FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Music Lyrics
Quiz about Rock Music Lyrics

Rock Music Lyrics Trivia Quiz


I'll give you some lyrics and you have to tell me what song it is.

A multiple-choice quiz by camlou. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
camlou
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
309,954
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
983
- -
Question 1 of 10
1. "It's no use, you ain't got time,
Without a sound, come on, let's get around,
Oh I hear the crash", comes from which song by AC/DC?
Hint


Question 2 of 10
2. "A thousand warriors I have known
And laughing as the spirits appear
All your life
Shadows of another day." This is from a song by Deep Purple but which?

Hint


Question 3 of 10
3. "Sad to say: We have to go
Until we meet again along the road
Remember this on your journey home:
When you hear the thunder roar, you're not alone." These words come from a song by Whitesnake, but which one?
Hint


Question 4 of 10
4. "Model citizen, zero discipline
Don't you know she's coming home with me?
You'll lose her in the turn.
I'll get her!" Which song by Van Halen is this from?
Hint


Question 5 of 10
5. "Is your luck enough?
Is your touch enough?
C'mon girl
Can you keep it up?
Is your bluff enough?" Def Leppard performed this song. Which one is it?
Hint


Question 6 of 10
6. "I hear you callin' and it's needles and pins (and pins)
I wanna hurt you just to hear you screaming my name", is a song by Alice Cooper. Which song is it?
Hint


Question 7 of 10
7. "Life's such a treat and it's time you taste it
There ain't a reason on earth to waste it
It ain't a crime to be good to yourself", is a song by Kiss. Name the song.
Hint


Question 8 of 10
8. "We're all born upon the cross
The throw before the toss
You can release yourself
But the only way is down." In which Dio song would you find these lines?
Hint


Question 9 of 10
9. "You play tricks on my mind
You're everywhere but you're so hard to find
You're not warm or sentimental
You're so extreme, you can be so temperamental", is from a song by Foreigner. Which one is it?
Hint


Question 10 of 10
10. "Follow me now and you will not regret
Leaving the life you led before we met", is a song by Black Sabbath -- but which?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 04 2024 : 030100: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "It's no use, you ain't got time, Without a sound, come on, let's get around, Oh I hear the crash", comes from which song by AC/DC?

Answer: Smash 'n' Grab

"Smash 'n' Grab" is from the album "Black Ice" from 2008. "Black Ice" is the first studio release since 2000 when "Stiff Upper Lip" was released.
2. "A thousand warriors I have known And laughing as the spirits appear All your life Shadows of another day." This is from a song by Deep Purple but which?

Answer: Perfect Strangers

"Perfect Strangers" is from the album "Perfect Strangers" from 1984. "Perfect Strangers" was Deep Purple's first release since their break-up in 1976. The line-up was Blackmore, Gillan, Glover, Paice and Lord.
3. "Sad to say: We have to go Until we meet again along the road Remember this on your journey home: When you hear the thunder roar, you're not alone." These words come from a song by Whitesnake, but which one?

Answer: We Wish You Well

"We Wish You Well" is from the album "Love Hunter" from 1979. The lead singer of Whitesnake, David Coverdale, is one of the former lead singers of Deep Purple. He released three albums with Deep Purple before the break-up. After Deep Purple he formed Whitesnake.
4. "Model citizen, zero discipline Don't you know she's coming home with me? You'll lose her in the turn. I'll get her!" Which song by Van Halen is this from?

Answer: Panama

"Panama" is from the album "1984" from (surprise) 1984. "1984" was the last album with David Lee Roth.
5. "Is your luck enough? Is your touch enough? C'mon girl Can you keep it up? Is your bluff enough?" Def Leppard performed this song. Which one is it?

Answer: Nine Lives

"Nine Lives" is from the album "Songs from the Sparkle Lounge" from 2008. "Nine Lives" also features Tim McGraw, who is a country singer. In 2008 Def Leppard toured with Whitesnake.
6. "I hear you callin' and it's needles and pins (and pins) I wanna hurt you just to hear you screaming my name", is a song by Alice Cooper. Which song is it?

Answer: Poison

"Poison" is from the album "Trash" from 1989. "Alice Cooper" was born Vincent Damon Furnier, but his band was called Alice Cooper and he chose that as his stage name.
7. "Life's such a treat and it's time you taste it There ain't a reason on earth to waste it It ain't a crime to be good to yourself", is a song by Kiss. Name the song.

Answer: Lick It Up

"Lick It Up" is from the album "Lick It Up" from 1983. Kiss is well-known for their use of make-up. Each member of the group had a different make-up design. "Lick It Up" was the first album without this trademark.
8. "We're all born upon the cross The throw before the toss You can release yourself But the only way is down." In which Dio song would you find these lines?

Answer: The Last In Line

"The Last In Line" is from the album "The Last In Line" from 1984. The lead singer, Ronnie James Dio, has also been the vocalist in Black Sabbath, Elf and Rainbow. "The Last In Line" is Dio's second album.
9. "You play tricks on my mind You're everywhere but you're so hard to find You're not warm or sentimental You're so extreme, you can be so temperamental", is from a song by Foreigner. Which one is it?

Answer: Urgent

"Urgent" is from the album "4" from 1995. Foreigner is the band that made the voice of Lou Gramm famous.
10. "Follow me now and you will not regret Leaving the life you led before we met", is a song by Black Sabbath -- but which?

Answer: N.I.B

"N.I.B" is from the album "Black Sabbath" from 1969. Ozzy Osbourne was the first and most well-known vocalist for Black Sabbath, but Ronnie James Dio has also had the honor of singing in the band.
Source: Author camlou

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us