FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 48
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 48

Rock Lyrics - Mystery Word #48 Quiz


Number 48 in the series of rock lyrics quizzes with a twist. You know the drill. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5680
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics: "Hey, kids, shake it loose together, The spotlight's hittin' something that's been known to change the weather. We'll kill the fatted calf tonight, so stick around." Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics: "And Go-Cart Mozart was checking out the weather chart to see if was safe outside. And little Early Pearly came by in his curly wurly, and asked me if I needed a ride." Hint


Question 3 of 10
3. Who sang these lyrics: "Sweet as sugar, love won't wash away. Rain or shine, it's always here to stay. All these years you and I've spent together; I guess, we just couldn't stand the weather." Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics: "Ain't no change in the weather, ain't no changes in me. Well, there ain't no change in the weather, ain't no changes in me. And I ain't hidin' from nobody, nobody's hidin' from me." Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics: "From the Kentucky coal mines to the California sun, hey Bobby shared the secrets of my soul. Through all kinds of weather, through everything that we done, hey Bobby baby kept me from the cold." Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics: "I'm your Uncle Ernie and I welcome you to Tommy's Holiday Camp. The camp with a difference, never mind the weather, when you come to Tommy's, the holiday's forever." Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics: "We've been through some things together, with trunks of memories still to come. We found things to do in stormy weather. Long may you run." Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics: "Should we talk about the weather? (hi, hi, hi). Should we talk about the government? (hi, hi, hi, hi)." Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics: "Hope you have got your things together. Hope you are quite prepared to die. Looks like we're in for nasty weather. One eye is taken for an eye." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : H53: 9/10
Jun 11 2024 : cheeseit223: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics: "Hey, kids, shake it loose together, The spotlight's hittin' something that's been known to change the weather. We'll kill the fatted calf tonight, so stick around."

Answer: Elton John

"Bennie And The Jets", from the album "Goodbye Yellow Brick Road", originally released in 1973. This album also includes the classic tunes, "Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding", "Grey Seal", and "Goodbye Yellow Brick Road". This classic album was certified gold the same week it was released.
2. Who sang these lyrics: "And Go-Cart Mozart was checking out the weather chart to see if was safe outside. And little Early Pearly came by in his curly wurly, and asked me if I needed a ride."

Answer: Manfred Mann's Earth Band

"Blinded By The Light", from the album "The Roaring Silence", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Questions", "Singing the Dolphin Through", and "Waiter, There's a Yawn In My Ear". "Blinded By The Light" was originally written and performed by Bruce Springsteen in 1973, but it later became Manfred Mann's most recognizable hit.
3. Who sang these lyrics: "Sweet as sugar, love won't wash away. Rain or shine, it's always here to stay. All these years you and I've spent together; I guess, we just couldn't stand the weather."

Answer: Stevie Ray Vaughan

"Couldn't Stand The Weather", from the album of the same name, originally released in 1984. This album also includes the tunes, "Cold Shot", "Tin Pan Alley", and "Scuttle Buttin'". Stevie Ray Vaughan and Double Trouble were the first band to play the Montreaux International Jazz Festival before ever recording an album or being signed to a record deal. "Couldn't Stand The Weather" was Vaughan's second album.
4. Who sang these lyrics: "Ain't no change in the weather, ain't no changes in me. Well, there ain't no change in the weather, ain't no changes in me. And I ain't hidin' from nobody, nobody's hidin' from me."

Answer: Lynyrd Skynyrd

"Call Me The Breeze", from the album "Second Helping", originally released in 1974. This album also includes the tunes, "Sweet Home Alabama", "The Ballad of Curtis Loew", and "Workin' For MCA". "Call Me The Breeze" was originally written and performed by J.J. Cale, who also wrote and performed "Cocaine" and "After Midnight" before Eric Clapton turned them into big hits.
5. Who sang these lyrics: "From the Kentucky coal mines to the California sun, hey Bobby shared the secrets of my soul. Through all kinds of weather, through everything that we done, hey Bobby baby kept me from the cold."

Answer: Janis Joplin

"Me and Bobby McGee", from the album "Pearl", originally released in 1971. This album also includes the tunes, "Cry Baby", "Mercedez Benz", and "Try (Just A Little Bit Harder)". "Me and Bobby McGee" was penned by Kris Kristofferson. The album "Pearl" was released four months after Joplin's death, and soon went to Number One.
6. Who sang these lyrics: "I'm your Uncle Ernie and I welcome you to Tommy's Holiday Camp. The camp with a difference, never mind the weather, when you come to Tommy's, the holiday's forever."

Answer: The Who

"Tommy's Holiday Camp", from the album "Tommy", originally released in 1969. This album also incldues the tunes, "Pinball Wizard", "I'm Free", "Sally Simpson", and "Go To The Mirror, Boy". The song, "Tommy's Holiday Camp" is sung by drummer Keith Moon, who also plays Uncle Ernie in the 1975 film version of "Tommy". Roger Daltrey plays Tommy in the film.
7. Who sang these lyrics: "We've been through some things together, with trunks of memories still to come. We found things to do in stormy weather. Long may you run."

Answer: Neil Young

"Long May You Run", from the album of the same name, originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Fountainebleau", "Ocean Girl", "Midnight On The Bay", and "Let It Shine". In fact, these are all the songs on the album. Young's longtime friend and band cohort, Stephen Stills, also contibuted to this song and album.
8. Who sang these lyrics: "Should we talk about the weather? (hi, hi, hi). Should we talk about the government? (hi, hi, hi, hi)."

Answer: R.E.M.

"Pop Song '89", from the album "Green", originally released in 1988. This album also includes the tunes, "Stand", "Orange Crush", and "Turn You Inside-Out". "Green" was R.E.M.'s sixth studio album, and first after signing with the Warner Bros. Company. They had originally recorded with IRS Records.
9. Who sang these lyrics: "Hope you have got your things together. Hope you are quite prepared to die. Looks like we're in for nasty weather. One eye is taken for an eye."

Answer: Creedence Clearwater Revival

"Bad Moon Rising", from the album "Green River", originally released in 1969. This album also includes the tunes, "Lodi", "Commotion", and the title track. In 1995, CCR bassist Stu Cook, and drummer Doug Clifford formed the band, Creedence Clearwater Revisited, which included ex-Cars guitarist Elliot Easton.
10. Time once again for the mystery word. What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Weather

"I've got the horse right here, his name is Paul Revere, and there's a guy who says if the weather is clear, can do, can do; this guy says the horse can do." This is a little ditty once sung by Frank Sinatra, called "Fugue For Tinhorns". George Burns sang it in the 1984 comedy movie, "Oh God You Devil", and it's been a cheery earworm to me ever since.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us