FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 32
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 32

Rock Lyrics - Mystery Word #32 Quiz


Here we go with another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you guess who sang them. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5423
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "If I leave here tomorrow, would you still remember me? For I must be travelling on now; 'cause there's too many places I've got to see." Hint


Question 2 of 10
2. "We've got tonight. Who needs tomorrow? Let's make it last; let's find a way. Turn out the light. Come take my hand, now. We've got tonight, Babe, why don't you stay?" Hint


Question 3 of 10
3. "I live my life like there's no tomorrow. All I've got, I had to steal. At least I don't need to beg or borrow. Yes, I'm living at a pace that kills." Hint


Question 4 of 10
4. "Sing with me, if it's just for today. Maybe tomorrow, the good Lord'll take you away." Hint


Question 5 of 10
5. "And if I say to you tomorrow, 'Take my hand, child, come with me.' It's to a castle I will take you, where what's to be, they say will be." Hint


Question 6 of 10
6. "I wonder what tomorrow has in mind for me, or am I even in its mind at all. Perhaps I'll get a chance to look ahead and see, soon as I find myself a crystal ball." Hint


Question 7 of 10
7. "Tambourines and elephants are playin' in the band. Won't you take a ride on the flyin' spoon, doo doo doo. Bother me tomorrow; today I'll buy no sorrows." Hint


Question 8 of 10
8. "Tomorrow we can drive around this town, and let the cops chase us around. The past is gone, but something might be found to take its place." Hint


Question 9 of 10
9. "And it's true we are immune, when fact is fiction and TV reality. And today the millions cry. We eat and drink, while tomorrow they die." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If I leave here tomorrow, would you still remember me? For I must be travelling on now; 'cause there's too many places I've got to see."

Answer: Lynryd Skynyrd

"Freebird", from the album "Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Tuesday's Gone" and "Gimme Three Steps". "Freebird" is sometimes dedicated to Duane Allman, who died around the same time the song was released. However, this anthem was actually written long before Allman's death.
2. "We've got tonight. Who needs tomorrow? Let's make it last; let's find a way. Turn out the light. Come take my hand, now. We've got tonight, Babe, why don't you stay?"

Answer: Bob Seger

"We've Got Tonight", from the album "Stranger in Town", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Still the Same", "Till It Shines", and "Old Time Rock 'N' Roll". Some of Seger's early bands were called the Decibels, the Beach Bums, Bob Seger and the Last Heard, and the Bob Seger System.
3. "I live my life like there's no tomorrow. All I've got, I had to steal. At least I don't need to beg or borrow. Yes, I'm living at a pace that kills."

Answer: Van Halen

"Runnin' With the Devil", from Van Halen's self-titled debut album, originally released in 1978. This album also includes the tunes, "Ain't Talkin' 'Bout Love", "Ice Cream Man", "Little Dreamer", and a cover of the Kinks' "You Really Got Me". The album didn't sell very well when it was first released, but it has sold more than five million copies over the years.
4. "Sing with me, if it's just for today. Maybe tomorrow, the good Lord'll take you away."

Answer: Aerosmith

"Dream On", from Aerosmith's self-titled debut album, originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Mama Kin", "Walkin' The Dog", and "One-Way Street". "Dream On" was the first single ever released by Aerosmith. It reached Number 59 on the charts in 1973, but was re-released in 1976 and reached Number 6.
5. "And if I say to you tomorrow, 'Take my hand, child, come with me.' It's to a castle I will take you, where what's to be, they say will be."

Answer: Led Zeppelin

"What Is And What Should Never Be", from the album "Led Zeppelin II", originally released in 1969. This album also includes the tunes, "Whole Lotta Love", "Ramble On", and "Moby Dick". Zeppelin first toured the United States, prior to the release of their debut album, as the opening act for Vanilla Fudge. Man, did their careers go in different directions!
6. "I wonder what tomorrow has in mind for me, or am I even in its mind at all. Perhaps I'll get a chance to look ahead and see, soon as I find myself a crystal ball."

Answer: Styx

"Crystal Ball", from the album of the same name, originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Mademoiselle", "Shooz", and "Claire de Lune". This was the first album in which Tommy Shaw played as a member of Styx. Shaw also wrote and sung this Styx classic.
7. "Tambourines and elephants are playin' in the band. Won't you take a ride on the flyin' spoon, doo doo doo. Bother me tomorrow; today I'll buy no sorrows."

Answer: CCR

"Lookin' Out My Back Door", from the album "Cosmo's Factory", originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Run Through the Jungle", "Travelin' Band", and "Long As I Can See the Light". Creedence Clearwater Revival consisted of John Fogerty (guitar/vocals), Tom Fogerty (guitar/vocals), Stu Cook (bass), and Doug Clifford (drums). Tom was John's older brother. John, Stu, and Doug were all born within five weeks of each other, and all attended the same high school.
8. "Tomorrow we can drive around this town, and let the cops chase us around. The past is gone, but something might be found to take its place."

Answer: Gin Blossoms

"Hey Jealousy", from the album "New Miserable Experience", originally released in 1992. This album also includes the tunes, "Until I Fall Away", "Allison Road", and "Found Out About You". A gin blossom is when the tip of a person's nose turns bright red due to excessive alcohol consumption.
9. "And it's true we are immune, when fact is fiction and TV reality. And today the millions cry. We eat and drink, while tomorrow they die."

Answer: U2

"Sunday Bloody Sunday", from the album "War", originally released in 1983. This album also includes the tunes, "New Year's Day", "Surrender", and "Two Hearts Beat As One". The "Bloody Sunday" of which U2 sings took place in Derry, Ireland, in January of 1972, when British troops parachuted in and killed thirteen people at a civil rights demonstration.
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Tomorrow

"Tomorrow, tomorrow, I love you, tomorrow. You're only a dayyyyyy aaaa-wayyyyyyy."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us