Quiz about And Metallica For All
Quiz about And Metallica For All

...And Metallica For All Trivia Quiz


This is my second Metallica quiz. Take it if you dare!

A multiple-choice quiz by TheWOPR. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Metallica

Author
TheWOPR
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,648
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1680
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 92 (3/10), Guest 98 (9/10), Guest 71 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The line "Mommy, where's Fluffy?" can be heard at the end of which song covered by Metallica? Hint

The More I See
Astronomy
Breadfan
So What

2. Bassist Jason Newsted was teased by the other members for resembling which female singer? Hint

Carole King
Joni Mitchell
Janis Joplin
Stevie Nicks

3. Which song starts and ends with the sound of James Hetfield coughing? Hint

Purify
Cure
Cyanide
Bad Seed

4. What is the name of the artist whose work has appeared on numerous Metallica releases and T-shirts? Hint

Pushead
Puslip
Pusface
Pusmouth

5. During the extensive '91-'93 tour for the album "Metallica", drummer Lars Ulrich injured what part of his body? Hint

knee
shoulder
elbow
wrist

6. At the 1992 "Tribute to Freddie Mercury" concert, Metallica played a short three song set beginning with "Enter Sandman" and ending with "Nothing Else Matters". What was the second song they played? Hint

Creeping Death
Holier Than Thou
Sad But True
Battery

7. The "Cliff 'Em All" home video features Cliff's audition for the band.

True
False

8. Which name is NOT associated with Metallica? Hint

Cliff Burnstein
John Rutsey
Brian Slagel
Peter Mensch

9. Former bassist Jason Newsted's first gig with Metallica was in what month and year? Hint

November 1986
September 1987
December 1985
October 1986

10. Which group of songs all feature a guitar solo by James Hetfield? Hint

"Nothing Else Matters", "Fade To Black", "Escape"
"One", "Whiplash", "Through The Never"
"Ride The Lightning", "The Memory Remains", "Mama Said"
"Master of Puppets", "Nothing Else Matters", "To Live Is To Die"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The line "Mommy, where's Fluffy?" can be heard at the end of which song covered by Metallica?

Answer: Breadfan

The song "Breadfan" was recorded by Metallica during the "...And Justice For All" recording sessions.
2. Bassist Jason Newsted was teased by the other members for resembling which female singer?

Answer: Carole King

Jason was endlessly hazed by the other members after joining the group.
3. Which song starts and ends with the sound of James Hetfield coughing?

Answer: Bad Seed

"Bad Seed" appears on the 1997 release, "ReLoad".
4. What is the name of the artist whose work has appeared on numerous Metallica releases and T-shirts?

Answer: Pushead

One example of his work is the cover of the 2003 release "St. Anger".
5. During the extensive '91-'93 tour for the album "Metallica", drummer Lars Ulrich injured what part of his body?

Answer: shoulder

Lars tore the rotator cuff in his right shoulder.
6. At the 1992 "Tribute to Freddie Mercury" concert, Metallica played a short three song set beginning with "Enter Sandman" and ending with "Nothing Else Matters". What was the second song they played?

Answer: Sad But True

Metallica opened the concert at Wembley Arena in front of over 70,000 concert goers.
7. The "Cliff 'Em All" home video features Cliff's audition for the band.

Answer: False

Cliff never officially "auditioned" for the band. He was seen by Lars and James playing with his then current band Trauma, and they decided to ask him to join.
8. Which name is NOT associated with Metallica?

Answer: John Rutsey

John Rutsey is the original drummer of Rush. Haha! The other people were all important to Metallica's early success.
9. Former bassist Jason Newsted's first gig with Metallica was in what month and year?

Answer: November 1986

Jason's first gigs with the band were in Japan.
10. Which group of songs all feature a guitar solo by James Hetfield?

Answer: "Master of Puppets", "Nothing Else Matters", "To Live Is To Die"

Known for his excellent rhythm guitar skills and vocals, James occasionally busts out great melodic lead guitar solos as well.
Source: Author TheWOPR

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 92: 3/10
Jan 02 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 71: 4/10
Dec 27 2022 : Guest 49: 7/10
Dec 10 2022 : Guest 155: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Metallica Average
2. Metallica Average
3. For The Metallica Militia! Tough
4. Metallica Lyrics Average
5. So, You Think You Know Metallica? Impossible
6. About ... Metallica Tough
7. Metallica Random Facts Very Difficult
8. MetalliquiZ Average
9. Introduction to Metallica Difficult
10. For Real Metallica Fans Average
11. Metallikatz 101 Difficult
12. Metallica Cover Songs Average

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us