FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 25
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 25

Rock Lyrics - Mystery Word #25 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you guess who sang them. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,722
Updated
Jul 11 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2916
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 100 (2/10), Guest 12 (9/10), Tonyisonit (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I saw her today at the reception, a glass of wine in her hand. I knew she would meet her connection. At her feet was a footloose man." Hint


Question 2 of 10
2. "So I called up the Captain, 'Please bring me my wine.' He said, 'We haven't had that spirit here since 1969. And still those voices are calling from far away." Hint


Question 3 of 10
3. "Woke up this morning with a wine glass in my hand. Whose wine, what wine, where the hell did I dine? Must've been a dream, I don't believe where I've been. Come on, let's do it again." Hint


Question 4 of 10
4. "It's like trying to find gold in a silver mine. It's like trying to drink whiskey, oh, from a bottle of wine." Hint


Question 5 of 10
5. "Jeremiah was a bullfrog, was a good friend of mine. I never understood a single word he said, but I helped him a-drink his wine. And he always had some mighty fine wine." Hint


Question 6 of 10
6. "Spent my day with a woman unkind, smoked my stuff and drank all my wine. Made up my mind to make a new start. I'm going to California with an aching in my heart." Hint


Question 7 of 10
7. "Evil woman, how you done me wrong, but now you're tryin' to wail a different song. Ha Ha, funny, how you broke me up. You made the wine, now you drink the cup." Hint


Question 8 of 10
8. "Teddy sniffing glue, he was twelve years old, fell from the roof on East Two-Nine. Cathy was eleven when she pulled the plug, on twenty-six reds and a bottle of wine. Bobby got leukemia, fourteen years old; he looked like sixty-five when he died, he was a friend of mine." Hint


Question 9 of 10
9. "I sat on a rug, biding my time, drinking her wine. We talked until two, and then she said, 'It's time for bed.' She told me she worked in the morning and started to laugh. I told her I didn't, and crawled off to sleep in the bath." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 100: 2/10
Jul 08 2024 : Guest 12: 9/10
Jul 08 2024 : Tonyisonit: 9/10
Jul 08 2024 : gwendylyn14: 9/10
Jul 08 2024 : cmm57: 9/10
Jul 08 2024 : KenX: 10/10
Jul 08 2024 : wellenbrecher: 10/10
Jul 08 2024 : boxhead1: 9/10
Jul 08 2024 : HeidiErdahl: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I saw her today at the reception, a glass of wine in her hand. I knew she would meet her connection. At her feet was a footloose man."

Answer: The Rolling Stones

"You Can't Always Get What You Want", from the album "Let It Bleed", originally released in 1969. This song was played during the funeral scene in the film, "The Big Chill". It was Alex's (the deceased) favorite song. It's one of my favorite songs, too. "The Big Chill", however, isn't one of my favorite movies.
2. "So I called up the Captain, 'Please bring me my wine.' He said, 'We haven't had that spirit here since 1969. And still those voices are calling from far away."

Answer: Eagles

"Hotel California", from the album of the same name, originally released in 1976. The weaving guitar solos make this one an epic.
3. "Woke up this morning with a wine glass in my hand. Whose wine, what wine, where the hell did I dine? Must've been a dream, I don't believe where I've been. Come on, let's do it again."

Answer: Peter Frampton

"Do You Feel Like We Do?", from the album "Frampton's Camel" (also the name of the group), originally released in 1973. The most famous version (and the best version) of this classic is Peter's solo version from "Framptom Comes Alive", in 1976. The "Comes Alive" version clocks in at slightly over thirteen minutes. "Champagne for breakfast and a sherman in my hand." Gotta love it.
4. "It's like trying to find gold in a silver mine. It's like trying to drink whiskey, oh, from a bottle of wine."

Answer: Elton John

"Honky Cat", from the album "Honky Chateau", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Hercules", "Rocket Man", and "Mona Lisas and Mad Hatters".
5. "Jeremiah was a bullfrog, was a good friend of mine. I never understood a single word he said, but I helped him a-drink his wine. And he always had some mighty fine wine."

Answer: Three Dog Night

"Joy to the World", from the album "Naturally", originally released in 1971. Three Dog Night originally consisted of Danny Hutton, Cory Wells, and Chuck Negron.
6. "Spent my day with a woman unkind, smoked my stuff and drank all my wine. Made up my mind to make a new start. I'm going to California with an aching in my heart."

Answer: Led Zeppelin

"Going to California", from Led Zeppelin IV. In 1975, Led Zeppelin became the first band to have six albums on the charts at the same time. After the release of "Physical Graffiti", all of their previous five albums started selling again and re-entered the charts.
7. "Evil woman, how you done me wrong, but now you're tryin' to wail a different song. Ha Ha, funny, how you broke me up. You made the wine, now you drink the cup."

Answer: Electric Light Orchestra

"Evil Woman", from the album "Face the Music", originally released in 1975. This was the tune that brought ELO into the limelight in the mid-1970's, before their monster albums, "A New World Record" and "Out of the Blue", were released in 1976 and 1977, respectively.
8. "Teddy sniffing glue, he was twelve years old, fell from the roof on East Two-Nine. Cathy was eleven when she pulled the plug, on twenty-six reds and a bottle of wine. Bobby got leukemia, fourteen years old; he looked like sixty-five when he died, he was a friend of mine."

Answer: Jim Carroll Band

"People Who Died", from the album "Catholic Boy", originally released in 1980. Jim Carroll's other one-hit wonder was in the film industry. He wrote the script to the Leonardo DeCaprio/Mark Wahlberg flick, "The Basketball Diaries". This excellent movie is loosely based on Carroll's youth.
9. "I sat on a rug, biding my time, drinking her wine. We talked until two, and then she said, 'It's time for bed.' She told me she worked in the morning and started to laugh. I told her I didn't, and crawled off to sleep in the bath."

Answer: The Beatles

"Norwegian Wood (This Bird Has Flown)", from the album "Rubber Soul", originally released in 1965. This is one of the Beatles' wimpier love songs, or so you may think. This tune actually ends with the frustrated man burning down the woman's house. This fact is left open for interpretation of the final line, "So I lit a fire, isn't it good, Norwegian wood", but supposedly both John and Paul have admitted to the arson theory.
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Wine

Ahh, the nectar of the Gods.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us