FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 30
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 30

Rock Lyrics - Mystery Word #30 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you tell me who sang them. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,679
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5175
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: cyndi50 (9/10), Brnate (8/10), stevroll (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I was down at the New Amsterdam, staring at this yellow haired girl. Mr. Jones strikes up a conversation with this black haired flamenco dancer." Hint


Question 2 of 10
2. "At home, drawing pictures of mountaintops, with him on top, lemon yellow sun, arms raised in a V, and the dead lay in pools of maroon below." Hint


Question 3 of 10
3. "Cellophane flowers of yellow and green, towering over your head. Look for the girl with the sun in her eyes, and she's gone." Hint


Question 4 of 10
4. "He said, 'Hey there, fellow, with the hair colored yellow, whatcha tryin' to prove? 'Cause that's my woman there, and I'm a man who cares, and this might be all for you'." Hint


Question 5 of 10
5. "When I look up to the sky, I see your eyes, a funny kind of yellow. I rush home to bed, I sunk my head, I see your face underneath my pillow." Hint


Question 6 of 10
6. "'Kids are different today', I hear every mother say. Mother needs something today to calm her down. And though she's not really ill, there's a little yellow pill." Hint


Question 7 of 10
7. "And she said with a tear in her eye, 'Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow'." Hint


Question 8 of 10
8. "Girl, I want you here with me, but I'm really not as cool as I'd like to be. 'Cause there's a Red under my bed, and there's a little yellow man in my head." Hint


Question 9 of 10
9. "You can't plant me in your penthouse; I'm going back to my plough. Back to the howling old owl in the woods, hunting the horny back toad. Oh, I've finally decided my future lies beyond the yellow brick road." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the nine previous lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 09 2024 : cyndi50: 9/10
Jul 09 2024 : Brnate: 8/10
Jul 09 2024 : stevroll: 5/10
Jul 09 2024 : johnnycat777: 9/10
Jul 09 2024 : harley74: 7/10
Jul 09 2024 : LadyNym: 10/10
Jul 09 2024 : bobby82: 10/10
Jul 09 2024 : Reamar42: 8/10
Jul 09 2024 : magijoh1: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I was down at the New Amsterdam, staring at this yellow haired girl. Mr. Jones strikes up a conversation with this black haired flamenco dancer."

Answer: Counting Crows

"Mr. Jones", from the Crows' debut album, "August and Everything After", originally released in 1993. This album also includes the tunes, "Round Here", "A Murder of One", and "Rain King".
2. "At home, drawing pictures of mountaintops, with him on top, lemon yellow sun, arms raised in a V, and the dead lay in pools of maroon below."

Answer: Pearl Jam

"Jeremy", from the album "Ten", originally released in 1991. This album also includes the tunes, "Alive", "Black", and "Evenflow".
3. "Cellophane flowers of yellow and green, towering over your head. Look for the girl with the sun in her eyes, and she's gone."

Answer: The Beatles

"Lucy in the Sky with Diamonds", from the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", originally released in 1967. This album also includes the classics, "A Day in the Life", "Lovely Rita", and "With a Little Help From My Friends".
4. "He said, 'Hey there, fellow, with the hair colored yellow, whatcha tryin' to prove? 'Cause that's my woman there, and I'm a man who cares, and this might be all for you'."

Answer: Lynyrd Skynyrd

"Gimme Three Steps", from the album "Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd", originally released in 1973. This album also includes the classics, "Simple Man", "Mississippi Kid", and "Freebird".
5. "When I look up to the sky, I see your eyes, a funny kind of yellow. I rush home to bed, I sunk my head, I see your face underneath my pillow."

Answer: Status Quo

"Pictures of Matchstick Men", originally released as a single in 1968. Status Quo has made upwards of thirty albums, including compilations and live albums, but have never matched the success of this, their first single, which went to Number 7 in 1968, and can still be heard on the radio today.

The ska punk/pop band, Camper Van Beethoven ("Take the Skinheads Bowling", "Joe Stalin's Cadillac"), also released their version of this tune as a single in 1989.
6. "'Kids are different today', I hear every mother say. Mother needs something today to calm her down. And though she's not really ill, there's a little yellow pill."

Answer: The Rolling Stones

"Mother's Little Helper", originally released as a single in the U.S. in 1966, and can be found on the U.K. version of the "Aftermath" album from 1966, which also includes the tunes, "Under My Thumb", "Lady Jane", and "Paint It Black". This classic can also be found on several Stones' compilation albums including "Flowers", "Hot Rocks 1964-1971", and "40 Licks".
7. "And she said with a tear in her eye, 'Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow'."

Answer: Frank Zappa

"Don't Eat the Yellow Snow", from the album "Apostrophe", originally released in 1974. This album also includes the tunes, "Nanook Rubs It", "Stink Foot", "Father O'Blivion", and "St. Alphonso's Pancake Breakfast".
8. "Girl, I want you here with me, but I'm really not as cool as I'd like to be. 'Cause there's a Red under my bed, and there's a little yellow man in my head."

Answer: The Kinks

"Destroyer", from the album "Give the People What They Want", originally released in 1981. This album also includes the Kinks' Klassics, "Around the Dial", "Art Lover", and "Add It Up". "Destroyer" is considered to be the sequel to their 1970 smash, "Lola".
9. "You can't plant me in your penthouse; I'm going back to my plough. Back to the howling old owl in the woods, hunting the horny back toad. Oh, I've finally decided my future lies beyond the yellow brick road."

Answer: Elton John

"Goodbye Yellow Brick Road", from the album of the same name, originally released in 1973. This album also includes Elton's classics, "Candle in the Wind", "Bennie and the Jets", "Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding", and "Grey Seal".
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the nine previous lyrics?

Answer: Yellow

Yella. Hope everyone enjoyed it. Thanks for playing.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us