FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 10
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 10

Rock Lyrics - Mystery Word #10 Quiz


Number 10 in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I'll give you the lyrics; you guess the artist. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,545
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2145
- -
Question 1 of 10
1. "I'll tip my hat to the new constitution, take a bow for the new revolution, smile and grin at the change all around, pick up my guitar and play, just like yesterday." Hint


Question 2 of 10
2. "Check out Guitar George; he knows all the chords. Mind he's strictly rhythm; he doesn't want to make it cry or sing." Hint


Question 3 of 10
3. "The singer, he looks angry at being thrown to the lions. And the bass player, he looks nervous about the girls outside. And the drummer, he's so shattered, trying to keep on time. And the guitar players look damaged; they've been outcasts all their lives." Hint


Question 4 of 10
4. "The kids were just crass. He was the nazz, with God-given ass. He took it all too far, but, boy, could he play guitar." Hint


Question 5 of 10
5. "Oh, the band's still playing it loud and mean. Listen to the guitar player making it scream. All you've got to do is just make that scene tonight, yeah tonight." Hint


Question 6 of 10
6. "That one guitar felt good in his hands. It didn't take long to understand. Just one guitar, slung way down low, was a one-way ticket, only one way to go." Hint


Question 7 of 10
7. "I look at you all, see the love there that's sleeping, while my guitar gently weeps. I look at the floor and I see it needs sweeping, while my guitar gently weeps." Hint


Question 8 of 10
8. "Well, she held a bass guitar, and she was playing in a band, and she stood just like Bill Wyman. Now, I am her biggest fan." Hint


Question 9 of 10
9. "We're just a battery for hire with a guitar fire, ready and aimed at you. So, pick up your balls and load up your cannon for a twenty-one gun salute." Hint


Question 10 of 10
10. Okay, it's time for the mystery word. Now, without going back to look, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I'll tip my hat to the new constitution, take a bow for the new revolution, smile and grin at the change all around, pick up my guitar and play, just like yesterday."

Answer: The Who

"Won't Get Fooled Again", from the album "Who's Next", originally released in 1971. This album also contains the classic tracks, "Baba O'Riley", "Gettin' In Tune", and "Behind Blue Eyes".
2. "Check out Guitar George; he knows all the chords. Mind he's strictly rhythm; he doesn't want to make it cry or sing."

Answer: Dire Straits

"Sultans of Swing", from Dire Straits' self-titled debut album, originally released in 1978. This album also includes the tracks, "Down to the Waterline", "Six Blade Knife", and "In the Gallery".
3. "The singer, he looks angry at being thrown to the lions. And the bass player, he looks nervous about the girls outside. And the drummer, he's so shattered, trying to keep on time. And the guitar players look damaged; they've been outcasts all their lives."

Answer: The Rolling Stones

"Jigsaw Puzzle", from the album "Beggars Banquet", originally released in 1968. This album includes the classics, "Street Fighting Man", "Stray Cat Blues", "Salt of the Earth", and "Sympathy for the Devil".
4. "The kids were just crass. He was the nazz, with God-given ass. He took it all too far, but, boy, could he play guitar."

Answer: David Bowie

"Ziggy Stardust", from the album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars", originally released in 1972. This album also includes the classics, "Five Years", "Lady Stardust", and "Suffragette City".
5. "Oh, the band's still playing it loud and mean. Listen to the guitar player making it scream. All you've got to do is just make that scene tonight, yeah tonight."

Answer: Bob Seger and the Silver Bullet Band

"Rock and Roll Never Forgets", from the album "Night Moves", originally released in 1976. Seger's best, this album also includes the classics, "Night Moves", "Sunspot Baby", Mainstreet", and "The Fire Down Below".
6. "That one guitar felt good in his hands. It didn't take long to understand. Just one guitar, slung way down low, was a one-way ticket, only one way to go."

Answer: Foreigner

"Jukebox Hero", from the album "4", originally released in 1981. This album also includes the hits, "Urgent", "Break It Up", and "Waiting for a Girl Like You".
7. "I look at you all, see the love there that's sleeping, while my guitar gently weeps. I look at the floor and I see it needs sweeping, while my guitar gently weeps."

Answer: The Beatles

"While My Guitar Gently Weeps", from the album "The Beatles" (aka "The White Album"), originally released in 1968. The Beatles' best all-around album also includes the classics, "Back in the USSR", "Revolution 9", "Blackbird", and "Happiness is a Warm Gun".
8. "Well, she held a bass guitar, and she was playing in a band, and she stood just like Bill Wyman. Now, I am her biggest fan."

Answer: The Smithereens

"Behind the Wall of Sleep", from the album "Especially For You", originally released in 1986. This album also includes the classics, "Blood and Roses", "Cigarette", and "Hand of Glory".
9. "We're just a battery for hire with a guitar fire, ready and aimed at you. So, pick up your balls and load up your cannon for a twenty-one gun salute."

Answer: AC/DC

"For Those About to Rock (We Salute You)", from the album of the same name, originally released in 1981. This album also includes the classics, "Let's Get It Up", "Put the Finger on You", and "Spellbound".
10. Okay, it's time for the mystery word. Now, without going back to look, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: Guitar

That's right - guitar, the one instrument that truly makes it rock 'n' roll. Hope you enjoyed it.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us