Quiz about And Justice For All
Quiz about And Justice For All

And Justice For All Trivia Quiz


I have the album "...And Justice For All", but I seem to have a few questions about it. Maybe you can help me out here. I gotta know, man!

A multiple-choice quiz by SethMegadefan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,040
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1367
Last 3 plays: Guest 89 (7/10), Guest 98 (9/10), Guest 71 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I know that Jason Newsted co-wrote just one song on the album, but I can't remember which one it was. Could you help me out, here? Hint

Blackened
The Shortest Straw
Eye of the Beholder
Harvester of Sorrow

2. Cliff Burton wrote the lyrics for a song on this album before his death in a bus crash. Which song was it, though? Hint

Dyer's Eve
The Shortest Straw
One
To Live is To Die

3. Isn't there a song on here that all four members of the band wrote? Geez, which one was it? Hint

None of them
Blackened
The Shortest Straw
One

4. I'm a bit confused here. I know Kirk Hammett wrote a bunch of songs on this album. Which one of these DIDN'T he co-write? Hint

The Frayed Ends of Sanity
Eye of the Beholder
Harvester of Sorrow
...And Justice For All

5. Over nine minutes long, you say? Tell me, which of these songs is it? Hint

Blackened
One
...And Justice For All
The Shortest Straw

6. "Dear Mother, Dear Father". Hey, sounds like a letter to some parents. What song were those lyrics from again? Hint

Blackened
One
Dyer's Eve
The Frayed Ends of Sanity

7. Another nine+ minutes of song? Do tell, which song? Hint

Eye of the Beholder
Harvester of Sorrow
To Live is To Die
The Frayed Ends of Sanity

8. Hey, I can't quite remember what the first single on the album is. Do you know it?

Answer: ((One Word))
9. I remember watching a Metallica music video. I heard that it was the first music video that the band had made. But I don't seem to remember which song it was of. How about you? Hint

Eye of the Beholder
...And Justice For All
One
Blackened

10. I'll end my quiz with this one: Jason Newsted, bassist Cliff Burton's replacement, recorded an EP with Metallica a year before they worked on the "...And Justice For All" album. What was the name of the EP? Hint

In Garage We Trust
Whole Lotta Garage
In Through the Garage Door
Garage Days Re-revisited


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I know that Jason Newsted co-wrote just one song on the album, but I can't remember which one it was. Could you help me out, here?

Answer: Blackened

Jason Newsted, James Hetfield, and Lars Ulrich combine their powers to create a classic Metallica song, "Blackened".
2. Cliff Burton wrote the lyrics for a song on this album before his death in a bus crash. Which song was it, though?

Answer: To Live is To Die

The band suffered a terrible loss in 1986 as their bassist, Cliff Burton, dies in a bus crash in Sweden.
3. Isn't there a song on here that all four members of the band wrote? Geez, which one was it?

Answer: None of them

Ha! And you thought it was "Blackened"!
4. I'm a bit confused here. I know Kirk Hammett wrote a bunch of songs on this album. Which one of these DIDN'T he co-write?

Answer: Harvester of Sorrow

Actually, "Harvester of Sorrow" was only written by Lars and James. It was a single.
5. Over nine minutes long, you say? Tell me, which of these songs is it?

Answer: ...And Justice For All

Nearly ten minutes, actually.
6. "Dear Mother, Dear Father". Hey, sounds like a letter to some parents. What song were those lyrics from again?

Answer: Dyer's Eve

Okay, it's not a letter, but a song. It sure sounds like a letter to me.
7. Another nine+ minutes of song? Do tell, which song?

Answer: To Live is To Die

Clocking in at nearly 9:50, "To Live is To Die" is officially the longest song on the "...And Justice For All" album.
8. Hey, I can't quite remember what the first single on the album is. Do you know it?

Answer: One

Hey, I was just kidding. Of course I know that "One" is the first single on the album. I was just checking to see if you knew.
9. I remember watching a Metallica music video. I heard that it was the first music video that the band had made. But I don't seem to remember which song it was of. How about you?

Answer: One

Featuring clips from the movie, "Johnny Got His Gun".
10. I'll end my quiz with this one: Jason Newsted, bassist Cliff Burton's replacement, recorded an EP with Metallica a year before they worked on the "...And Justice For All" album. What was the name of the EP?

Answer: Garage Days Re-revisited

Nicknamed "The $5.98 EP", "Garage Days Revisited" is Newsted's first recordings with the band Metallica. Oh, and in case you're wondering where I came up with the other choices, in 1998's "Garage, inc.", there is a section that lists other names that the band was going to call it. Finally, though, they decided upon "Garage, inc.".
And thus ends my quiz. I feel better now.
Source: Author SethMegadefan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : Guest 89: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 71: 2/10
Dec 28 2022 : Guest 50: 8/10
Dec 27 2022 : NovaRacing: 6/10
Dec 27 2022 : Guest 49: 8/10
Dec 20 2022 : Guest 59: 7/10
Dec 08 2022 : Guest 47: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Metallica Average
2. Metallica Average
3. For The Metallica Militia! Tough
4. Metallica Lyrics Average
5. So, You Think You Know Metallica? Impossible
6. About ... Metallica Tough
7. Metallica Random Facts Very Difficult
8. MetalliquiZ Average
9. Introduction to Metallica Difficult
10. For Real Metallica Fans Average
11. Metallikatz 101 Difficult
12. Metallica Cover Songs Average

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us