FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 34
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 34

Rock Lyrics - Mystery Word #34 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you tell me who sang them. Watch for the mystery word. Good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,124
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3355
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Suckin' on chili dogs outside the Tastee-Freeze; Diane's sittin' on Jacky's lap, he's got his hands between her knees." Hint


Question 2 of 10
2. "Love me one time, could not speak. Love me one time, Baby; yeah, my knees got weak." Hint


Question 3 of 10
3. "Stopped into a church I passed along the way. Well, I got down on my knees (got down on my knees) and I pretend to pray." Hint


Question 4 of 10
4. "You're lyin' so low in the weeds. I bet you're gonna ambush me. You'd have me down, down, down, down on my knees. Now, wouldn't ya?" Hint


Question 5 of 10
5. "I pushed her away, I walked to the door, I fell to the floor, I got down on my knees. Then I looked at her and she at me." Hint


Question 6 of 10
6. "It's always tease, tease, tease; you're happy when I'm on my knees. One day is fine, the next is black. So if you want me off your back. Well, come on and let me know." Hint


Question 7 of 10
7. "Black Nepalese, it's got you weak in your knees. So sneeze some dust, that you got buzzed on. You know it's hard to believe." Hint


Question 8 of 10
8. "When you know she's no high climber, then you find your only friend in a room with your two-timer, but you're sure you're near the end. Then you love a little wild one, and she brings you only sorrow. All the time you know she's smilin'; you'll be on your knees tomorrow." Hint


Question 9 of 10
9. "Cover me when I run. Cover me through the fire. Something knocked me out the trees, and now I'm on my knees. Cover me, darling please." Hint


Question 10 of 10
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Suckin' on chili dogs outside the Tastee-Freeze; Diane's sittin' on Jacky's lap, he's got his hands between her knees."

Answer: John Cougar Mellencamp

"Jack and Diane", from the album "American Fool", originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Hurts So Good", "Thundering Hearts", and "Hand To Hold On To". Some of Mellencamp's major influences are Hank Williams, Robert Johnson, the Kinks, and the Rolling Stones.
2. "Love me one time, could not speak. Love me one time, Baby; yeah, my knees got weak."

Answer: The Doors

"Love Me Two Times", from the album "Strange Days", originally released in 1967. This album also includes the tunes, "People Are Strange", "Moonlight Drive", and "When the Music's Over". The Doors consisted of Jim Morrison (vocals), Robby Krieger (guitar), Ray Manzerak (keyboards/bass), John Densmore (drums).
3. "Stopped into a church I passed along the way. Well, I got down on my knees (got down on my knees) and I pretend to pray."

Answer: Mamas and the Papas

"California Dreamin'", from the album "If You Can Believe Your Eyes and Ears", originally released in 1966. This album also includes the tunes, "Monday, Monday", "I Call Your Name", and "Something Groovy". The Mamas and the Papas consisted of John Phillips, Michelle Phillips, Denny Doherty, and Cass Elliot.
4. "You're lyin' so low in the weeds. I bet you're gonna ambush me. You'd have me down, down, down, down on my knees. Now, wouldn't ya?"

Answer: Heart

"Barracuda", from the album "Little Queen", originally released in 1977. This album also includes the tunes, "Kick It Out", "Treat Me Well", and "Love Alive". This classic is Heart's dig at the slimy creatures that inhabit the recording industry.
5. "I pushed her away, I walked to the door, I fell to the floor, I got down on my knees. Then I looked at her and she at me."

Answer: The Kinks

"Lola", from the album "Lola Versus Powerman and the Money-Go-Round, Part I", originally released in 1970. This album includes the tunes, "Apeman", "Rats", and "Top of the Pops". Coincidentally, much of this album was Ray Davies' dig at the slimy creatures that inhabit the recording industry.
6. "It's always tease, tease, tease; you're happy when I'm on my knees. One day is fine, the next is black. So if you want me off your back. Well, come on and let me know."

Answer: The Clash

"Should I Stay Or Should I Go", from the album "Combat Rock", originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Rock the Casbah", "Straight to Hell", and "Ghetto Defendant". The Clash's 1979 album, "London Calling", was a two-record set which contained 19 songs, and their 1981 album, "Sandinista!", was a three-record set which contained 36 songs.

Much of these two albums were the Clash's dig at the slimy creatures that inhabit the arena of international politics.
7. "Black Nepalese, it's got you weak in your knees. So sneeze some dust, that you got buzzed on. You know it's hard to believe."

Answer: Humble Pie

"30 Days in the Hole", from the album, "Smokin'", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Hot 'N' Nasty", "The Fixer", and "Sweet Peace and Time". Humble Pie's original lineup consisted of Peter Frampton (guitar/vocals), Steve Marriott (guitar/vocals), Greg Ridley (bass), and Jerry Shirley (drums). Frampton left the band in 1971. Humble Pie disbanded entirely in 1981.
8. "When you know she's no high climber, then you find your only friend in a room with your two-timer, but you're sure you're near the end. Then you love a little wild one, and she brings you only sorrow. All the time you know she's smilin'; you'll be on your knees tomorrow."

Answer: Steely Dan

"Do It Again", from the album "Can't Buy A Thrill", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Dirty Work", "Midnight Cruiser", and "Reelin' In the Years". Steely Dan was inducted into the Rock 'N' Roll Hall of Fame in 2001.
9. "Cover me when I run. Cover me through the fire. Something knocked me out the trees, and now I'm on my knees. Cover me, darling please."

Answer: Peter Gabriel

"Shock the Monkey", from the album "Security" (aka "Peter Gabriel 4"), originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Wallflower", "I Have the Touch", and "Kiss of Life". Peter Gabriel's first four albums released in the U.K. were all titled simply "Peter Gabriel".
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Knees

This is just the bee's knees, man. Hope everybody enjoyed it.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us