Quiz about BTW Which Ones Pink
Quiz about BTW Which Ones Pink

BTW Which One's Pink? Trivia Quiz


You don't have to be a groupie expert to have fun with my Floyd quiz. Just a little basic knowledge, and love of this most innovative rock band.

A multiple-choice quiz by bryceh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Pink Floyd

Author
bryceh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,671
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6324
Last 3 plays: Guest 185 (10/10), Guest 204 (7/10), Guest 80 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What founding member came up with the name for Pink Floyd? Hint

Rick Wright
Roger Waters
Syd Barrett
Nick Mason

2. Who replaced Syd? Hint

Roger Waters
David Gilmour
Nick Mason
Rick Wright

3. What was their first album? Hint

'Saucerful of Secrets'
'Atom Heart Mother'
'Piper at the Gates of Dawn'
'Obscured by the Clouds'

4. Which early album has the most interesting song: 'Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict'? Hint

'Ummagumma'
'Relics'
'Obscured By The Clouds'
'More'

5. The most impressive song 'One Of These Days' is on which album? Hint

'Obscured By The Clouds'
'A Saucerful Of Secrets'
'Atom Heart Mother'
'Meddle'

6. Which of their albums stayed on the charts the longest?
Hint

'The Wall'
'Wish You Were Here'
'Animals'
'Dark Side Of The Moon'

7. Which album is their tribute to Syd? Hint

'The Wall'
'The Final Cut'
'Animals'
'Wish You Were Here'

8. What album also became a successful movie? Hint

'Animals'
'The Wall'
'The Final Cut'
'The Division Bell'

9. Which album is dedicated to the memory of Roger Waters' father? Hint

'Animals'
'The Wall'
'The Final Cut'
'Wish You Were Here'

10. What album has the excellent song 'Learning To Fly'? Hint

'A Momentary Lapse Of Reason'
'The Final Cut'
'The Wall'
'The Division Bell'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What founding member came up with the name for Pink Floyd?

Answer: Syd Barrett

After starting the band he left a short while later because of personal problems. We all still love him.
2. Who replaced Syd?

Answer: David Gilmour

David continues to lead the band today.
3. What was their first album?

Answer: 'Piper at the Gates of Dawn'

The title was taken from Syd's favorite children's book: 'Wind in the Willows' by Kenneth Grahame.
4. Which early album has the most interesting song: 'Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict'?

Answer: 'Ummagumma'

'Ummagumma' is British slang for sex.
5. The most impressive song 'One Of These Days' is on which album?

Answer: 'Meddle'

'One of these days! I'm going to cut you into little pieces!' 'The Albatros' appears, ever so gentle, later in the album.
6. Which of their albums stayed on the charts the longest?

Answer: 'Dark Side Of The Moon'

"Dark Side of the Moon" stayed on the charts over 700 weeks.
7. Which album is their tribute to Syd?

Answer: 'Wish You Were Here'

'Shine on You crazy Diamond' -- SYD
8. What album also became a successful movie?

Answer: 'The Wall'

This bizarre film stars Bob Geldolf.
9. Which album is dedicated to the memory of Roger Waters' father?

Answer: 'The Final Cut'

For Eric Fletcher Waters 1913--1944.
10. What album has the excellent song 'Learning To Fly'?

Answer: 'A Momentary Lapse Of Reason'

Hurrah! The Quiz is done! I hope you liked it! Contact me please so we can chat...
Source: Author bryceh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 185: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 204: 7/10
Jan 25 2023 : Guest 80: 10/10
Jan 23 2023 : Flyingbustub: 9/10
Jan 11 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 62: 8/10
Dec 13 2022 : Guest 170: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us