of 10
10. According to the lyrics of the Beatles' "Ob-la-di Ob-la-da", after Molly married Desmond, what common last name did they both share? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 107: 7/10
Jun 11 2024 : cheeseit223: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the lyrics of "Paint It Black" by the Rolling Stones, what color is the door, originally, that the singer wants to have painted black?

Answer: Red

"I see a red door and I want it painted black. No colors anymore, I want them to turn black."
2. According to the lyrics to the Righteous Brothers' very memorable tribute song from 1974, "Rock 'N' Roll Heaven", which of these deceased rockers was NOT mentioned in the very first verse?

Answer: Buddy Holly

"Jimi gave us rainbows, and Janis took a piece of our hearts, and Otis brought us all to the dock of the bay."

Other great musicians mentioned in the tune are Jim Morrison, Jim Croce, and Bobby Darin. Surprisingly, Buddy Holly is not mentioned in the song at all.
3. According to the lyrics of Carly Simon's "You're So Vain", when her ex-lover arrives at the party, he is wearing a scarf which she says is the color of a particular fruit. Which fruit?

Answer: Apricot

"You walked into the party like you were walking onto a yacht. Your hat strategically dipped below one eye, your scarf it was apricot."
4. According to the lyrics of Tom Petty's classic, "American Girl", from 1977, which busy route runs directly behind the American girl's residence, which, incidentally, has a lovely balcony?

Answer: 441

"It was kind of cold that night; she stood alone on her balcony. She could hear the cars roll by out on 441, like waves crashing on the beach."
5. According to the lyrics of "Ain't That A Shame", originally made famous by Fats Domino, but recorded by several other artists over the years including the likes of John Lennon, Paul McCartney, and Cheap Trick, the singer cries after his significant other leaves him. How do the singer's tears fall?

Answer: like rain

"You made me cry, when you said goodbye. Ain't that a shame, my tears fell like rain. Ain't that a shame, you're the one to blame."
6. According to the lyrics, and the title, of a song by ZZ Top, the singer "heard it" on a radio station that goes by a nickname of just one letter. By what one letter is this radio station known?

Answer: X

"Anywhere y'all, everywhere y'all, I heard it, I heard it, I heard it on the X."
7. According to the lyrics of AC/DC's classic, "Back In Black", what kind of vehicle does the singer say he is once again in the back of?

Answer: Cadillac

"Back in the back of a Cadillac. Number one with a bullet, I'm a power pack. Yes, I'm in a bang with a gang, they've got to catch me if they want me to hang."
8. According to the lyrics of the classic tune, "Radar Love", by Golden Earring, the driver hears a "forgotten song" playing on his radio. Which artist was singing that song?

Answer: Brenda Lee

"The radio plays some forgotten song. Brenda Lee's comin' on strong. The road has got me hypnotized. And I'm spinning into a new sunrise."
9. According to the lyrics of "Bad Bad Leroy Brown" by the late, great Jim Croce, what kind of weapon did Leroy hide in his shoe?

Answer: Razor

"He got a custom Continental, he got an Eldorado too. He got a .32 gun in his pocket for fun, he got a razor in his shoe."
10. According to the lyrics of the Beatles' "Ob-la-di Ob-la-da", after Molly married Desmond, what common last name did they both share?

Answer: Jones

"In a couple of years, they have built a home sweet home. With a couple of kids running in the yard, of Desmond and Molly Jones."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us