FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 36
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 36

Rock Lyrics - Mystery Word #36 Quiz


This is another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I dedicate this one to my older brother. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,161
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2239
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Hey, Joe, I said, where you goin' with that gun in your hand? I'm goin' down to shoot my old lady. You know, I caught her messin' around with another man." Hint


Question 2 of 10
2. "This here's a story 'bout Billy Joe and Bobbie Sue, two young lovers with nothing better to do, than sit around the house, get high and watch the tube." Hint


Question 3 of 10
3. "Where have you gone, Joe DiMaggio, a nation turns its lonely eyes to you, woo woo woo. What's that you say, Mrs. Robinson, Joltin' Joe has left and gone away, hey hey hey, hey hey hey." Hint


Question 4 of 10
4. "Wishin' on a falling star, waitin' for the early train. Sorry, boy, but I've been hit by purple rain. Aw, come on, Joe, you can always change your name. Thanks a lot, son, just the same." Hint


Question 5 of 10
5. "Little Joe never once gave it away; everybody had to pay and pay. A hustle here and a hustle there; New York City's the place where they said, 'Hey babe, take a walk on the wild side.' I said, 'Hey Joe, take a walk on the wild side.'" Hint


Question 6 of 10
6. "Trapped in a mine that had caved in, and everyone knew the only ones left were Joe and me and Tim. When they broke through to pull use free, the only ones left to tell the tale were Joe and me." Hint


Question 7 of 10
7. "Take back Vanessa Redgrave, take back Joe Piscopo. Take back Eddie Murphy, and give 'em all some place to go." Hint


Question 8 of 10
8. "Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray, South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio. Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, television, North Korea, South Korea, Marilyn Monroe." Hint


Question 9 of 10
9. "Well, we meet Jill and Joe and brother Herr and the whole cool gang, ya know. They're rappin' here, they're rappin' there, but she's climbing on the wall. It's a clear case, Herr Kommissar, 'cause all the children know, they're all slidin' down into the valley, they're all slippin' on the same snow." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hey, Joe, I said, where you goin' with that gun in your hand? I'm goin' down to shoot my old lady. You know, I caught her messin' around with another man."

Answer: Jimi Hendrix Experience

"Hey Joe", from the album "Are You Experienced", originally released in 1967. This album also includes the tunes, "Purple Haze", "Foxy Lady", and "The Wind Cries Mary". This classic has been recorded by over 400 different artists, including the Byrds, Deep Purple, and Robert Plant, but Jimi's is the most famous.
2. "This here's a story 'bout Billy Joe and Bobbie Sue, two young lovers with nothing better to do, than sit around the house, get high and watch the tube."

Answer: Steve Miller Band

"Take the Money and Run", from the album "Fly Like An Eagle", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Serenade", "Rock 'N' Me", and "Wild Mountain Honey". As a child, Steve Miller received guitar lessons from the legendary Les Paul.
3. "Where have you gone, Joe DiMaggio, a nation turns its lonely eyes to you, woo woo woo. What's that you say, Mrs. Robinson, Joltin' Joe has left and gone away, hey hey hey, hey hey hey."

Answer: Simon and Garfunkel

"Mrs. Robinson" was released in 1968 on the soundtrack to the movie, "The Graduate", starring Dustin Hoffman and Anne Bancroft. The Simon and Garfunkel tunes, "Scarborough Fair" and "Sounds of Silence" were also heard in the same movie, but these tunes had been released on previous Simon and Garfunkel albums. "Mrs. Robinson" was written especially for the film.
4. "Wishin' on a falling star, waitin' for the early train. Sorry, boy, but I've been hit by purple rain. Aw, come on, Joe, you can always change your name. Thanks a lot, son, just the same."

Answer: America

"Ventura Highway", from the album "Homecoming", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Saturn Nights", To Each His Own", and "Don't Cross the River". This song was inspired when guitarist Dan Peek got a flat tire on the Ventura Highway in California while vacationing with his family.
5. "Little Joe never once gave it away; everybody had to pay and pay. A hustle here and a hustle there; New York City's the place where they said, 'Hey babe, take a walk on the wild side.' I said, 'Hey Joe, take a walk on the wild side.'"

Answer: Lou Reed

"Walk on the Wild Side", from the album "Transformer", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Vicious", "Perfect Day", and "New York Telephone Conversation". "Walk on the Wild Side" tells the story of transvestites coming to the big city and becoming prostitutes.
6. "Trapped in a mine that had caved in, and everyone knew the only ones left were Joe and me and Tim. When they broke through to pull use free, the only ones left to tell the tale were Joe and me."

Answer: The Buoys

"Timothy", from the album of the same name, originally released in 1972. This one hit wonder was written by Rupert Holmes ("The Pina Colada Song") and tells the tale of a mine cave-in where two of the remaining men have to eat the third man to survive. Great song.
7. "Take back Vanessa Redgrave, take back Joe Piscopo. Take back Eddie Murphy, and give 'em all some place to go."

Answer: Tom Petty

"Jammin' Me", from the album "Let Me Up, I've Had Enough", originally released in 1987. This album also includes the tunes, "Think About Me", "Runaway Trains", and the title track. This song was written by Petty, with the help of Bob Dylan, while perusing the current events in the newspaper.
8. "Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray, South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio. Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, television, North Korea, South Korea, Marilyn Monroe."

Answer: Billy Joel

"We Didn't Start the Fire", from the album "Storm Front", originally released in 1989. This album also includes the tunes, "Downeaster Alexa", "Leningrad", and "I Go To Extremes". The handwritten lyrics to this song are in the Rock 'N' Roll Hall of Fame. Joel originally separated the events by decade, then broke them down into years. Each year is a new verse, beginning with 1949 and running through 1963.

The years 1964 through 1989 are bunched together in the last two verses.
9. "Well, we meet Jill and Joe and brother Herr and the whole cool gang, ya know. They're rappin' here, they're rappin' there, but she's climbing on the wall. It's a clear case, Herr Kommissar, 'cause all the children know, they're all slidin' down into the valley, they're all slippin' on the same snow."

Answer: After the Fire

"Der Kommissar", from After the Fire's self-titled debut album (sometimes titled "Der Kommissar", depending on the date of printing). This one-hit wonder was written and released in German by Falco (may he rest in peace). Falco had a string of dance hits in Germany, but his only American chart-topper was "Rock Me Amadeus", which reached Number One in 1986.
10. Time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: Joe

Hope you enjoyed it, Bro.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us