FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 53
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 53

Rock Lyrics - Mystery Word #53 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you guess the artist that sang them. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2725
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics: "'Cause I was born lonely down by the riverside, learned to spin fortune wheels and throw dice. And I was just thirteen when I had to leave home, knew I couldn't stick around, I had to roam."? Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics: "Tell me how the pain's supposed to go. Tell me how it is that you can sleep in the night, without thinking you lost everything that was good in your life to the toss of the dice."? Hint


Question 3 of 10
3. Who sang these lyrics: "Oh my my my, I'm the lone crap shooter, playin' the field every night. But baby, I can't stay, you've got to roll me, and call me the tumbling dice."? Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics: "It's the power and the glory, it's a war in paradise. It's a Cinderella story, on the tumble of the dice."? Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics: "Juliet, the dice was loaded from the start. And I bet, then you exploded into my heart. And I forget, I forget, the movie song. When you gonna realize, it was just that the time was wrong."? Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics: "Well, I went to the bossman, I tried to get a break. But the boss said, 'No dice, son, you gotta work late.'"? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics: "Working hard to get my fill, everybody wants a thrill, payin' anything to roll the dice just one more time."? Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics: "We're in the same boat, on the same sea, and we're sailin' south, on the same breeze. Building dream churches with silver spires, and our rogue children are playing loaded dice."? Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics: "She'll take a tumble on you, roll you like you were dice, until you come out blue. She's got Bette Davis eyes."? Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics: "'Cause I was born lonely down by the riverside, learned to spin fortune wheels and throw dice. And I was just thirteen when I had to leave home, knew I couldn't stick around, I had to roam."?

Answer: The Bob Seger System

"Ramblin' Gamblin' Man", from the album of the same name, originally released in 1968. This album also includes the tunes, "Ivory", "Black-Eyed Girl", and "Tales of Lucy Blue". Before the Silver Bullet Band, there was the Bob Seger System. "Ramblin' Gamblin' Man" was Seger's debut album.
2. Who sang these lyrics: "Tell me how the pain's supposed to go. Tell me how it is that you can sleep in the night, without thinking you lost everything that was good in your life to the toss of the dice."?

Answer: Aerosmith

"What It Takes", from the album "Pump", originally released in 1989. This album also includes the tunes, "Janie's Got A Gun", "The Other Side", and "Love In An Elevator". Between the years of 1979 and 1984, guitarists and founding members, Joe Perry and Brad Whitford, were replaced by guitarists Jimmy Crespo and Rick Dufay. Perry and Whitford rejoined Aerosmith in 1984.

It has been reported that Crespo and Dufay were last seen working as pickle slicers at a McDonald's in Walpole, Massachusetts, but those rumors have not been substantiated.
3. Who sang these lyrics: "Oh my my my, I'm the lone crap shooter, playin' the field every night. But baby, I can't stay, you've got to roll me, and call me the tumbling dice."?

Answer: The Rolling Stones

"Tumbling Dice", from the album "Exile On Main Street", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Rocks Off", "All Down The Line", "Happy", and "Turd On The Run". The Stones' original guitarist and founding member, Brian Jones, was found dead in his swimming pool in July of 1969. According to the coroner's report, his official cause of death was listed as "death by misadventure".

It was also suspected that Jones may have been murdered.
4. Who sang these lyrics: "It's the power and the glory, it's a war in paradise. It's a Cinderella story, on the tumble of the dice."?

Answer: Rush

"The Big Money", from the album "Power Windows", originally released in 1985. This album also includes the tunes, "Marathon", "Mystic Rhythms", and "The Manhattan Project". "Power Windows" has a total of eight songs on the album, all of which are over five minutes in length.
5. Who sang these lyrics: "Juliet, the dice was loaded from the start. And I bet, then you exploded into my heart. And I forget, I forget, the movie song. When you gonna realize, it was just that the time was wrong."?

Answer: Dire Straits

"Romeo And Juliet", from the album "Making Movies", originally released in 1980. This album also includes the tunes, "Tunnel Of Love", "Solid Rock", and "Skateaway". As far as I know, Mark Knopfler of Dire Straits is the only rock star to have a dinosaur named after him. British scientists found the remains of an unknown species of dinosaur in Madagascar in 2001, and respectfully named this new species "Masiakasaurus knopfleri". Pretty cool, huh?
6. Who sang these lyrics: "Well, I went to the bossman, I tried to get a break. But the boss said, 'No dice, son, you gotta work late.'"?

Answer: The Who

"Summertime Blues", from the album "Live At Leeds", originally released in 1970. This album also includes live versions of the Who classics, "Substitute", "Magic Bus", and "My Generation". "Summertime Blues" was originally written and performed by Eddie Cochran in 1958, and has been covered by many big-name artists such as the Who, Blue Cheer, Buck Owens, and Rush. Eddie Cochran died in a car accident in 1960, at the age of 21.
7. Who sang these lyrics: "Working hard to get my fill, everybody wants a thrill, payin' anything to roll the dice just one more time."?

Answer: Journey

"Don't Stop Believin'", from the album "Escape", originally released in 1981. This album also includes the tunes, "Stone In Love", "Who's Crying Now", and "Open Arms". At the peak of their success in the early to mid-1980's, Journey consisted of Steve Perry (vocals), Neil Schon (guitar), Ross Valory (bass), Jonathan Cain (keyboards), and Steve Smith (drums).
8. Who sang these lyrics: "We're in the same boat, on the same sea, and we're sailin' south, on the same breeze. Building dream churches with silver spires, and our rogue children are playing loaded dice."?

Answer: The Rolling Stones

"Rock And A Hard Place", from the album "Steel Wheels", originally released in 1989. This album also includes the tunes, "Sad Sad Sad", "Can't Be Seen", and "Mixed Emotions". "Steel Wheels" was the last album and tour on which long-time Stones bassist, Bill Wyman, would play.

The Stones' 1989 tour supporting the album was one of the grandest and most expensive tours ever. Wyman would retire in 1992, ending a 30-year relationship with the Rolling Stones. Hah, tricked you with the two Stones' songs, ay?
9. Who sang these lyrics: "She'll take a tumble on you, roll you like you were dice, until you come out blue. She's got Bette Davis eyes."?

Answer: Kim Carnes

"Bette Davis Eyes", from the album "Mistaken Identity", originally released in 1981. This album also includes the tunes, "Hit And Run", "Draw Of The Cards", and the title track. Kim Carnes never, before or after, enjoyed the success that "Bette Davis Eyes" brought her.

The song remained at Number One for nine weeks in 1981. It was reported that Carnes currently manages the very same McDonald's in Walpole, Mass., that employs former Aerosmith guitarists, Crespo and Dufay, but, again, these reports cannot be substantiated.
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Dice

"YAHTZEE!"
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us