FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 16
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 16

Rock Lyrics - Mystery Word #16 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5141
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Leavin' home, out on the road, I've been down before. Ridin' along on this big ol' jet plane, I've been thinkin' about my home." Hint


Question 2 of 10
2. "When I'm home, everything seems to be right; when I'm home, feeling you holding me tight, tight, yeah." Hint


Question 3 of 10
3. "I'll shine up the old brown shoes, put on a brand new shirt. I'll get home early from work, if you say that you love me." Hint


Question 4 of 10
4. "You know I'm a dreamer, but my heart's of gold. I had to run away high, so I wouldn't come home low." Hint


Question 5 of 10
5. "Oh, Mama, I'm in fear for my life from the long arm of the law. Lawman has put an end to my running, and I'm so far from my home." Hint


Question 6 of 10
6. "I went home with a waitress, the way I always do. How was I to know she was with the Russians, too? I was gambling in Havana; I took a little risk. Send lawyers, guns and money. Dad, get me out of this." Hint


Question 7 of 10
7. "Home, home again; I like to be here when I can. And when I come home cold and tired, it's good to warm my bones beside the fire." Hint


Question 8 of 10
8. "Try to tell you, baby; whatcha tryin' to do? Tryin' to love me, baby, and love some other man, too. Bring it on home, bring it on home." Hint


Question 9 of 10
9. "I can see that you're fifteen years old. No, I don't want your I.D. You look so restless and you're so far from home, but it's no hanging matter, it's no capital crime." Hint


Question 10 of 10
10. Okay, time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Leavin' home, out on the road, I've been down before. Ridin' along on this big ol' jet plane, I've been thinkin' about my home."

Answer: Steve Miller

"Jet Airliner", from the album "Book of Dreams", originally released in 1977. This album also includes the tunes "Winter Time", "Swingtown", and "Jungle Love". Stevie Guitar's best all-around album.
2. "When I'm home, everything seems to be right; when I'm home, feeling you holding me tight, tight, yeah."

Answer: The Beatles

"A Hard Day's Night", from the album of the same name, originally released in 1964. This album also includes the tunes "And I Love Her", "Can't Buy Me Love", and "I Should Have Known Better".
3. "I'll shine up the old brown shoes, put on a brand new shirt. I'll get home early from work, if you say that you love me."

Answer: Cheap Trick

"I Want You to Want Me", from the album "In Color", originally released in 1977. This album also includes the Trick's classics, "Clock Strikes Ten", "Big Eyes", "Hello There", and "Southern Girls".
4. "You know I'm a dreamer, but my heart's of gold. I had to run away high, so I wouldn't come home low."

Answer: Motley Crue

"Home Sweet Home", from the album "Theatre of Pain", originally released in 1985. This album also includes the tunes, "Use It or Lose It", "City Boy Blues", and "Smokin' in the Boys' Room".
5. "Oh, Mama, I'm in fear for my life from the long arm of the law. Lawman has put an end to my running, and I'm so far from my home."

Answer: Styx

"Renegade", from the album "Pieces of Eight", originally released in 1978. This album also includes the classics, "Blue Collar Man", "Sing for the Day", and "I'm O.K.".
6. "I went home with a waitress, the way I always do. How was I to know she was with the Russians, too? I was gambling in Havana; I took a little risk. Send lawyers, guns and money. Dad, get me out of this."

Answer: Warren Zevon

"Lawyers, Guns and Money", from the album "Excitable Boy", originally released in 1978. This album also includes the classics, "Werewolves of London", "Johnny Strikes Up the Band", and the title track.
7. "Home, home again; I like to be here when I can. And when I come home cold and tired, it's good to warm my bones beside the fire."

Answer: Pink Floyd

"Time", from the album "Dark Side of the Moon", originally released in 1973. This classic Floyd album also includes the tunes, "Us and Them", "Money", "Brain Damage", and "The Great Gig in the Sky".
8. "Try to tell you, baby; whatcha tryin' to do? Tryin' to love me, baby, and love some other man, too. Bring it on home, bring it on home."

Answer: Led Zeppelin

"Bring It On Home", from the album "Led Zeppelin II", originally released in 1969. This album also includes the classics "Heartbreaker", "Moby Dick", and "Whole Lotta Love".
9. "I can see that you're fifteen years old. No, I don't want your I.D. You look so restless and you're so far from home, but it's no hanging matter, it's no capital crime."

Answer: The Rolling Stones

"Stray Cat Blues", from the album "Beggar's Banquet", originally released in 1968. This album also includes the classics "Sympathy for the Devil", "Jigsaw Puzzle", and "Street Fighting Man".
10. Okay, time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Home

Home is where the beer is.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us