Quiz about Evanescence Lyrics
Quiz about Evanescence Lyrics

Evanescence Lyrics Multiple Choice Quiz | 10 Questions


Just a simple lyrics quiz. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Codyy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
Codyy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
238,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1198
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The lyrics: "I see your shadow, so I know, they're all wrong" are from what song? Hint

Missing
Bring Me To Life
Even In Death
My Immortal

2. "If you need to leave the world you live in, lie your head down and stay a while." are lyrics from which song? Hint

Imaginary (Fallen)
Imaginary (Origin)
Haunted
Hello

3. "If you want me, come and find. (I'm here, for you!) Nothing's stopping you so please release me!" are lyrics from which song? Hint

Taking Over Me
Anything For You
Like You
Exodus

4. The song ____ contains these lyrics: "Can this be what you really wanted, baby? Blame it on me! Set your guilt free! Nothing can hold you back now!" Hint

Whisper
Lacrymosa
Sweet Sacrifice
Forgive Me

5. These lyrics go with which song? "Nothing I bleed for is more tormenting. I'm losing my mind and you just stand there and stare as my world divides!" Hint

Going Under
All That I'm Living For
Everybody's Fool
Snow White Queen

6. "Meet me after dark again, and I'll hold you. I want nothing more than to see you there..." are lyrics from which song? Hint

Lies
Breathe No More
Before The Dawn
Forever Gone, Forever You

7. "I hate me, for breathing, without you. I don't want to feel anymore for you. Grieving for you, I'm not grieving for you. Nothing real love can't undo..." are lyrics from which song? Hint

Your Star
My Immortal
Like You
Farther Away

8. "Don't look down, don't look into the eyes of the world beneath you!" are lyrics from which song? Hint

Lacrymosa
Jesus Take the Wheel
The Only One
Good Enough

9. These lyrics are from which song? "Breathe in and take my life in you, no longer myself only you." Hint

I Must Be Dreaming
Bring Me To Life
Surrender
Tourniquet

10. Which song goes like this? "It's true, we're all a little insane, but it's ok, now that I'm unchained. Fear is only in our minds, taking over all the time..." Hint

Lacrymosa
Sweet Sacrifice
Call Me When You'r Sober
My Last Breath


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The lyrics: "I see your shadow, so I know, they're all wrong" are from what song?

Answer: Even In Death

"Even In Death" is from the 'bootleg' 19 track album "Not For Your Ears" which was only released for a short period of time. Amy Lee, lead singer, withdrew the release due to a track called "You" which she never meant to be released.
2. "If you need to leave the world you live in, lie your head down and stay a while." are lyrics from which song?

Answer: Imaginary (Origin)

Most people know of the "Imaginary" released on the album "Fallen" while in fact there was a spectacular version released on "Origin," the band's demo CD.
3. "If you want me, come and find. (I'm here, for you!) Nothing's stopping you so please release me!" are lyrics from which song?

Answer: Anything For You

"Anything For You" was also released on the "Not For Your Ears" disc. This song strays far from the Evanescence norm, and on top of that is all together a very catchy tune.
4. The song ____ contains these lyrics: "Can this be what you really wanted, baby? Blame it on me! Set your guilt free! Nothing can hold you back now!"

Answer: Lacrymosa

"Lacrymosa" is a song originally composed by Mozart. Evanescence redid this masterpiece and added their own original lyrics, and it was released on their album "The Open Door."
5. These lyrics go with which song? "Nothing I bleed for is more tormenting. I'm losing my mind and you just stand there and stare as my world divides!"

Answer: Snow White Queen

"Snow White Queen" came out on "The Open Door." "The Open Door" was released on Oct. 3, 2006, and the song will not be released to the radio, so if you wish to hear it, you have to buy the CD.
6. "Meet me after dark again, and I'll hold you. I want nothing more than to see you there..." are lyrics from which song?

Answer: Before The Dawn

"Before The Dawn" was on the "Not For Your Ears" album, along with "Forever Gone, Forever You." Meanwhile, "Breathe No More" was released on "Fallen" and "Lies" was on Evanescence's first ever demo CD, "Origin."
7. "I hate me, for breathing, without you. I don't want to feel anymore for you. Grieving for you, I'm not grieving for you. Nothing real love can't undo..." are lyrics from which song?

Answer: Like You

"Like You" came out on "The Open Door" and is speculated to have been written in honor of Evanescence's lead singer, Amy Lee's, younger sister who died at the age of three of an unrevealed disease. It's not included in the lyrics, but while listening to the song, Amy sings "I long to be like you, Sis, lie cold in the ground like you..."
8. "Don't look down, don't look into the eyes of the world beneath you!" are lyrics from which song?

Answer: The Only One

"Jesus Take the Wheel" was not even recorded by Evanescence, it was recorded by Carrie Underwood. "The Only One" is from "The Open Door" and many fans have thought that this song is hinting at some of Amy's political views, but then again, many do not.
9. These lyrics are from which song? "Breathe in and take my life in you, no longer myself only you."

Answer: Surrender

This song was on the album "Not For Your Ears," and definitely shows influence on later versions of "Bring Me To Life" which has the lyrics: "Breathe into me and make me real..."
10. Which song goes like this? "It's true, we're all a little insane, but it's ok, now that I'm unchained. Fear is only in our minds, taking over all the time..."

Answer: Sweet Sacrifice

"Sweet Sacrifice" was released on "The Open Door" and is the first track. It's not stated yet whether it will be released to the radio or not.
Source: Author Codyy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us