Quiz about Metallica
Quiz about Metallica

10 Question Music Quiz: Metallica | Music


Metallica is one of the best groups ever. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7574
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (9/10), Guest 24 (10/10), Guest 47 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these was an original guitarist for Metallica? Hint

Slash
Dave Mustaine
C.C. DeVille
Mick Mars

2. Which CD has these songs: "Battery", "Welcome Home (Sanitarium)" and "Damage Inc."? Hint

Ride The Lightning
And Justice For All
Master Of Puppets
Kill 'Em All

3. Which song from "And Justice For All" starts with a segment from "The Wizard of Oz"? Hint

To Live Is To Die
Blackened
The Shortest Straw
The Frayed Ends of Sanity

4. What movie was the inspiration for Metallica's song "One"? Hint

Cool Hand Luke
Casablanca
Lawrence of Arabia
Johnny Got His Gun

5. Which Metallica video won Best Rock Video at the 1992 Video Music Awards? Hint

Enter Sandman
Nothing Else Matters
The Unforgiven
Wherever I May Roam

6. Complete this lyric: "What I've felt, what I've known, never shined through in what I've shown, never free, never me, so I dub______...". Hint

My Friend Of Misery
Holier Than Thou
Thee Unforgiven
Through The Never

7. Fill in this lyric: "When a man lies, he ________ some part of the world". Hint

tortures
mangles
murders
persecutes

8. What song has these lyrics: "So close, no matter how far, couldn't be much more from the heart, forever trusting who we are"? Hint

Of Wolf And Man
Don't Tread On Me
Sad But True
Nothing Else Matters

9. Which song has these lyrics: "But I'll take my time anyway, free to speak my mind anywhere, but I'll redefine anywhere"? Hint

Sad But True
Wherever I May Roam
The Struggle Within
The God That Failed

10. When singer James Hetfield was burned onstage while touring with Guns N' Roses, what song was the group performing? Hint

Fade to Black
One
Enter Sandman
Blackened


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these was an original guitarist for Metallica?

Answer: Dave Mustaine

Dave Mustaine was the original guitarist for the group. He was asked to leave the group shortly before the release of their first CD, "Kill 'Em All", released in 1983.
2. Which CD has these songs: "Battery", "Welcome Home (Sanitarium)" and "Damage Inc."?

Answer: Master Of Puppets

"Master Of Puppets" was the group's third CD. It was released in 1986. Sadly, this was the last CD with bassist Cliff Burton before his tragic death in September of that year in a bus crash while touring Sweden. He was succeeded by Jason Newsted.
3. Which song from "And Justice For All" starts with a segment from "The Wizard of Oz"?

Answer: The Frayed Ends of Sanity

"And Justice For All" was the group's fourth CD, released in 1988. "The Frayed Ends Of Sanity" begins with the munchkins chanting before Dorothy killed the evil witch.
4. What movie was the inspiration for Metallica's song "One"?

Answer: Johnny Got His Gun

"One" was the very first video released by Metallica. It was the saga of a crippled war veteran. "One" was on Metallica's fourth CD, "And Justice For All".
5. Which Metallica video won Best Rock Video at the 1992 Video Music Awards?

Answer: Enter Sandman

"Enter Sandman" was the first video from Metallica's 1991 self-titled black CD. It is considered by many fans as their most popular video.
6. Complete this lyric: "What I've felt, what I've known, never shined through in what I've shown, never free, never me, so I dub______...".

Answer: Thee Unforgiven

"The Unforgiven" was the follow-up video to "Enter Sandman". In 1997, Metallica made a sequel to the video "The Unforgiven II".
7. Fill in this lyric: "When a man lies, he ________ some part of the world".

Answer: murders

This lyric was from "To Live Is To Die". That was from the group's "And Justice For All" CD.
8. What song has these lyrics: "So close, no matter how far, couldn't be much more from the heart, forever trusting who we are"?

Answer: Nothing Else Matters

Other memorable lyrics from this song were "Never cared for what they do, never cared for what they know, and I know".
9. Which song has these lyrics: "But I'll take my time anyway, free to speak my mind anywhere, but I'll redefine anywhere"?

Answer: Wherever I May Roam

At six minutes, 42 seconds, this was the longest video from Metallica's self-titled CD.
10. When singer James Hetfield was burned onstage while touring with Guns N' Roses, what song was the group performing?

Answer: Fade to Black

Guns n' Roses and Metallica toured together in the summer of 1992. During a concert in Montreal, Quebec, a stage mishap caused Hetfield to receive third-degree burns and the concert was canceled and later rescheduled.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 75: 9/10
Jan 29 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 47: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 65: 6/10
Jan 28 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 73: 7/10
Jan 25 2023 : MTcd: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 47: 10/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us