Quiz about MetallicaDeath Magnetic
Quiz about MetallicaDeath Magnetic

Metallica-"Death Magnetic" Trivia Quiz


Think you know "Death Magnetic"? Let's see.

A multiple-choice quiz by mex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Author
mex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
309,151
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1134
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 71 (0/10), Guest 155 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which album was released before "Death Magnetic"? Hint

Metallica
Load
Reload
St. Anger

2. There are two instrumentals on "Death Magnetic".

True
False

3. What song is the lyric from?
"Bow down. Sell your soul to me. I will set you free. Pacify your demons"
Hint

Cyanide
The Judas Kiss
The End of the Line
The Day That Never Comes

4. What song is the lyric from?
"Need... More and more. Tainted misery. Bleed... Battle scars. Chemical affinity"
Hint

The End of the Line
Broken, Beat, & Scarred
All Nightmare Long
The Unforgiven III

5. What song is the lyric from?
"Push you cross that line. Just stay down this time"
Hint

The Day That Never Comes
The Unforgiven III
Cyanide
The Judas Kiss

6. What song is the lyric from?
"When the world has turned its back. When the days have turned pitch black. When the fear abducts your tongue. When the fire's dead and gone"
Hint

The Judas Kiss
Cyanide
The Unforgiven III
Broken, Beat, & Scarred

7. What song is the lyric from?
"You rise. You fall. You're down then you rise again"
Hint

Broken, Beat, & Scarred
Cyanide
All Nightmare Long
The Unforgiven III

8. What song is the lyric from?
"Crawl from the wreckage one more time"
Hint

All Nightmare Long
My Apocalypse
The Judas Kiss
Cyanide

9. What song is the lyric from?
"How could he know this new dawn's light would change his life forever? Set sail to sea, but pulled off course by the light of golden treasure."
Hint

Broken, Beat, & Scarred
The Unforgiven III
All Nightmare Long
Suicide & Redemption

10. What song is the lyric from?
"Sleep and dream of this. Death angel's kiss. Brings final bliss"
Hint

The Unforgiven III
Cyanide
The Judas Kiss
The End of the Line


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which album was released before "Death Magnetic"?

Answer: St. Anger

"St. Anger" was released in 2003. "Metallica", or the "Black album", was released in 1991. "Load" was released in 1996 and "Reload" was released in 1997.
2. There are two instrumentals on "Death Magnetic".

Answer: false

There is only one instrumental on "Death Magnetic" which is "Suicide & Redemption". There are actually two versions of "Suicide & Redemption".
3. What song is the lyric from? "Bow down. Sell your soul to me. I will set you free. Pacify your demons"

Answer: The Judas Kiss

This song is the fourth single from "Death Magnetic".
4. What song is the lyric from? "Need... More and more. Tainted misery. Bleed... Battle scars. Chemical affinity"

Answer: The End of the Line

This song is about a self-destructive, drug-addicted star.
5. What song is the lyric from? "Push you cross that line. Just stay down this time"

Answer: The Day That Never Comes

The lyrics on this song tackle the subject of forgiveness and resentment.
6. What song is the lyric from? "When the world has turned its back. When the days have turned pitch black. When the fear abducts your tongue. When the fire's dead and gone"

Answer: The Judas Kiss

This song runs eight minutes.
7. What song is the lyric from? "You rise. You fall. You're down then you rise again"

Answer: Broken, Beat, & Scarred

This track is about surviving through a struggle and not giving up.
8. What song is the lyric from? "Crawl from the wreckage one more time"

Answer: All Nightmare Long

This track is about the hounds of Tindalos, which are fictional creatures.
9. What song is the lyric from? "How could he know this new dawn's light would change his life forever? Set sail to sea, but pulled off course by the light of golden treasure."

Answer: The Unforgiven III

This track is about redemption and forgiveness. This song is deeply personal to vocalist James Hetfield.
10. What song is the lyric from? "Sleep and dream of this. Death angel's kiss. Brings final bliss"

Answer: Cyanide

This track is the third single from "Death Magnetic".
Source: Author mex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 03 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 71: 0/10
Dec 10 2022 : Guest 155: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 88: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Metal Milita Tough
2. Mandatory Metallica! Difficult
3. Metallicamania! Tough
4. Introduction to Metallica Difficult
5. About ... Metallica Tough
6. MetalliquiZ Average
7. Metallica - "Kill 'Em All" Average
8. For Real Metallica Fans Average
9. S&M Average
10. Metallica - "...And Justice for All" Average
11. Metallica: "Master of Puppets" Average
12. Metallicamania II! Difficult

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us