FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astorians Rock Lyric Mystery Word 5
Quiz about Astorians Rock Lyric Mystery Word 5

Astorian's Rock Lyric Mystery Word #5 Quiz


The latest in a continuing series: pick the artist/band who sang the lyrics I provide, and then figure out the word that links all the songs together.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,229
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
399
- -
Question 1 of 10
1. "The judge said, 'Boy, just one more and we're gonna throw your ass in the city joint'. He looked me in the eye and said, 'You get my point?' " Hint


Question 2 of 10
2. "And the judge said 'Guilty' in a make-believe trial, and slapped the sheriff on the back with a smile. He said 'Supper's waitin' at home and I've gotta get to it.' "
Hint


Question 3 of 10
3. "We went down to the courthouse and the judge put it all to rest. No wedding day smiles, no walk down the aisle, no flowers, no wedding dress."
Hint


Question 4 of 10
4. "Rose and Valerie, screaming from the gallery, say he must go free. The judge does not agree, and he tells them so." Hint


Question 5 of 10
5. "And the county judge who held a grudge will search forevermore" Hint


Question 6 of 10
6. "And the judge and the jury, they all put the blame on me. They wanna tell from my story. They want to hear my plea."

Hint


Question 7 of 10
7. "I'm listening to the conversation, judge and jury in my head. It's colouring everything, all we did and said."
Hint


Question 8 of 10
8. "There's only one true judge, and that's God. So chill, and let my Father do His job."
Hint


Question 9 of 10
9. "I don't want to argue. I ain't gonna budge. Won't you take this number down before you call up the judge?" Hint


Question 10 of 10
10. And now, at last, the moment of reckoning. What's the word that links all the songs in questions 1 through 9?

Answer: (The Man in Black)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The judge said, 'Boy, just one more and we're gonna throw your ass in the city joint'. He looked me in the eye and said, 'You get my point?' "

Answer: Sammy Hagar

"I Can't Drive 55"- a bit dated, since the speed limits were raised back up again.
2. "And the judge said 'Guilty' in a make-believe trial, and slapped the sheriff on the back with a smile. He said 'Supper's waitin' at home and I've gotta get to it.' "

Answer: Vicki Lawrence

"The Night the Lights Went Out in Georgia". You wouldn't think that little redhead from "The Carol Burnett Show" would be singing about adultery, murder and the execution of innocent men, would you? Besides, since when does anyone get hanged the same day he's arrested (even in Georgia!)?
3. "We went down to the courthouse and the judge put it all to rest. No wedding day smiles, no walk down the aisle, no flowers, no wedding dress."

Answer: Bruce Springsteen & the E Street Band

"The River", from an album called... gosh, what WAS it called?
4. "Rose and Valerie, screaming from the gallery, say he must go free. The judge does not agree, and he tells them so."

Answer: Beatles

"Maxwell's Silver Hammer", from "Abbey Road". (Remember Steve Martin's performance in that awful "Sgt. Pepper" movie?)
5. "And the county judge who held a grudge will search forevermore"

Answer: Paul McCartney & Wings

"Band on the Run", from the last really good album Paul McCartney ever made, in my humble opinion.
6. "And the judge and the jury, they all put the blame on me. They wanna tell from my story. They want to hear my plea."

Answer: Bananarama

"Love in the First Degree".
7. "I'm listening to the conversation, judge and jury in my head. It's colouring everything, all we did and said."

Answer: Peter Gabriel

"That Voice Again", from "So".
8. "There's only one true judge, and that's God. So chill, and let my Father do His job."

Answer: Salt 'n' Pepa

"None of Your Business". I always wanted to ask one of those ladies, "If your sex life is none of my business, why are you on TV singing about it?"
9. "I don't want to argue. I ain't gonna budge. Won't you take this number down before you call up the judge?"

Answer: The Records

"Starry Eyes", a cool piece of late Seventies power pop.
10. And now, at last, the moment of reckoning. What's the word that links all the songs in questions 1 through 9?

Answer: judge

You were on trial, and you acquitted yourself well! Nice going.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us