FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 24
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 24

Rock Lyrics - Mystery Word #24 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you tell me who sang them. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,505
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3140
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "Maybe I'm a man, and maybe I'm a lonely man who's in the middle of something that he doesn't really understand. Maybe I'm a man, and maybe you're the only woman who could ever help me. Baby, won't you help me to understand?" Hint


Question 2 of 10
2. "Well, I know it's kind of late; I hope I didn't wake you. But what I've got to say can't wait; I know you'd understand. 'Cause every time I tried to tell you, the words just came out wrong. So, I'll have to say 'I love you' in a song." Hint


Question 3 of 10
3. "Down in the pleasure centre, hell bent or heaven sent, listen to the propaganda, listen to the latest slander. There's nothing underhand, that she wouldn't understand. Pump it up until you can feel it. Pump it up when you don't really need it." Hint


Question 4 of 10
4. "When I was a child, I had a fever; my hands felt just like two balloons. Now I've got that feeling once again. I can't explain, you would not understand, this is not how I am." Hint


Question 5 of 10
5. "I'm dirty, mean, and mighty unclean; I'm a wanted man. Public Enemy Number One, understand? So, lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life." Hint


Question 6 of 10
6. "Well, I do my best to understand, Dear, but you still mystify and I wanna know why. I pick myself up off the ground, to have you knock me back down, again and again." Hint


Question 7 of 10
7. "You've been telling me you're a genius since you were seventeen. In all the time I've known you, I still don't know what you mean. The weekend at the college didn't turn out like you'd planned. The things that pass for knowledge, I can't understand." Hint


Question 8 of 10
8. "Daddy thinks I'm crazy; he don't understand, never saw inside my head. People think I'm lazy but I'm in demand, never heard a word I said. Mama's gonna worry; I've been a bad, bad boy." Hint


Question 9 of 10
9. "It's okay, I understand; this ain't no never-never land. I hope that when this issue's gone, I'll see you when your clothes are on. We'll take your car, yes we will; we'll take you car and drive it. We'll take it to a motel room and take 'em off in private." Hint


Question 10 of 10
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Maybe I'm a man, and maybe I'm a lonely man who's in the middle of something that he doesn't really understand. Maybe I'm a man, and maybe you're the only woman who could ever help me. Baby, won't you help me to understand?"

Answer: Paul McCartney

"Maybe I'm Amazed", from the album "McCartney", originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Teddy Boy", Singalong Junk", and "The Lovely Linda". This was McCartney's first solo release after the demise of the "Fab Four".
2. "Well, I know it's kind of late; I hope I didn't wake you. But what I've got to say can't wait; I know you'd understand. 'Cause every time I tried to tell you, the words just came out wrong. So, I'll have to say 'I love you' in a song."

Answer: Jim Croce

"I'll Have to Say I Love You in a Song", from the album "I Got a Name", originally released in December of 1973, three months after Croce's death in a plane crash in Natchitoches, Louisiana, at the age of 30. This album also includes the tunes, "Five Short Minutes", "I Got a Name", and "Workin' at the Carwash Blues."
3. "Down in the pleasure centre, hell bent or heaven sent, listen to the propaganda, listen to the latest slander. There's nothing underhand, that she wouldn't understand. Pump it up until you can feel it. Pump it up when you don't really need it."

Answer: Elvis Costello

"Pump It Up", from the album "This Year's Model", originally released in 1978. This album also includes the tunes, "Radio Radio", "(I Don't Want To Go To) Chelsea", and "Lip Service". Costello's birthname is Declan Patrick McManus.
4. "When I was a child, I had a fever; my hands felt just like two balloons. Now I've got that feeling once again. I can't explain, you would not understand, this is not how I am."

Answer: Pink Floyd

"Comfortably Numb", from the album "The Wall", originally released in 1979. This classic double-length album also includes the tunes, "Mother", "Young Lust", and "Goodbye Blue Sky". Pink Floyd took their band name from two American blues artists, Pink Anderson and Floyd Council.
5. "I'm dirty, mean, and mighty unclean; I'm a wanted man. Public Enemy Number One, understand? So, lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life."

Answer: AC/DC

"TNT", from the album "High Voltage", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Live Wire", "The Jack", and "It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'N' Roll)". Angus Young performed on stage in a gorilla suit prior to his now legendary schoolboy outfit.
6. "Well, I do my best to understand, Dear, but you still mystify and I wanna know why. I pick myself up off the ground, to have you knock me back down, again and again."

Answer: Nick Lowe

"Cruel To Be Kind", from the album Labour of Lust, originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Born Fighter", "Skin Deep", and "Switchboard Susan". Lowe played in the band Rockpile with Dave Edmunds and Billy Bremner.
7. "You've been telling me you're a genius since you were seventeen. In all the time I've known you, I still don't know what you mean. The weekend at the college didn't turn out like you'd planned. The things that pass for knowledge, I can't understand."

Answer: Steely Dan

"Reelin' In The Years", from the album "Can't Buy a Thrill", originally released in 1972. This album also includes the classics, "Do It Again", "Dirty Work", and "Midnight Cruiser". Since 1975, Steely Dan has consisted of Donald Fagen and Walter Becker and various session musicians.
8. "Daddy thinks I'm crazy; he don't understand, never saw inside my head. People think I'm lazy but I'm in demand, never heard a word I said. Mama's gonna worry; I've been a bad, bad boy."

Answer: Ozzy Osbourne

"Flying High Again", from the album "Diary of a Madman", originally released in 1981. This album also includes the tunes, "O'er the Mountain", "You Can't Kill Rock and Roll", and the title track. This was the last album on which guitarist, Randy Rhoads, would play. Rhoads died in a plane crash on March 19, 1982.
9. "It's okay, I understand; this ain't no never-never land. I hope that when this issue's gone, I'll see you when your clothes are on. We'll take your car, yes we will; we'll take you car and drive it. We'll take it to a motel room and take 'em off in private."

Answer: J. Geils Band

"Centerfold", from the album "Freeze Frame", originally released in 1981. This album also includes the tunes "Flamethrower", "Rage in the Cage", and the title track.
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used in each of the previous nine lyrics?

Answer: Understand

I just don't understand kids these days, what with their loud rock music and their "designer drugs". When I was a kid, we had no volume dials on our 8-track players, and we had to find an old soda can from which to make a pipe...AND WE LIKED IT!
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us