FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name The Rock Song
Quiz about Name The Rock Song

Name The Rock Song Trivia Quiz


I'll give you the song lyric from a rock song and you give me the name of the song.

A multiple-choice quiz by guitarninja90. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,274
Updated
Jan 30 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5162
Last 3 plays: Guest 108 (7/10), Guest 82 (7/10), Guest 120 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what Blue Oyster Cult song do we hear, "Oh no, they say he's got to go, _________, oh no, there goes Tokyo, _________?" Hint


Question 2 of 10
2. In what Black Sabbath song are the words, "Make a joke and I will sigh and you will laugh and I will cry" heard? Hint


Question 3 of 10
3. Which Led Zeppelin song goes "_________, _________, living reflection, from a dream, I was her love, she was my queen, and now a thousand years in between?" Hint


Question 4 of 10
4. What Motorhead song recites the following "You know I'm going to lose, and gambling is for fools, but that's the way I like it baby, I don't want to live forever?" Hint


Question 5 of 10
5. What Nirvana song goes "____ wants a cracker, think I should get off her first, think she wants some water, to put out the blowtorch?" Hint


Question 6 of 10
6. Which Metallica song is this, "Now I lay me down to sleep, pray the lord my soul to keep, for if I die before I wake, pray the lord my soul to take"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Tom Petty and The Heartbreakers song goes "She grew up in an Indiana town, had a good looking mama who never was around?" Hint


Question 8 of 10
8. Which Billy Joel song starts off "Come out Virginia, don't let me wait, you Catholic girls start much too late?" Hint


Question 9 of 10
9. What Cream song starts "I went down to the ___________ I fell down to my knees?" Hint


Question 10 of 10
10. Name the Jimi Hendrix song: "A broom is drearily sweeping, up the broken pieces of yesterdays life, somewhere a queen is weeping, somewhere a king has no wife" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 108: 7/10
Jul 10 2024 : Guest 82: 7/10
Jun 28 2024 : Guest 120: 9/10
Jun 03 2024 : 030100: 6/10
May 25 2024 : Singleh1: 8/10
May 25 2024 : lehasa: 10/10
May 25 2024 : dwalrus: 8/10
May 22 2024 : Guest 107: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what Blue Oyster Cult song do we hear, "Oh no, they say he's got to go, _________, oh no, there goes Tokyo, _________?"

Answer: Godzilla

When Blue Oyster Cult would perform live on Long Island, which is where the band formed, they went under the name Soft White Underbelly.
2. In what Black Sabbath song are the words, "Make a joke and I will sigh and you will laugh and I will cry" heard?

Answer: Paranoid

After Ozzy left Black Sabbath he was replaced with Ronnie James Dio.
3. Which Led Zeppelin song goes "_________, _________, living reflection, from a dream, I was her love, she was my queen, and now a thousand years in between?"

Answer: Tangerine

Led Zeppelin originally went under the name The New Yardbirds.
4. What Motorhead song recites the following "You know I'm going to lose, and gambling is for fools, but that's the way I like it baby, I don't want to live forever?"

Answer: Ace of Spades

After Motorhead's over 25 year existence, Lemmy Kilmister is the only member of the band to have been in it the whole time.
5. What Nirvana song goes "____ wants a cracker, think I should get off her first, think she wants some water, to put out the blowtorch?"

Answer: Polly

Former Nirvana drummer, Dave Grohl started another band, known as The Foo Fighters, after Cobain's tragic death in 1994.
6. Which Metallica song is this, "Now I lay me down to sleep, pray the lord my soul to keep, for if I die before I wake, pray the lord my soul to take"?

Answer: Enter Sandman

Cliff Burton died in a tragic bus accident while Metallica was on tour in Europe.
7. Which Tom Petty and The Heartbreakers song goes "She grew up in an Indiana town, had a good looking mama who never was around?"

Answer: Mary Jane's Last Dance

When he was 17, Tom Petty dropped out of school to join Mudcrutch.
8. Which Billy Joel song starts off "Come out Virginia, don't let me wait, you Catholic girls start much too late?"

Answer: Only The Good Die Young

Billy Joel grew up on Long Island, NY.
9. What Cream song starts "I went down to the ___________ I fell down to my knees?"

Answer: Crossroads

Eric Clapton has performed with many bands over the years.
10. Name the Jimi Hendrix song: "A broom is drearily sweeping, up the broken pieces of yesterdays life, somewhere a queen is weeping, somewhere a king has no wife"

Answer: The Wind Cries Mary

Source: Author guitarninja90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us