Quiz about Pink Floydathon
Quiz about Pink Floydathon

Pink Floydathon Trivia Quiz


Just a little quiz about the best band ever. Good Luck

A multiple-choice quiz by bsmall1978. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Pink Floyd

Author
bsmall1978
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,856
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3755
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the instrument used by Roger Waters. Hint

Bass guitar
Lead guitar
Drums
Keyboard

2. Which album contained the song 'Matilda Mother'? Hint

'Animals'
'Meddle'
'Atom Heart Mother'
'The Piper at the Gates of Dawn'

3. On which movie did the Floyd record the song 'Heart Beat, Pig Meat'? Hint

'Zabriskie Point'
'London 66-67'
'Animal Farm'
'Born British'

4. Which song appears on the album 'Ummagumma' (live)? Hint

'A Saucerful of Secrets'
'Bike'
'Grantchester Meadows'
'One of these Days'

5. In what year was the album 'Meddle' released? Hint

1971
1977
1975
1968

6. What animal is on the cover of 'Atom Heart Mother'? Hint

Cow
Pig
Dog
Sheep

7. Who sang the vocals for the song 'Have a Cigar' from the album 'Wish you were Here'? Hint

Roy Harper
Dave Gilmour
Roger Waters
NIck Mason

8. Name the last album that Roger Waters did for the Floyd. Hint

'The Wall'
'The Division Bell'
'Wish you were here'
'The Final Cut'

9. In what 1972 concert movie does the song "Echoes" appear?

Answer: (Three Words (think italy))
10. 'Shine on you Crazy Diamond' is a song about whom? Hint

Bob Close
John Lennon
Roger Waters
Syd Barrett


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the instrument used by Roger Waters.

Answer: Bass guitar

One of the best bass players ever.
2. Which album contained the song 'Matilda Mother'?

Answer: 'The Piper at the Gates of Dawn'

Released as song three on early Floyd album.
3. On which movie did the Floyd record the song 'Heart Beat, Pig Meat'?

Answer: 'Zabriskie Point'

They recorded seven songs for this movie including my favourite, 'Country Song'.
4. Which song appears on the album 'Ummagumma' (live)?

Answer: 'A Saucerful of Secrets'

The best version of the song.
5. In what year was the album 'Meddle' released?

Answer: 1971

Contains the great song 'Echoes'.
6. What animal is on the cover of 'Atom Heart Mother'?

Answer: Cow

Just a picture of a cow.
7. Who sang the vocals for the song 'Have a Cigar' from the album 'Wish you were Here'?

Answer: Roy Harper

The members of the band did not like their sound so they went with Roy.
8. Name the last album that Roger Waters did for the Floyd.

Answer: 'The Final Cut'

The last good album from Pink Floyd.
9. In what 1972 concert movie does the song "Echoes" appear?

Answer: live at pompeii

"Live at Pompeii" was filmed during the recording of their classic album "Dark Side of the Moon" in 1972.
10. 'Shine on you Crazy Diamond' is a song about whom?

Answer: Syd Barrett

Barrett left the band in the late '60s because of personal problems.
Source: Author bsmall1978

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 193: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us