FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What is The Name of These Rock Songs
Quiz about What is The Name of These Rock Songs

What is The Name of These Rock Songs? Quiz


You need to be a hard-core rocker to pass this quiz. I give you some lyrics, you give me the name of the song.

A multiple-choice quiz by blazingsaddles. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,700
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
940
Question 1 of 20
1. "Show me the way to the next whiskey bar." What song is this from? Hint


Question 2 of 20
2. "It's like, broken glass, you get cut before you see it. So open up your eyes." Can you guess this song? Hint


Question 3 of 20
3. "Nursery rhymes are said, verses in my head into my childhood they're spoonfed." What is the name of this song? Hint


Question 4 of 20
4. "If you like to gamble, I tell you I'm your man,you win some, lose some, all the same to me." What is the name of this song? Hint


Question 5 of 20
5. "We're leaving together, but still it's farewell, and maybe we'll comeback, to Earth who can tell." What is the name of this song? Hint


Question 6 of 20
6. "Just sixteen, a pickup truck, out of money, out of luck.
I've got nowhere to call my own, hit the gas, and here I go." What is the name of this song?
Hint


Question 7 of 20
7. "Invisible airwaves crackle with life, bright antennae bristle with the energy, emotional feedback on timeless wavelength, bearing a gift beyond price, almost free." What is the name of this song?
Hint


Question 8 of 20
8. "Dead I am the one exterminating son, slipping through the trees strangle in the breeze." What is the name of this song? Hint


Question 9 of 20
9. "Scanning the scene in the city tonight, looking for you to start up the fight." What is the name of this song? Hint


Question 10 of 20
10. "I'm feelin' like a bad boy
Mm just a like a bad boy
I'm rippin' up a Rag Doll
Like throwin' away an old toy." What is the name of this song?
Hint


Question 11 of 20
11. "Get it now or never
Let's get it really tight
We'll make this night a special one
Make us feel all right." What is the name of this song?
Hint


Question 12 of 20
12. "Is this the real life, is this just fantasy, caught in a land slide (there's no) escape from reality." What is the name of this song? Hint


Question 13 of 20
13. "Everyday I work so hard bringing home my hard earned pay, try to love you baby but you push me away." Can you name this song? Hint


Question 14 of 20
14. "Don't need to wait for an invitation, you gotta live like you're on vacation." What is the name of this song? Hint


Question 15 of 20
15. "'Cause I want to fight, I want to fight, I want to prove I'm right.
I want to fight, I want to fight, so turn and...." What is the name of this song?
Hint


Question 16 of 20
16. "Riding on a highway, going to a show, stopping on the byways, playing rock and roll." What song is this? Hint


Question 17 of 20
17. "Out of Zion shall come forth a law
And the word of the Lord from Jerusalem
Nation shall not raise sword against nation." What is the name of this song?
Hint


Question 18 of 20
18. "I've been trying to make it home
Got to make it before too long
I can't take this very much longer
I'm stranded in the sleet and rain
Don't think I'm ever gonna make it home again." What is the name of this song?
Hint


Question 19 of 20
19. "If there's a new way, I'll be the first in line. But, it better work this time." What is the name of this song? Hint


Question 20 of 20
20. "All that you touch, and all that you see, all that you taste, all you feel." What is the name of this song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : cheeseit223: 15/20
Jun 04 2024 : 030100: 8/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Show me the way to the next whiskey bar." What song is this from?

Answer: Alabama Song

This song is by The Doors from their CD "The Doors." The song is a polka themed song with a tuba in it.
2. "It's like, broken glass, you get cut before you see it. So open up your eyes." Can you guess this song?

Answer: Stand Up And Shout

This song is by Dio from their CD "Holy Diver." The singer Ronnie James Dio also sang in the bands Rainbow and Black Sabbath.
3. "Nursery rhymes are said, verses in my head into my childhood they're spoonfed." What is the name of this song?

Answer: Shoots And Ladders

This song is by KoRn from their CD "KoRn." The lead singer Jonathan Davis guest stars in the show "Mindfreak."
4. "If you like to gamble, I tell you I'm your man,you win some, lose some, all the same to me." What is the name of this song?

Answer: Ace Of Spades

This is by Motorhead from their CD "Ace Of Spades." Releasing their first cd in 1977, they gave birth to a new style of metal called thrash metal.
5. "We're leaving together, but still it's farewell, and maybe we'll comeback, to Earth who can tell." What is the name of this song?

Answer: The Final Countdown

This song is by Europe from their CD "The Final Countdown." Europe is a Swedish rock band.
6. "Just sixteen, a pickup truck, out of money, out of luck. I've got nowhere to call my own, hit the gas, and here I go." What is the name of this song?

Answer: Running Free

This song is an Iron Maiden song from the CD "Iron Maiden." They won the Ivor Novello Award for international achievement in 2002.
7. "Invisible airwaves crackle with life, bright antennae bristle with the energy, emotional feedback on timeless wavelength, bearing a gift beyond price, almost free." What is the name of this song?

Answer: Spirit Of The Radio

This song is by Rush from the CD "Permanent Waves." Rush has been awarded several Juno Awards and was inducted into the Canadian Music Hall of Fame in 1994.
8. "Dead I am the one exterminating son, slipping through the trees strangle in the breeze." What is the name of this song?

Answer: Dragula

This song is by Rob Zombie from the CD "Hellbilly Deluxe." Rob Zombie is not only a singer, but he is a horror film director and the assistant producer for 'Pee Wee's Playhouse'.
9. "Scanning the scene in the city tonight, looking for you to start up the fight." What is the name of this song?

Answer: Seek And Destroy

This is by Metallica from the CD "Kill 'em All." Their first CD "Kill 'em All," was supposed to be called something different, but the record company wouldn't let them keep the name.
10. "I'm feelin' like a bad boy Mm just a like a bad boy I'm rippin' up a Rag Doll Like throwin' away an old toy." What is the name of this song?

Answer: Rag Doll

This song is by Aerosmith from the CD "Permanent Vacation." They have sold 140 million albums worldwide, and 66.5 million albums in the United States alone.
11. "Get it now or never Let's get it really tight We'll make this night a special one Make us feel all right." What is the name of this song?

Answer: Dynamite

This is by the Scorpions from the CD "Blackout." The Scorpions are a German rock band.
12. "Is this the real life, is this just fantasy, caught in a land slide (there's no) escape from reality." What is the name of this song?

Answer: Bohemian Rhapsody

This song is by Queen from the CD "Night at the Opera." In 2001, Queen was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland, Ohio.
13. "Everyday I work so hard bringing home my hard earned pay, try to love you baby but you push me away." Can you name this song?

Answer: Dazed And Confused

This song is by Led Zeppelin from the CD "Led Zeppelin I." To date, the group is reported to have sold more than 300 million albums worldwide, including 109.5 million sales in the United States.
14. "Don't need to wait for an invitation, you gotta live like you're on vacation." What is the name of this song?

Answer: Lick it Up

This song is by Kiss from the CD "Lick It Up." Gene Simmons has a huge tongue.
15. "'Cause I want to fight, I want to fight, I want to prove I'm right. I want to fight, I want to fight, so turn and...." What is the name of this song?

Answer: Forfeit

This song is by Chevelle from the CD "Wonder What's Next." They are a Christian rock band.
16. "Riding on a highway, going to a show, stopping on the byways, playing rock and roll." What song is this?

Answer: It's a Long Way to the Top (If You Want to Rock and Roll)

This song is by AC/DC from their debut album "High Voltage." Angus Young was kicked out of school at age 14.
17. "Out of Zion shall come forth a law And the word of the Lord from Jerusalem Nation shall not raise sword against nation." What is the name of this song?

Answer: Liberate

This song is by Disturbed from their CD "Believe" In September 2002, Disturbed's second album 'Believe' debuted at Number One.
18. "I've been trying to make it home Got to make it before too long I can't take this very much longer I'm stranded in the sleet and rain Don't think I'm ever gonna make it home again." What is the name of this song?

Answer: Wheel In The Sky

This song is by Journey from their CD "Infinity." In 1981, Journey's seventh studio album, Escape, went to Number one on the album charts.
19. "If there's a new way, I'll be the first in line. But, it better work this time." What is the name of this song?

Answer: Peace Sells

This song is by Megadeth from their CD "Peace Sells... But Who's Buying?" In 1981, guitarist and vocalist Dave Mustaine was kicked out of Metallica for drug abuse. He then formed Megadeth and released their first CD in 1985.
20. "All that you touch, and all that you see, all that you taste, all you feel." What is the name of this song?

Answer: Eclipse

This is by Pink Floyd from the CD "Dark Side Of The Moon." The album "Dark Side Of The Moon," became the band's first Number One on U.S. charts and is one of the biggest-selling albums in U.S. history, with more than 15 million units sold, and one of the best-selling albums worldwide, with more than 40 million copies sold.
Source: Author blazingsaddles

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us