FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 40
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 40

Rock Lyrics - Mystery Word #40 Quiz


Number 40 in the mystery word series. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,057
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4350
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "If you wanna hang out, you've got to take her out, cocaine. If you wanna get down, down on the ground, cocaine. She don't lie, she don't lie, cocaine." Hint


Question 2 of 10
2. "Rise up, gather 'round, rock this place to the ground. Burn it up, let's go for broke, watch the night go up in smoke. Rock on!" Hint


Question 3 of 10
3. "You're not shy; you get around. You wanna fly, don't want your feet on the ground. You stay up; you won't come down. You wanna live, you wanna move to the sound." Hint


Question 4 of 10
4. "I get the same old dream, same time every night, fall to the ground and I wake up. So I get out of bed, put on my shoes, and in my head, thoughts fly back to the break-up. These four walls are closing in. Look at the fix you've put me in."" Hint


Question 5 of 10
5. "Gotta get down to it, soldiers are cutting us down, should've been gone long ago. What if you knew her and found her dead on the ground? How can you run when you know?" Hint


Question 6 of 10
6. "Put out the spotlights, one and all, and let the feeling get down to your soul. The music's so loud you can hear the sound, reachin' for the sky, churnin' up the ground." Hint


Question 7 of 10
7. "Ain't flingin' tears out on the dusty ground, for all my friends out on the burial ground. Can't stand the feeling, gettin' so brought down." Hint


Question 8 of 10
8. "Meet me in the crowd; people, people. Throw your love around; love me, love me. Take it into town; happy, happy. Put it in the ground where the flowers grow, gold and silver shine." Hint


Question 9 of 10
9. "Well, I know what's right. I got just one life. In a world that keeps on pushin' me around, but I'll stand my ground, and I won't back down." Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If you wanna hang out, you've got to take her out, cocaine. If you wanna get down, down on the ground, cocaine. She don't lie, she don't lie, cocaine."

Answer: Eric Clapton

"Cocaine", from the album "Slowhand", originally released in 1977. This album also includes the tunes, "Lay Down Sally", "Wonderful Tonight", and "The Core". "Cocaine" was written and released by blues guitar great, J.J. Cale, in 1976. Clapton's version fared much better on the charts. Cale also wrote Clapton's 1970 classic, "After Midnight".
2. "Rise up, gather 'round, rock this place to the ground. Burn it up, let's go for broke, watch the night go up in smoke. Rock on!"

Answer: Def Leppard

"Rock of Ages", from the album "Pyromania", originally released in 1983. This album also includes the tunes, "Rock! Rock! Till You Drop", "Foolin'", and "Too Late For Love". Def Leppard released their first album, "On Through the Night", in 1980. They released "High 'N' Dry" in 1981, and they released their breakthrough album, "Pyromania", in 1983.
3. "You're not shy; you get around. You wanna fly, don't want your feet on the ground. You stay up; you won't come down. You wanna live, you wanna move to the sound."

Answer: Foreigner

"Urgent", from the album "4", originally released in 1981. This album also includes the tunes, "Jukebox Hero", "Night Life", and "Break It Up". Foreigner took their name because the band consisted of members from both sides of the Atlantic Ocean. Foreigner originally consisted of Lou Gramm (vocals), Mick Jones (guitar/vocals), Ian McDonald (guitar/flute/vocals), Al Greenwood (keyboards), Ed Gagliardi (bass), Dennis Elliot (drums). Jones, McDonald and Elliot are from Britain. Gramm, Greenwood and Gagliardi are all originally from the state of New York.
4. "I get the same old dream, same time every night, fall to the ground and I wake up. So I get out of bed, put on my shoes, and in my head, thoughts fly back to the break-up. These four walls are closing in. Look at the fix you've put me in.""

Answer: Rainbow

"Since You've Been Gone", from the album "Down to Earth", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "All Night Long", "Eyes of the World", and "Lost in Hollywood". Graham Bonnet sang lead for Rainbow on this album. Bonnet has also been with bands such as Alcatrazz, Forcefield, and the Michael Schenker Group.
5. "Gotta get down to it, soldiers are cutting us down, should've been gone long ago. What if you knew her and found her dead on the ground? How can you run when you know?"

Answer: Crosby, Stills, Nash and Young

"Ohio", was originally released as a single in 1970, and was first included on the CSNY live album "Four-Way Street" in 1971. Neil Young wrote this classic shortly after the Kent State tragedy of May 4, 1970. The single was released ten days after the shootings, and has been included on several CSNY and Neil Young albums since that time.
6. "Put out the spotlights, one and all, and let the feeling get down to your soul. The music's so loud you can hear the sound, reachin' for the sky, churnin' up the ground."

Answer: Bad Company

"Rock 'N' Roll Fantasy", from the album "Desolation Angels", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "Gone, Gone, Gone", "Early in the Morning", and "Oh Atlanta". The original lineup for Bad Company included former members of Free, King Crimson, and Mott the Hoople.
7. "Ain't flingin' tears out on the dusty ground, for all my friends out on the burial ground. Can't stand the feeling, gettin' so brought down."

Answer: The Rolling Stones

"Sway", from the album "Sticky Fingers", originally released in 1971. This album also includes the classics, "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine", and "Bitch". If I was stranded on a desert island and only had one album to listen to, this would be it!
8. "Meet me in the crowd; people, people. Throw your love around; love me, love me. Take it into town; happy, happy. Put it in the ground where the flowers grow, gold and silver shine."

Answer: R.E.M.

"Shiny Happy People", from the album "Out of Time", originally released in 1991. This album also includes the tunes, "Losing My Religion", "Radio Song", and my favorite R.E.M. tune, "Texarkana". The punkish pop quartet of Stipe, Buck, Mills and Berry released their debut album, "Murmur", in 1983, and it was named Album of the Year by 'Rolling Stone' magazine.
9. "Well, I know what's right. I got just one life. In a world that keeps on pushin' me around, but I'll stand my ground, and I won't back down."

Answer: Tom Petty

"I Won't Back Down", from the album "Full Moon Fever", originally released in 1989. This album also includes the tunes, "Free Fallin'", "Running Down a Dream", and "Yer So Bad". This was Tom Petty's first album without the Heartbreakers and, from start to finish, quite possibly his best work.
10. Time once again for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Ground

Always stand your ground, no matter what.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us