FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock and Rolls Top Ten Tramps Tarts and Teases
Quiz about Rock and Rolls Top Ten Tramps Tarts and Teases

Rock and Roll's Top Ten Tramps, Tarts and Teases Quiz


The Insipid Song Lovers Association counts down the Top 10 tarts of "pre-Beatle" rock and roll. Try to guess the titles, names and lyrics as we describe the exploits of these shameless sirens.

A multiple-choice quiz by uglybird. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
uglybird
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3583
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), Guest 216 (9/10), Guest 76 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Number ten on ISLA's Tawdry Top Ten is a simple seductress. Frank Sinatra named this siren's technique in this 1958 song.

"Cause it's _______, wicked _______
And although, I know, it's strictly taboo
When you arouse the need in me
My heart says yes indeed in me
Proceed with what you're leading me to."

What is she practicing (which is also the name of the song)?
Hint


Question 2 of 10
2. Our Number Nine heartbreaker is an uncaring tease. The songwriter protests, "Don't want your love anymore. Don't want you kisses that's for sure." He knows she tells lies, and he suspects that this heartless vixen cares nothing for the sincere tears he sheds. What is the name of the song? Hint


Question 3 of 10
3. Eighth on the list of shameless sirens is a real "little devil". She "runs around" and "breaks hearts" and clearly intends to make the songwriter her next victim. But the songwriter confidently asserts:

"Hey little devil everything is gonna be fine
'Cause someday soon I'm gonna make you all mine
There'll be no runnin' around
You met your Waterloo
Hey little devil I'm gonna make an angel out of you."

Who sang and wrote the song "Little Devil" in 1961?
Hint


Question 4 of 10
4. Number seven on our list of heartbreakers belongs to a woman described as follows:

"Here's my story, sad but true
It's about a girl that I once knew
She took my love then ran around
With every single guy in town."

This tramp could only be which one of the following?
Hint


Question 5 of 10
5. Sixth on the list of the Tawdry Top Ten is a woman so heartless and mean that she could tell Ray Charles to pack his bags and go. In which Ray Charles song was Ray told, "Don't care if you do, cause it's understood, you got no money, and you just ain't no good?" Hint


Question 6 of 10
6. The woman ranking fifth on the list of the Tawdry Ten did something even more heinous than putting Ray Charles out in the cold. Her cruelty to her man was so blatant that he chose a gruesome fate. He ran off to join the circus and became - oh, woe - "a broken hearted clown". In his anguish James Darren cries out,

"Shoot me out of a cannon, I don't care
Let the people point at me and stare
I'll tell the world that woman, wherever she may be
That mean, fickle woman made a cryin' clown outta me"

What was the name of the song?
Hint


Question 7 of 10
7. The #4 ranking on the ISLA Tawdry Ten goes to a woman who threatened the health, rather than the hearts, of her paramours. According to the Coasters, who recorded the song in 1959, "You can look but you better not touch." They warn, "Late at night when you're sleeping _______________ comes a creeping all around."

Who is it that comes creeping around?
Hint


Question 8 of 10
8. Wicked Felina is #3 on the ISLA Tawdry Top Ten. Her attentions toward a "handsome young cowboy" led to a gunfight that resulted in the young cowboy's death and forced the perpetrator to flee. Any thought that her involvement was innocent is dispelled by the lines: "Blacker than night were the eyes of Felina, Wicked and evil while casting a spell."
A posse chases and ultimately mortally wounds the murderer. He dies in her arms after receiving "one little kiss". What is the name of this 1959, Marty Robbins ballad?
Hint


Question 9 of 10
9. A Marty Robbin's song also portrays the woman in the #2 spot on our Tawdry Ten. This evil woman seems to fail in her attempt to break up the songwriter's relationship with his true love. The song begins:

"I told Mary about us I told her about our great sin.
Mary cried and forgave me and Mary took me back again.
Said if I wanted my freedom I could be free evermore.
But I don't wanna be and I don't wanna see Mary cry anymore.
Oh _____ woman, _____ woman let go of me.
_____ woman let me be and leave me alone I wanna go home."

Which adjective belongs on the blank?
Hint


Question 10 of 10
10. First place on the Insipid Song Lovers Association's Tawdry Top Ten is shared by...(drum roll please)...seven little girls. I can see the situation so clearly. Seven little girls sit in the back seat making out with some lucky dog while I...er... that is ...while the songwriter sits in the front seat ALONE!!! And when, swallowing his pride, the driver suggests that perhaps one, just one, of them might condescend to move to the front seat and provide a dollop of feminine companionship, how do the seven little girls respond? They say,

"Keep you mind on your drivin'
Keep you hands on the wheel
Keep your snoopy eyes on the road ahead
We're havin' fun sittin' in the back seat kissin' and a'huggin with ____."

Who was the "lucky dog" in the back seat?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 23 2024 : Guest 67: 8/10
Jul 15 2024 : Guest 216: 9/10
Jul 15 2024 : Guest 76: 7/10
Jul 15 2024 : aandp1955: 6/10
Jul 15 2024 : Shiary: 7/10
Jul 15 2024 : maninmidohio: 9/10
Jul 15 2024 : kstyle53: 10/10
Jul 15 2024 : RJOhio: 3/10
Jul 15 2024 : hitch46: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Number ten on ISLA's Tawdry Top Ten is a simple seductress. Frank Sinatra named this siren's technique in this 1958 song. "Cause it's _______, wicked _______ And although, I know, it's strictly taboo When you arouse the need in me My heart says yes indeed in me Proceed with what you're leading me to." What is she practicing (which is also the name of the song)?

Answer: Witchcraft

The woman described in this song is not necessarily a heartbreaker, and the songwriter seems to be enjoying himself. Nevertheless, her unseemly behavior has allowed her to slip into the tenth spot on ISLA's list of shame. The song was written by Cy Coleman and Carolyn Leigh in 1957. "Witchcraft" was ranked #8 for 1958 on the "Lyrics World" website.
2. Our Number Nine heartbreaker is an uncaring tease. The songwriter protests, "Don't want your love anymore. Don't want you kisses that's for sure." He knows she tells lies, and he suspects that this heartless vixen cares nothing for the sincere tears he sheds. What is the name of the song?

Answer: Cathy's Clown

The Insipid Song Lovers Association believes that analysis has a place in understanding the powerful emotional impact that seemingly trite and (dare I say) even corny songs can have on susceptible minds (like mine). The Everly Brothers' "Cathy's Clown" describes a woman who is uncaring and guilty of lying and teasing. "Cathy's Clown" is delivered in a tone of whining self-pity that must have served as an inspiration for rock and roll's all-time whiner, Gene Pity... er ...Gene Pitney.

The fact that the "Lyrics World" website picked "Cathy's Clown" as their #1 song for 1960 is a testimony to the poignant power of this classic song.
3. Eighth on the list of shameless sirens is a real "little devil". She "runs around" and "breaks hearts" and clearly intends to make the songwriter her next victim. But the songwriter confidently asserts: "Hey little devil everything is gonna be fine 'Cause someday soon I'm gonna make you all mine There'll be no runnin' around You met your Waterloo Hey little devil I'm gonna make an angel out of you." Who sang and wrote the song "Little Devil" in 1961?

Answer: Neil Sedaka

One may be tempted to interpret "Little Devil" as a song of triumph. However, since Neil Sedaka wrote the song, it is probably a safe assumption that Neil, as usual, was unsuccessful in love. My personal theory is that this song describes his view of "Carol" before her famous jilting of Neil. (This jilting is described in the Neil Sedaka song "Oh Carol".)
4. Number seven on our list of heartbreakers belongs to a woman described as follows: "Here's my story, sad but true It's about a girl that I once knew She took my love then ran around With every single guy in town." This tramp could only be which one of the following?

Answer: Runaround Sue

This shameless hussy has broken poor Dion's heart, although one wonders if she truly managed to run around with EVERY guy in town. No wonder Dion also adopts the whining tone of the Everly Brothers in "Cathy's Clown". Dion was originally with "the Belmonts." A fact to log for a future trivia quiz is that the Belmonts later transiently teamed up with Freddy (Boom-Boom) Cannon.
5. Sixth on the list of the Tawdry Top Ten is a woman so heartless and mean that she could tell Ray Charles to pack his bags and go. In which Ray Charles song was Ray told, "Don't care if you do, cause it's understood, you got no money, and you just ain't no good?"

Answer: Hit the Road Jack

It's one thing to seduce Sinatra, tease the Everlys, or break the heart of Neil Sedaka or Dion. But I am appalled at the insensitivity and cruelty of a woman who could put Ray Charles out on the street! Ray Charles' plaintive, "I guess if you say so, I'll have to pack my bags and go," is surely one of rock and rolls most gut wrenching lines. Ray's merciless and unfeeling tormentor responds, "That's right. Hit the road Jack." It is amazing that ISLA found five women even more deserving of censure.
6. The woman ranking fifth on the list of the Tawdry Ten did something even more heinous than putting Ray Charles out in the cold. Her cruelty to her man was so blatant that he chose a gruesome fate. He ran off to join the circus and became - oh, woe - "a broken hearted clown". In his anguish James Darren cries out, "Shoot me out of a cannon, I don't care Let the people point at me and stare I'll tell the world that woman, wherever she may be That mean, fickle woman made a cryin' clown outta me" What was the name of the song?

Answer: Goodbye Cruel World

In this song, few specifics are provided. It is left to the listener to imagine what vicious emotional tortures would bring a (presumably) grown man to run off to join a circus! We can only hope that this song was pure fiction. "Goodbye Cruel World" was #3 for 1961 on the "Lyrics World" website.
7. The #4 ranking on the ISLA Tawdry Ten goes to a woman who threatened the health, rather than the hearts, of her paramours. According to the Coasters, who recorded the song in 1959, "You can look but you better not touch." They warn, "Late at night when you're sleeping _______________ comes a creeping all around." Who is it that comes creeping around?

Answer: Poison Ivy

This is, perhaps, the most indelicate song to be allowed on Top 40 radio in the 50s. It seems to allude to the spreading of what were then termed "social diseases". I can offer no proof of the artist's intent, but I assure you that such an interpretation was widespread at the time the song was popular.
8. Wicked Felina is #3 on the ISLA Tawdry Top Ten. Her attentions toward a "handsome young cowboy" led to a gunfight that resulted in the young cowboy's death and forced the perpetrator to flee. Any thought that her involvement was innocent is dispelled by the lines: "Blacker than night were the eyes of Felina, Wicked and evil while casting a spell." A posse chases and ultimately mortally wounds the murderer. He dies in her arms after receiving "one little kiss". What is the name of this 1959, Marty Robbins ballad?

Answer: El Paso

Marty Robbins was born in Arizona and moved to Nashville after becoming successful locally. Primarily a country-western artist, he had a number of crossover hits including "A White Sport Coat (and A Pink Carnation)" and "Big Iron". Felina might well have reached #1 on the Tawdry Ten had it not been for the touching scene at the end of the song when she kisses him goodbye.
9. A Marty Robbin's song also portrays the woman in the #2 spot on our Tawdry Ten. This evil woman seems to fail in her attempt to break up the songwriter's relationship with his true love. The song begins: "I told Mary about us I told her about our great sin. Mary cried and forgave me and Mary took me back again. Said if I wanted my freedom I could be free evermore. But I don't wanna be and I don't wanna see Mary cry anymore. Oh _____ woman, _____ woman let go of me. _____ woman let me be and leave me alone I wanna go home." Which adjective belongs on the blank?

Answer: Devil

In "Devil Woman", Marty Robbins seems to be describing a home wrecker. Mary is clearly a wonderfully forgiving and loving woman. Clearly, our singer is making a valiant effort to disentangle himself from the wiles of the "devil woman". One would need to read (or remember) the lyrics to the entire song to fully understand the black vileness that earned "Devil Woman" the #2 spot on our list.
10. First place on the Insipid Song Lovers Association's Tawdry Top Ten is shared by...(drum roll please)...seven little girls. I can see the situation so clearly. Seven little girls sit in the back seat making out with some lucky dog while I...er... that is ...while the songwriter sits in the front seat ALONE!!! And when, swallowing his pride, the driver suggests that perhaps one, just one, of them might condescend to move to the front seat and provide a dollop of feminine companionship, how do the seven little girls respond? They say, "Keep you mind on your drivin' Keep you hands on the wheel Keep your snoopy eyes on the road ahead We're havin' fun sittin' in the back seat kissin' and a'huggin with ____." Who was the "lucky dog" in the back seat?

Answer: Fred

I included this song with a certain amount of trepidation, fearful that younger people might play this quiz and be wounded (as the teenaged boys of my generation were) by this horrific tale of abuse. Oh, I'm sure there must have been a teenage boy somewhere who, on hearing this song, actually imagined himself as Fred. But, I think I speak for most of an entire generation of teens when I say that every time I heard that song; I imagined myself alone in the front seat. (Paul Evans and the Curls performed the song in 1959.

Although Paul Evans did not write "Seven Little Girls Sitting in the Back Seat", he did write "Roses Are Red" for Bobby Vinton.)
Source: Author uglybird

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us