Quiz about Great Classic Country Songs
Quiz about Great Classic Country Songs

Great Classic Country Songs Trivia Quiz


I agree with the quiz maker that said CMT and country radio killed traditional country music. These some great songs that are not played on the radio anymore, or very seldom.

A multiple-choice quiz by formula409. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
formula409
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,479
Updated
Mar 12 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5512
Last 3 plays: lalapad (6/10), Guest 174 (6/10), Guest 70 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete the song title by David Allan Coe: ' _______
________ lost her smile'.
Hint

Mona Lisa
Rosa May
My Girl
Someone Lovely

2. On Hank Williams Jr's 'A Country Boy Can Survive', what river is going dry? Hint

Mississippi
Rio Grande
Ohio
Nile

3. According To Merle Haggard, what soda pop does he drink with 'Rainbow Stew'? Hint

Bubble Up
Coke
7-Up
Pepsi

4. According To Waylon Jennings, 'Luchenbach, Texas', what are the two things in life that make it worth living? Hint

Guitars and Beer
Guitars and Women
Guns and Woman
Mountains and Trains

5. Complete the title from the 1984 song, by the group Atlanta. '_________ Burned Again Last Night'. Hint

Cigars
My Heart
The Bar
Atlanta

6. In Chris Ledoux's song about rodeo life on the road, 'Goin and a Blowin', complete the verse: 'flying high on _____________ and breathing that cool night air'. Hint

Life and Love
Coffee and Pills
Caffeine and Copenhagen
Skoal and Budweiser

7. Complete the Johnny Paycheck verse, 'Tonight I Feel Like an Old ______'. Hint

Violin
Hat
Shoe
Guitar

8. According to the Pirates Of The Mississippi, what is the name of the dog they want fed? Hint

Rex
Jake
Luke
Duke

9. In the song 'Old Home Filler up and Keep on a Truckin Cafe' by C W McCall, the trucker takes his dog Sloan and the waitress Mavis to a drive in picture show. What movie do they see? Hint

The Cowboys
Star Wars
True Grit
High Noon

10. According To Tom T. Hall, what words go in the blanks? 'Faster ______, Younger __________, Older __________ And More _________'? Hint

Cars, Women, Whiskey, Money
Horses, Women, Whiskey, Money
Horses, Kids, Houses, Whiskey
Woman, Whiskey, Dogs, Money


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the song title by David Allan Coe: ' _______ ________ lost her smile'.

Answer: Mona Lisa

Another one of his hits that never got a lot of airtime.
2. On Hank Williams Jr's 'A Country Boy Can Survive', what river is going dry?

Answer: Mississippi

From the album 'The Pressure is On' 1981.
3. According To Merle Haggard, what soda pop does he drink with 'Rainbow Stew'?

Answer: Bubble Up

A classic Haggard.
4. According To Waylon Jennings, 'Luchenbach, Texas', what are the two things in life that make it worth living?

Answer: Guitars and Women

One of the many duets done with Willie.
5. Complete the title from the 1984 song, by the group Atlanta. '_________ Burned Again Last Night'.

Answer: Atlanta

A great group from the mid 80's.
6. In Chris Ledoux's song about rodeo life on the road, 'Goin and a Blowin', complete the verse: 'flying high on _____________ and breathing that cool night air'.

Answer: Caffeine and Copenhagen

Ledouxs' early stuff is his best.
7. Complete the Johnny Paycheck verse, 'Tonight I Feel Like an Old ______'.

Answer: Violin

'Soon to be put away and never played again'.
8. According to the Pirates Of The Mississippi, what is the name of the dog they want fed?

Answer: Jake

9. In the song 'Old Home Filler up and Keep on a Truckin Cafe' by C W McCall, the trucker takes his dog Sloan and the waitress Mavis to a drive in picture show. What movie do they see?

Answer: True Grit

An old song from a great storyteller.
10. According To Tom T. Hall, what words go in the blanks? 'Faster ______, Younger __________, Older __________ And More _________'?

Answer: Horses, Women, Whiskey, Money

A truly classic song.
Source: Author formula409

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : lalapad: 6/10
Feb 02 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 70: 4/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 20 2023 : GORDOM: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 98: 6/10
Jan 05 2023 : Guest 107: 6/10
Dec 29 2022 : Guest 63: 6/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us