FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 3
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 3

Rock Lyrics - Mystery Word #3 Trivia Quiz


Another in a long line of mystery word lyrics quizzes. I give you the lyrics to rock songs; you tell me the band or artist. Keep an eye out for the mystery word. Enjoy.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,039
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8276
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: bradez (4/10), Guest 82 (5/10), rlandi1 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Remember, walking in the sand. Remember, walking hand in hand. Remember, the night was so exciting. Remember, her smile was so inviting." Hint


Question 2 of 10
2. "I remember finding out about you. Everyday my mind is all around you. Looking out from my lonely room, day after day." Hint


Question 3 of 10
3. "And please remember that I never lied. And please remember how I felt inside now, honey. You gotta make it your own way, but you'll be alright now, sugar. You'll feel better tomorrow, come the morning light now, baby." Hint


Question 4 of 10
4. "Long as I remember, the rain been comin' down. Clouds of mystery pourin' confusion on the ground." Hint


Question 5 of 10
5. "Do you remember Murray the K, Alan Freed and high energy? It's the end, the end of the 70's. It's the end, the end of the century." Hint


Question 6 of 10
6. "And there's a woman in the kitchen, cleaning up the evening slop. And he looks at her and says, 'Hey darlin, I can remember when you could stop a clock'." Hint


Question 7 of 10
7. "Did you ever really need somebody, and really need 'em bad? Did you really ever want somebody, the best love you ever had? Do you ever remember me, baby; did it feel so good? 'Cause it was good the first time, and you knew you would." Hint


Question 8 of 10
8. "Remember yesterday, walking hand in hand, love letters in the sand; I remember you. Through the sleepless nights, through every endless day, I wanna hear you say, 'I remember you'." Hint


Question 9 of 10
9. "I can't remember if I cried when I read about his widowed bride. But something touched me deep inside, the day the music died." Hint


Question 10 of 10
10. Okay, time for the mystery word. Without going back and peeking, tell me: What one word was mentioned in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word (Remember: spelling counts))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : bradez: 4/10
Jul 10 2024 : Guest 82: 5/10
Jul 10 2024 : rlandi1: 8/10
Jun 13 2024 : HemlockJones: 9/10
Jun 11 2024 : magijoh1: 10/10
Jun 11 2024 : cheeseit223: 9/10
Jun 01 2024 : flynnmcalnis: 10/10
May 30 2024 : sabbaticalfire: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Remember, walking in the sand. Remember, walking hand in hand. Remember, the night was so exciting. Remember, her smile was so inviting."

Answer: Aerosmith

"Remember (Walking in the Sand)", from the album "Night in the Ruts", originally released in 1979. This album also included the tunes, "Three Mile Smile" and "Reefer Head Woman".
2. "I remember finding out about you. Everyday my mind is all around you. Looking out from my lonely room, day after day."

Answer: Badfinger

"Day After Day", from the album "Straight Up", originally released in 1972. This album also included the hits, "Baby Blue" and "Sweet Tuesday Morning".
3. "And please remember that I never lied. And please remember how I felt inside now, honey. You gotta make it your own way, but you'll be alright now, sugar. You'll feel better tomorrow, come the morning light now, baby."

Answer: Guns N' Roses

"Don't Cry", from the album "Use Your Illusion I", originally released in 1991.
4. "Long as I remember, the rain been comin' down. Clouds of mystery pourin' confusion on the ground."

Answer: Creedence Clearwater Revival

"Who'll Stop the Rain?", from the classic CCR album "Cosmo's Factory", originally released in 1970. This album includes such CCR classics as "Travelin' Band", "Run Through the Jungle", and "Up Around the Bend".
5. "Do you remember Murray the K, Alan Freed and high energy? It's the end, the end of the 70's. It's the end, the end of the century."

Answer: The Ramones

"(Do You Remember) Rock 'N' Roll Radio?", from the album "End of the Century", originally released in 1980.
6. "And there's a woman in the kitchen, cleaning up the evening slop. And he looks at her and says, 'Hey darlin, I can remember when you could stop a clock'."

Answer: John Cougar Mellencamp

"Pink Houses", from the album "Uh-Huh", originally released in 1983. This album also included the hits, "Crumblin' Down" and "The Authority Song".
7. "Did you ever really need somebody, and really need 'em bad? Did you really ever want somebody, the best love you ever had? Do you ever remember me, baby; did it feel so good? 'Cause it was good the first time, and you knew you would."

Answer: Led Zeppelin

"Ten Years Gone", from the classic Zep double-length album, "Physical Graffiti", originally released in 1975. This album also includes the monster tunes, "Trampled under Foot", "The Rover", and "Down by the Seaside", plus several other awesome tunes.
8. "Remember yesterday, walking hand in hand, love letters in the sand; I remember you. Through the sleepless nights, through every endless day, I wanna hear you say, 'I remember you'."

Answer: Skid Row

"I Remember You", from Skid Row's self-titled debut album, originally released in 1989. This album also included the hits, "18 and Life" and "Youth Gone Wild".
9. "I can't remember if I cried when I read about his widowed bride. But something touched me deep inside, the day the music died."

Answer: Don McLean

"American Pie", from the 1971 album of the same name. A classic tribute song to Buddy Holly and Ritchie Valens, and a stab at the British invasion bands of the 60's and 70's and the decline of American rock 'n' roll. A true epic document.
10. Okay, time for the mystery word. Without going back and peeking, tell me: What one word was mentioned in each of the previous nine lyrics?

Answer: Remember

No particular reason for the word "remember". Just some cool songs with something in common. Keep an eye out for more. Thanks for playing.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us