FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 42
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 42

Rock Lyrics - Mystery Word #42 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. You know how to play. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,663
Updated
Mar 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5625
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Life's the same, I'm moving in stereo. Life's the same, except for my shoes. Life's the same, you're shaking like tremolo. Life's the same, it's all inside of you." Hint


Question 2 of 10
2. "I wish that for just one time you could stand inside my shoes, and just for that one moment I could be you." Hint


Question 3 of 10
3. "Yeah, you got satin shoes. Yeah, you got plastic boots. Y'all got cocaine eyes. Yeah, you got speed freak jive, now." Hint


Question 4 of 10
4. "God knows you're lookin' good enough, but you're so smooth and the world's so rough; you might have something to lose. Oh no, pretty mama, what you gonna do in those shoes?" Hint


Question 5 of 10
5. "Feed the babies who don't have enough to eat. Shoe the children with no shoes on their feet. House the people living in the street." Hint


Question 6 of 10
6. "Well, you're windy and wild; you got the blues in shoes and your stockings. You're windy and wild, oh yeah." Hint


Question 7 of 10
7. "Clean shirt, new shoes, and I don't know where I am going to. Silk suit, black tie, I don't need a reason why." Hint


Question 8 of 10
8. "Kick off your shoes and sit right down. Loosen off that pretty French gown. Let me pour you a good, long drink. Ooh, baby, don't you hesitate." Hint


Question 9 of 10
9. "Oh, I used to be disgusted, and now I try to be amused. But since their wings have got rusted, you know, the angels wanna wear my red shoes." Hint


Question 10 of 10
10. Now, without going back, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Life's the same, I'm moving in stereo. Life's the same, except for my shoes. Life's the same, you're shaking like tremolo. Life's the same, it's all inside of you."

Answer: The Cars

"Moving In Stereo", from the Cars' self-titled debut album, originally released in 1978. This song was played during the very memorable swimming pool scene in "Fast Times at Ridgemont High".
2. "I wish that for just one time you could stand inside my shoes, and just for that one moment I could be you."

Answer: Bob Dylan

"Positively Fourth Street", originally released as a single in 1965, was written during the sessions for the album "Highway 61 Revisited", but did not make the album. It was released as a follow-up single to "Like a Rolling Stone" and is considered one of Dylan's best, yet most brutal, songs. This is my favorite Dylan song.
3. "Yeah, you got satin shoes. Yeah, you got plastic boots. Y'all got cocaine eyes. Yeah, you got speed freak jive, now."

Answer: The Rolling Stones

"Can't You Hear Me Knocking", from the album "Sticky Fingers", originally released in 1971. The influence of guitarist, Mick Taylor, can really be heard on this classic track.
4. "God knows you're lookin' good enough, but you're so smooth and the world's so rough; you might have something to lose. Oh no, pretty mama, what you gonna do in those shoes?"

Answer: The Eagles

"Those Shoes", from the album "The Long Run", originally released in 1979. Eagles' guitarist, Joe Walsh, appeared in the 1980 movie, "The Blues Brothers", as a prisoner. Walsh is the coolest member of the Eagles, and was a great addition when he signed on with them in 1976.
5. "Feed the babies who don't have enough to eat. Shoe the children with no shoes on their feet. House the people living in the street."

Answer: Steve Miller Band

"Fly Like An Eagle", from the album of the same name, originally released in 1976. Steve Miller started his first band at age 12, and taught his older brother to play bass, so that he wouldn't have to rely on his mother for transportation to gigs.
6. "Well, you're windy and wild; you got the blues in shoes and your stockings. You're windy and wild, oh yeah."

Answer: T-Rex

"Bang a Gong (Get It On)", from the album "Electric Warrior", originally released in 1971. This song was remade into a hit in 1985 by the Power Station, which included vocalist Robert Palmer and Duran Duran members, John and Andy Taylor.
7. "Clean shirt, new shoes, and I don't know where I am going to. Silk suit, black tie, I don't need a reason why."

Answer: ZZ Top

"Sharp Dressed Man", from the album "Eliminator", originally released in 1983. Drummer Frank Beard said that ZZ Top used good-looking women and cool cars in their videos because both the women and the cars were better looking than the band.
8. "Kick off your shoes and sit right down. Loosen off that pretty French gown. Let me pour you a good, long drink. Ooh, baby, don't you hesitate."

Answer: Rod Stewart

"Tonight's the Night (Gonna Be Alright)", from the album "A Night On the Town", originally released in 1976. This tune was written and sung by Rod Stewart, with the help of Britt Ekland, who was Rod's girlfriend at the time, and it was banned from British radio because of the suggestive lyrics.
9. "Oh, I used to be disgusted, and now I try to be amused. But since their wings have got rusted, you know, the angels wanna wear my red shoes."

Answer: Elvis Costello

"(The Angels Wanna Wear My) Red Shoes", from the album "My Aim is True", originally released in 1977. David Lee Roth once said, of Elvis Costello, that the critics love him because they all look exactly like him.
10. Now, without going back, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Shoes

"No shirt, no shoes, no dice!"
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us