FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 27
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 27

Rock Lyrics - Mystery Word #27 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics, you tell me who sang them. Keep an eye out for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,724
Updated
Jul 31 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5332
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Early in the evening, just about supper time. Over by the courthouse, they're starting to unwind. Four kids on the corner, trying to bring you up. Willy picks a tune out and he blows it on the harp." Hint


Question 2 of 10
2. "Well, I'm standing on a corner in Winslow, Arizona, and such a fine sight to see. It's a girl, my Lord, in a flatbed Ford slowing down to take a look at me." Hint


Question 3 of 10
3. "And all the girls walk by, dressed up for each other. And the boys do the boogie-woogie on the corner of the street. And the people passing by just stare in wild wonder." Hint


Question 4 of 10
4. "A ten-year-old girl on a street corner, sticking needles in her arm. She died in the dirt of an alleyway. Her mother said she had no chance, no chance." Hint


Question 5 of 10
5. "Cryin' on the corner, waitin' in the rain; I swear I'll never, ever wait again. You gave me your word, but words for you are lies." Hint


Question 6 of 10
6. "Now, the man in the back is ready to crack as he raises his hands to the sky. And the girl in the corner is everyone's mourner; she could kill you with a wink of her eye. Oh yeah." Hint


Question 7 of 10
7. "I remember standing on the corner at midnight, trying to get my courage up. There was this long, lovely dancer in a little club downtown; I loved to watch her do her stuff." Hint


Question 8 of 10
8. "Standing on a corner, suitcase in my hand. Jack is in his corset and Jane is in her vest, and me, I'm in a rock 'n' roll band." Hint


Question 9 of 10
9. "Now, I will stand in the rain on the corner; I'll watch the people go shuffling downtown. Another ten minutes, no longer, and then I'm turning around, around." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Early in the evening, just about supper time. Over by the courthouse, they're starting to unwind. Four kids on the corner, trying to bring you up. Willy picks a tune out and he blows it on the harp."

Answer: Creedence Clearwater Revival

"Down on the Corner", from the album "Willy and the Poorboys", originally released in 1969. This album also includes the tunes, "Fortunate Son" and "The Midnight Special". CCR released three platinum albums in 1969 - "Bayou Country", "Green River", and "Willy and the Poorboys".
2. "Well, I'm standing on a corner in Winslow, Arizona, and such a fine sight to see. It's a girl, my Lord, in a flatbed Ford slowing down to take a look at me."

Answer: Eagles

"Take It Easy", from the Eagles' self-titled debut album, originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Witchy Woman" and "Peaceful Easy Feeling". Jackson Browne wrote most of "Take It Easy", and he gave it to the Eagles who finished it and released it.
3. "And all the girls walk by, dressed up for each other. And the boys do the boogie-woogie on the corner of the street. And the people passing by just stare in wild wonder."

Answer: Van Morrison

"Wild Night", from the album "Tupelo Honey", originally released in 1971. This album also includes the tunes, "Tupelo Honey" and "Moonshine Whiskey". Van Morrison was born in Ireland in 1945.
4. "A ten-year-old girl on a street corner, sticking needles in her arm. She died in the dirt of an alleyway. Her mother said she had no chance, no chance."

Answer: The Rolling Stones

"Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)", from the album "Goat's Head Soup", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Angie" and "Silver Train". Billy Preston played the electric piano on this classic.
5. "Cryin' on the corner, waitin' in the rain; I swear I'll never, ever wait again. You gave me your word, but words for you are lies."

Answer: Quarterflash

"Harden My Heart", from Quarterflash's self-titled debut album, originally released in 1981. This album also includes the tunes "Find Another Fool" and "Cruisin' with the Deuce". Quarterflash is from Portland, Oregon. Who could forget the way Rindy Ross worked that saxophone. It would always harden my heart...among other things.
6. "Now, the man in the back is ready to crack as he raises his hands to the sky. And the girl in the corner is everyone's mourner; she could kill you with a wink of her eye. Oh yeah."

Answer: Sweet

"Ballroom Blitz" was originally released as a single in 1973, but can be found on the "Desolation Boulevard" CD. This album also includes the tunes, "Fox on the Run" and "Sweet F.A.". Sweet consisted of Brian Connolly (vocals), Andy Scott (guitar), Steve Priest (bass), and Mick Tucker (drums).
7. "I remember standing on the corner at midnight, trying to get my courage up. There was this long, lovely dancer in a little club downtown; I loved to watch her do her stuff."

Answer: Bob Seger

"Mainstreet", from the album "Night Moves", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Sunspot Baby" and "Rock and Roll Never Forgets". Bob Seger was born in Dearborn, Michigan, in 1945.
8. "Standing on a corner, suitcase in my hand. Jack is in his corset and Jane is in her vest, and me, I'm in a rock 'n' roll band."

Answer: Lou Reed

"Sweet Jane" was originally released on the Velvet Underground's 1970 album, "Loaded", but the most famous version of this tune is from Lou Reed's 1979 live album. The Velvet Underground released their debut album in 1966, and broke up for good in 1973, but have been cited as one of the most influential rock bands ever.
9. "Now, I will stand in the rain on the corner; I'll watch the people go shuffling downtown. Another ten minutes, no longer, and then I'm turning around, around."

Answer: Led Zeppelin

"Fool in the Rain", from the album "In Through the Out Door", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "In the Evening" and "Hot Dog". This would prove to be Zeppelin's eighth and final studio album before the death of drummer, John Bonham, who passed away on September 25, 1980. Zeppelin released their ninth studio album, "Coda" in 1982.
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Corner

"We could fit Pink Floyd's stage in our corner". - Keith Richards
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us