Quiz about MetallicaThrough the Years
Quiz about MetallicaThrough the Years

Metallica-Through the Years Trivia Quiz


Questions about my favorite metal band.

A multiple-choice quiz by ZepHeadForLife. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
327,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
816
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 205 (7/10), Guest 110 (8/10), Guest 45 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these has the correct order of bassists who have appeared in Metallica? Hint

Steve Harris, Cliff Burton, Robert Trujillo, Jason Newsted
Cliff Burton, Jason Newsted, Ron McGovney, Robert Trujillo
Ron McGovney, Cliff Burton, Jason Newsted, Robert Trujillo
James Hetfield, Ron McGovney, Robert Trujillo, Cliff Burton

2. What was the name of Metallica's cover album? Hint

S&M
Garage Inc.
Metallica
Metallica-Got it Covered

3. What was the movie called that featured Metallica recording their album "St. Anger"? Hint

St.Anger
Metallica
In the Studio
Some Kind of Monster

4. In which song from "Death Magnetic" is the album's name mentioned? Hint

All Nightmare Long
Cyanide
My Apocalypse
The Judas Kiss

5. Which is Metallica's best selling album? Hint

Master of Puppets
Death Magnetic
Metallica (Black Album)
...And Justice for All

6. "Innocence
Torn from me without your shelter
Barred reality
I'm living blindly"
What song are these lyrics from?
Hint

Harvester of Sorrow
Creeping Death
The Four Horsemen
Dyer's Eve

7. James Hetfield is one of two remaining original band members. Who is the other? Hint

Robert Trujillo
Lars Ulrich
Kirk Hammet
Dave Mustaine

8. After original guitarist Dave Mustaine was kicked out of Metallica, he went on to form a metal band. What is the band's name? Hint

Machine Head
Megadeth
Slayer
Anthrax

9. When was Metallica officially formed? Hint

September, 1981
March, 1981
October, 1981
December, 1981

10. What was Metallica's first single? Hint

Seek and Destroy
Creeping Death
The Four Horsemen
Whiplash


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these has the correct order of bassists who have appeared in Metallica?

Answer: Ron McGovney, Cliff Burton, Jason Newsted, Robert Trujillo

Metallica held auditions for Newsted's permanent replacement in early 2003 after "St Anger" was completed. Bob Rock played bass on this album.
2. What was the name of Metallica's cover album?

Answer: Garage Inc.

The album entered the Billboard 200 at number two.
3. What was the movie called that featured Metallica recording their album "St. Anger"?

Answer: Some Kind of Monster

Over 1000 hours of footage was shot for this two hour movie.
4. In which song from "Death Magnetic" is the album's name mentioned?

Answer: My Apocalypse

"Death Magnetic" stayed at number one on the Billboard 200 album chart for three consecutive weeks.
5. Which is Metallica's best selling album?

Answer: Metallica (Black Album)

"Metallica" sold over 15 million copies in the U.S. and was listed as a diamond seller by the RIAA.
6. "Innocence Torn from me without your shelter Barred reality I'm living blindly" What song are these lyrics from?

Answer: Dyer's Eve

"Dyer's Eve" is the shortest song on "...And Justice For All", coming in at 5:13.
7. James Hetfield is one of two remaining original band members. Who is the other?

Answer: Lars Ulrich

Metallica was formed when James responded to a newspaper ad listed by Lars.
8. After original guitarist Dave Mustaine was kicked out of Metallica, he went on to form a metal band. What is the band's name?

Answer: Megadeth

Dave Mustaine was fired for his drug and alcohol abuse and violent behavior.
9. When was Metallica officially formed?

Answer: October, 1981

Their first show had an audience of about 120 people, which for a first show is pretty good.
10. What was Metallica's first single?

Answer: Whiplash

"Kill 'Em All" featured other great songs like "Hit the Lights" and "Jump in the Fire".
Source: Author ZepHeadForLife

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 205: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 110: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 45: 5/10
Jan 05 2023 : Guest 89: 7/10
Jan 02 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 71: 0/10
Jan 01 2023 : Guest 157: 6/10
Dec 28 2022 : Guest 50: 9/10
Dec 27 2022 : Guest 197: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Metallica Average
2. Metallica Average
3. So, You Think You Know Metallica? Impossible
4. Metallica: "Master of Puppets" Average
5. For The Metallica Militia! Tough
6. Metallica Lyrics Average
7. The Metallica Within Tough
8. Tallica Mania Average
9. Metallicamania! Tough
10. Metallica - "Ride the Lightning" Average
11. Mandatory Metallica! Difficult
12. MetalliquiZ Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us