Quiz about Pink Floyd
Quiz about Pink Floyd

Pink Floyd Test | Music


P is for "Pink Floyd"!

A multiple-choice quiz by gregchrisb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Pink Floyd

Author
gregchrisb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,959
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2861
Last 3 plays: Guest 193 (8/10), Guest 98 (10/10), Guest 79 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Of the band members listed, who was credited with writing the lyrics to the most songs? Hint

Roger Waters
Nick Mason
David Gilmour
Richard Wright

2. Which Pink Floyd album has lasted the longest on the charts? Hint

Animals
The Final Cut
Dark Side of the Moon
The Wall

3. Who sued the other band members to put the name of Pink Floyd down to rest for good? Hint

Waters
Wright
Gilmour
Mason

4. In which year was "The Wall" released in the UK? Hint

1979
1976
1978
1980

5. For which event did the band wholly reunite for, after not appearing together for over 20 years? Hint

Live Aid
They never came back together
Live 7
Live 8

6. When did David Gilmour announce that Pink Floyd would be reuninting to perform at a huge music event? Hint

June 11, 2005
June 12, 2005
June 10, 2005
June 13, 2005

7. In which arena did Pink Floyd play their last concert with Roger Waters, before their 20 year hiatus without him? Hint

Tweeter Center
Wembley Stadium
Earls Court
Hyde Park

8. Where did most of the members of Pink Floyd grow up? Hint

Liverpool, England
Cambridge, England
London, England
York, England

9. Which of these songs doesn't belong? Hint

Time
Brain Damage
Money
Breath

10. When was it released to the press that Syd Barrett would be released from "Pink Floyd"? Hint

May 1968
April 1968
June 1968
July 1968


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the band members listed, who was credited with writing the lyrics to the most songs?

Answer: Roger Waters

Even though Waters wrote most of the lyrics to the songs, Gilmour did write many songs as did the rest of the band.
2. Which Pink Floyd album has lasted the longest on the charts?

Answer: Dark Side of the Moon

"Dark Side of the Moon" was one of the most successful and most popular albums in rock history. It's unbelievable that so many people in this generation are still buying this album.
3. Who sued the other band members to put the name of Pink Floyd down to rest for good?

Answer: Waters

After Waters left the band the remaining band members continued recording and touring sporadically. He didn't want them making money off of the image he had helped build for "Pink Floyd".
4. In which year was "The Wall" released in the UK?

Answer: 1979

It was another of their best albums that they produced. You can say that some of the songs on this album are like anthems to some teenagers. It only reached the number three spot in the English charts.
5. For which event did the band wholly reunite for, after not appearing together for over 20 years?

Answer: Live 8

After so many years apart "Pink Floyd" came together to perform at the Live 8 concerts. The Live 8 concerts were organized by Sir Bob Geldof.
6. When did David Gilmour announce that Pink Floyd would be reuninting to perform at a huge music event?

Answer: June 12, 2005

They performed "Breathe/Breathe Reprise", "Money", "Wish You Were Here" and "Comfortably Numb" at Live 8.
7. In which arena did Pink Floyd play their last concert with Roger Waters, before their 20 year hiatus without him?

Answer: Earls Court

The concert was on June 17, 1981.
8. Where did most of the members of Pink Floyd grow up?

Answer: Cambridge, England

They formed in 1965.
9. Which of these songs doesn't belong?

Answer: Breath

"Breathe" was one of Pink Floyd's songs. "Breath" was not one of their songs. The rest were some of Pink Floyd's songs.
10. When was it released to the press that Syd Barrett would be released from "Pink Floyd"?

Answer: April 1968

Syd was constantly taking drugs like LSD. His actions were becoming more and more unpredictable so the other members kicked him out.
Source: Author gregchrisb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 193: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 79: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 73: 6/10
Dec 15 2022 : Guest 198: 1/10
Dec 13 2022 : Guest 152: 5/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us