Quiz about Metallica  Kill Em All
Quiz about Metallica  Kill Em All

Metallica - "Kill 'Em All" Trivia Quiz


Here's a quiz on Metallica's debut album, "Kill 'Em All".

A multiple-choice quiz by mex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Author
mex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,914
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
628
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 110 (5/10), Guest 89 (7/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many songs on "Kill 'Em All" have a songwriting credit for Dave Mustaine? Hint

4
2
3
0

2. What song is the lyric from:
"Only the strong survive
No will to save the weaker race
We are ready to kill all comers
Like a loaded gun right at your face"?
Hint

Whiplash
No Remorse
Motorbreath
Metal Militia

3. What song is the lyric from:
"We are scanning the scene in the city tonight
We are looking for you to start up a fight
There's an evil feeling in our brains
But it's nothing new, you know it drives us insane"?
Hint

Phantom Lord
Hit the Lights
Seek and Destroy
Jump in the Fire

4. There is an instrumental on "Kill 'Em All". What is it called? Hint

(Anesthesia) - Pulling Teeth
Phantom Lord
Motorbreath
Jump in the Fire

5. What song is the lyric from:
"By the last breath of the fourth winds blow
Better raise your ear
The sound of hooves knock at your door
Lock up your wife and children now
It's time to wield the blade
For now you have got some company"?
Hint

The Four Horsemen
Motorbreath
Hit the Lights
Metal Militia

6. What song is the lyric from:
"We got the metal madness
When our fans start screaming
It's right well alright
When we start to rock
We never want to stop again."
Hint

Hit the Lights
Phantom Lord
Metal Militia
Whiplash

7. There is a song on "Kill 'Em All" that has the line "cause we are Metallica". What song is this line from" Hint

Jump in the Fire
Whiplash
Phantom Lord
Motorbreath

8. What song is the lyric from:
"With hell in my eyes and death in my veins
The end is closing in
Feeding on the minds of man
And from their souls within
My disciples all shout to search out
And they always shall obey
Follow me now my child not the meek or the mild
But do just as I say"?
Hint

Metal Militia
Jump in the Fire
Motorbreath
Phantom Lord

9. What song is the lyric from:
"Thunder and lightning the gods take revenge
Senseless destruction
Victims of fury are cowardly now
Running for safety
Stabbing the harlot to pay for her sins
Leaving the virgin
Suicide running as if it were free
Ripping and tearing"?
Hint

Motorbreath
Metal Militia
Phantom Lord
Whiplash

10. Who produced the album "Kill 'Em All"? Hint

Bob Rock
Paul Curcio
Flemming Rasmussen
Rick Rubin


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many songs on "Kill 'Em All" have a songwriting credit for Dave Mustaine?

Answer: 4

The four songs are "The Four Horsemen", "Jump in the Fire", "Phantom Lord", and "Metal Militia".
2. What song is the lyric from: "Only the strong survive No will to save the weaker race We are ready to kill all comers Like a loaded gun right at your face"?

Answer: No Remorse

This song was written by James Hetfield and Lars Ulrich. This runs six minutes and 24 seconds. Cannibal Corpse, an American death metal band, has covered this song.
3. What song is the lyric from: "We are scanning the scene in the city tonight We are looking for you to start up a fight There's an evil feeling in our brains But it's nothing new, you know it drives us insane"?

Answer: Seek and Destroy

This song was written by James Hetfield and Lars Ulrich. This runs six minutes and 50 seconds. This is about feeling the urge to kill. Thrash metal band Testament covered this song. Apocalyptica and Pantera have performed this song live. This song is a staple in Metallica's live shows.
4. There is an instrumental on "Kill 'Em All". What is it called?

Answer: (Anesthesia) - Pulling Teeth

This was written by Cliff Burton. This runs three minutes and 27 seconds. In this instrumental, there is a bass solo.
5. What song is the lyric from: "By the last breath of the fourth winds blow Better raise your ear The sound of hooves knock at your door Lock up your wife and children now It's time to wield the blade For now you have got some company"?

Answer: The Four Horsemen

This song was written by James Hetfield, Lars Ulrich, and Dave Mustaine. This runs seven minutes and eight seconds, making this the longest track on the album. When Mustaine left Metallica and went on to form Megadeth, he took this song with him and re-recorded it. This song was originally called "Mechanix" but Metallica changed the name to "The Four Horsemen".
6. What song is the lyric from: "We got the metal madness When our fans start screaming It's right well alright When we start to rock We never want to stop again."

Answer: Hit the Lights

This song was written by James Hetfield and Lars Ulrich. This runs four minutes and 17 seconds. Heavy metal band Black Tide has covered this song.
7. There is a song on "Kill 'Em All" that has the line "cause we are Metallica". What song is this line from"

Answer: Whiplash

This song was written by James Hetfield and Lars Ulrich. This runs four minutes and 6 seconds. German thrash metal band Destruction has covered this song.
8. What song is the lyric from: "With hell in my eyes and death in my veins The end is closing in Feeding on the minds of man And from their souls within My disciples all shout to search out And they always shall obey Follow me now my child not the meek or the mild But do just as I say"?

Answer: Jump in the Fire

This song was written by James Hetfield, Lars Ulrich, and Dave Mustaine. This runs four minutes and 50 seconds. The lyrics in this song are written from Satan's point of view.
9. What song is the lyric from: "Thunder and lightning the gods take revenge Senseless destruction Victims of fury are cowardly now Running for safety Stabbing the harlot to pay for her sins Leaving the virgin Suicide running as if it were free Ripping and tearing"?

Answer: Metal Militia

This song was written by James Hetfield, Lars Ulrich, and Dave Mustaine. This runs six minutes and 6 seconds. This is one of Metallica's fastest songs.
10. Who produced the album "Kill 'Em All"?

Answer: Paul Curcio

Flemming Rasmussen produce "Master of Puppets" and "...And Justice for All". Bob Rock produced "Metallica", "Load", "Reload", and "St. Anger". Rick Rubin produced "Death Magnetic".
Source: Author mex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Guest 110: 5/10
Jan 05 2023 : Guest 89: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 71: 1/10
Dec 29 2022 : Guest 50: 3/10
Dec 10 2022 : Guest 155: 5/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us