Quiz about Anthony Kiedis
Quiz about Anthony Kiedis

Anthony Kiedis Trivia Quiz


We all know that Anthony Kiedis is the rather sexy frontman from Red Hot Chili Peppers. Here is a quiz on this awesome man!

A multiple-choice quiz by Swiftclaw. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Swiftclaw
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
515
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 198 (7/10), Guest 180 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year was Anthony born? Hint

1971
1973
1960
1962

2. In what year did Anthony's parents get divorced? Hint

They didn't get divorced
1968
1965
1963

3. How old was Anthony when he moved to California? Hint

5
17
12
9

4. What is Anthony's dad's REAL name? Hint

Anthony Kiedis
John Kiedis
Joseph Kiedis
It was never revealed

5. What film did Anthony act in, in 1991? Hint

Point Break
Jokes My Folks Never Told Me
F.I.S.T
The Chase

6. How old was Anthony when he broke his back? Hint

21
13
16
18

7. What was Anthony's band originally called? Hint

Tony Flow
It was always called the Red Hot Chili Peppers
Miraculously Majestic Masters Of Mayhem
Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem

8. When Anthony was 21, did he have a car accident?

Yes
No

9. Who did Anthony dedicate songs such as "Knock Me Down" and "My Lovely Man" to?

Answer: (Ex band member 1983-1988)
10. What is Anthony's autobiography called? Hint

He never wrote an autobiography
Californication
Scar Tissue
Freaky Styley


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was Anthony born?

Answer: 1962

He was born on the 1st of November, 1962.
2. In what year did Anthony's parents get divorced?

Answer: 1965

He was three years old at the time.
3. How old was Anthony when he moved to California?

Answer: 12

He lived with his mom in Grand Rapids, Michigan until he was 12 but he was so badly behaved then she couldn't put up with him anymore and let him go live with his dad in LA as she knew he'd wanted to for years.
In California was where he went to Fairfax Senior High School and met his future bandmates: Flea, Hillel Slovak and Jack Irons.
4. What is Anthony's dad's REAL name?

Answer: John Kiedis

John divorced from Anthony's mother in 1965, when his son was three years old, then moved to Los Angeles and changed his name to Blackie Dammett a few years later. After this, Anthony decided he had to change his name too, as his father's surname was Dammett and his was still Kiedis, so Anthony became Cole Dammett.
Blackie acted in films such as "Nowhere to Hide", "Jokes My Folks Never Told Me", "The Boys Next Door" and "Lethal Weapon".
5. What film did Anthony act in, in 1991?

Answer: Point Break

He played a surfer call Tone.
6. How old was Anthony when he broke his back?

Answer: 16

Teenage Anthony and Flea often jumped off buildings into swimming pools, but one day Anthony miscalculated his jump and landed on the concrete a few inches away from the pool.
7. What was Anthony's band originally called?

Answer: Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem

The band consisted of Anthony on vocals, Michael Balzary AKA Flea on bass, Hillel Slovak on guitar and Jack Irons on drums.
Its name was later changed to the Red Hot Chili Peppers.
8. When Anthony was 21, did he have a car accident?

Answer: Yes

He fractured his eye socket and cracked the side of his head in his mom's Subaru, then played a show with the Red Hot Chili Peppers less than a week later.
In his autobiography, he described himself as "resembling a plate of spaghetti and meatballs". (Lovely.)
9. Who did Anthony dedicate songs such as "Knock Me Down" and "My Lovely Man" to?

Answer: Hillel Slovak

Hillel Slovak died of a heroin overdose on the 25th of June, 1988.
10. What is Anthony's autobiography called?

Answer: Scar Tissue

It was first published in 2004.
Source: Author Swiftclaw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 198: 7/10
Dec 16 2022 : Guest 180: 5/10
Dec 11 2022 : Guest 187: 5/10

Score Distribution

quiz
1/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us