FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about According to the Lyrics 3
Quiz about According to the Lyrics 3

According to the Lyrics #3 Trivia Quiz


In this quiz, you answer questions pertaining to the lyrics of rock songs from the 60's, 70's, and 80's. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,765
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2375
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 216 (9/10), Guest 82 (6/10), Guest 104 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to the lyrics, and the title, of a Sammy Hagar hit from 1984, what speed limit was the singer not able to respect? Hint


Question 2 of 10
2. According to the lyrics to "Modern Love" by David Bowie, the singer catches someone at the beginning of the song. Who is this person that he catches? Hint


Question 3 of 10
3. According to the lyrics of the Doors' classic, "L.A. Woman", with what are the hills filled? Hint


Question 4 of 10
4. According to the lyrics of "You Ain't Seen Nothing Yet", by Bachman-Turner Overdrive, just what did the devil woman take away from the singer? Hint


Question 5 of 10
5. According to the lyrics to Badfinger's classic tune, "No Matter What", what color is the wall that they urge you to knock down? Hint


Question 6 of 10
6. According to the lyrics of "Dancing Days" by Led Zeppelin, what little piece of information did the singer conveniently forget to tell his date's mother? Hint


Question 7 of 10
7. According to the lyrics of "Far Away Eyes" by the Rolling Stones, how many red lights did the singer confidently run because he felt he had the Lord by his side? Hint


Question 8 of 10
8. According to the lyrics to "After Midnight", performed by Eric Clapton, and written by J.J. Cale, what musical instrument will be played after the clock strikes twelve? Hint


Question 9 of 10
9. According to the lyrics in the opening line of the Steely Dan classic, "Black Friday", from what floor of the building does the singer expect the businessmen to leap to their deaths? Hint


Question 10 of 10
10. According to the lyrics of the Beatles' slightly off-the-wall, yet classic, tune, "Octopus's Garden", in what exact location under the sea is the octopus's garden? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 216: 9/10
Jul 10 2024 : Guest 82: 6/10
Jun 30 2024 : Guest 104: 1/10
Jun 22 2024 : Guest 107: 7/10
Jun 09 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 68: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the lyrics, and the title, of a Sammy Hagar hit from 1984, what speed limit was the singer not able to respect?

Answer: 55

"Go on and write me up for one-twenty-five. Post my face, wanted dead or alive. Take my license, all that jive. I can't drive 55!"
2. According to the lyrics to "Modern Love" by David Bowie, the singer catches someone at the beginning of the song. Who is this person that he catches?

Answer: Paperboy

"I catch the paperboy, but things don't really change. I'm standing in the wind, but I never wave bye-bye. But I try, I try."
3. According to the lyrics of the Doors' classic, "L.A. Woman", with what are the hills filled?

Answer: Fire

"I see your hair is burning. Hills are filled with fire. If they say I never loved you, you know they are a liar."
4. According to the lyrics of "You Ain't Seen Nothing Yet", by Bachman-Turner Overdrive, just what did the devil woman take away from the singer?

Answer: His heart

"I met a devil woman, she took my heart away. She said I had it coming to me, but I wanted it that way."
5. According to the lyrics to Badfinger's classic tune, "No Matter What", what color is the wall that they urge you to knock down?

Answer: Grey

"Knock down the old grey wall, be a part of it all. Nothing to say, nothing to see, nothing to do."
6. According to the lyrics of "Dancing Days" by Led Zeppelin, what little piece of information did the singer conveniently forget to tell his date's mother?

Answer: He didn't have a car

"I told your Mama I'd get you home, but I didn't tell her I had no car."
7. According to the lyrics of "Far Away Eyes" by the Rolling Stones, how many red lights did the singer confidently run because he felt he had the Lord by his side?

Answer: 20

"And the preacher said, 'You know you always have the Lord by your side'. And I was so pleased to be informed of this, that I ran twenty red lights in his honor. Thank you Jesus, thank you Lord."
8. According to the lyrics to "After Midnight", performed by Eric Clapton, and written by J.J. Cale, what musical instrument will be played after the clock strikes twelve?

Answer: Tambourine

"After midnight, we're gonna let it all hang out. After midnight, we're gonna shake your tambourine. After midnight, it's all gonna be peaches and cream."
9. According to the lyrics in the opening line of the Steely Dan classic, "Black Friday", from what floor of the building does the singer expect the businessmen to leap to their deaths?

Answer: Fourteenth

"When Black Friday comes, I'll stand down by the door, and catch the grey men when they dive from the fourteenth floor."
10. According to the lyrics of the Beatles' slightly off-the-wall, yet classic, tune, "Octopus's Garden", in what exact location under the sea is the octopus's garden?

Answer: In the shade

"I'd like to be under the sea in an octopus's garden in the shade. He'd let us in, knows where we've been, in his octopus's garden in the shade."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us