Quiz about Classic Country Songs By Male Singers  Part 1
Quiz about Classic Country Songs By Male Singers  Part 1

Classic Country Songs By Male Singers - Part 1 Quiz


This quiz includes eight number ones. Who is the artist, what is the next line, lyric specifics, etc. Have fun!

A multiple-choice quiz by annanne. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
annanne
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,187
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
543
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 174 (2/10), kinkyfriedman (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. John Schneider's "Country Girls", mentions five U.S. locations. Which of the following cities is NOT part of the lyrics? Hint

Mobile
Atlanta
Chicago
New York City

2. "Step through the door and I see my _______"

"I lean in closer and _______ responds"

Who is the girl Ricky Skaggs is referring to in his 1986 number one hit?

Answer: (One Word)
3. In this number nine hit from 1985, who is Eddy Raven asking:

"could you be so kind"?
Hint

operator
waitress
judge
postman

4. In this 1979 number two hit, Ronnie Milsap states that "Daytona's nice this time of year". What does Ronnie see in Daytona? Hint

lovers holding hands
all of these
the sun
sand castles

5. No one enjoys a broken heart, though in this 1981 number one hit, the singer claims it's "the best break this old heart ever had".

Who is he?
Hint

Eddie Rabbitt
Ed Bruce
Eddy Raven
Eddy Arnold

6. Do you recall the next line from this 1977 number one hit?

"While guys my age are raising kids"
Hint

I'm raising Cain just like I did
I'm raising hell just like I did
I'm taking chances now and then
I'm throwing caution to the wind

7. Do you recall the next line to complete this stanza from a 1979 number one country song?

"I hope I don't embarrass you too much
Here in front of all your friends
I'm gonna _________________________"
Hint

make you understand
tell it like it is
get down on my knees
beg you to stay

8. The following lines are from a 1989 number one song ... who is the artist?

"I can't stand the thought
Of never holding you tight
Where did I go wrong
And he go right"
Hint

Steve Wariner
George Strait
Ray Stevens
T.G. Sheppard

9. According to Earl Thomas Conley, what does he claim is the third hardest thing he'll ever do? Hint

lying to her about you
holding her and loving you
leavin' here without you
tellin' her about you

10. The final question pertains to an early 1980s hit song, where the artist repeats the words "talk to me", fourteen times throughout the song.

Please name the singer.

Answer: (two words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Schneider's "Country Girls", mentions five U.S. locations. Which of the following cities is NOT part of the lyrics?

Answer: Atlanta

"Country Girls" was Schneider's second number one hit, spending a total of 14 weeks on the country charts in 1985.

Also in 1985, Schneider played the role of DEA Agent Cliff Adams in the film "Cocaine Wars".
2. "Step through the door and I see my _______" "I lean in closer and _______ responds" Who is the girl Ricky Skaggs is referring to in his 1986 number one hit?

Answer: Sheri

"Cajun Moon" was Ricky Skaggs' fifth music video.

At age six, Skaggs shared the stage with Bill Monroe; he sang and played the mandolin.

At age seven, Skaggs was turned down to audition for the Grand Ole Opry, citing he was too young.
3. In this number nine hit from 1985, who is Eddy Raven asking: "could you be so kind"?

Answer: operator

"Operator, Operator" (is the song title)
Could you be so kind
As to reconnect this number
I just spent my last dime
She's got my love on hold and my heart is on the line"

Raven's first number one hit was "I Got Mexico" from 1984.
4. In this 1979 number two hit, Ronnie Milsap states that "Daytona's nice this time of year". What does Ronnie see in Daytona?

Answer: all of these

"I took some time to clear my mind
And give myself a change of atmosphere
I had some fun lying in the sun
Daytona's nice this time of year
I saw lovers hand in hand building castles in the sand
And doing all the things we did back then
But just when I think I'm through loving you
You're back on my mind again"

This song "Back On My Mind Again" reached number one on the Canadian charts.
5. No one enjoys a broken heart, though in this 1981 number one hit, the singer claims it's "the best break this old heart ever had". Who is he?

Answer: Ed Bruce

"You're the best break this old heart ever had
You're all the good luck that I'll never need to have
Never thought I'd ever love again like that
You're the best break this old heart ever had"

"You're The Best Break This Old Heart Ever Had", was the only number one hit out of 51 singles for Ed Bruce. Fourteen singles were in the top 20; six of those were in the top ten.
6. Do you recall the next line from this 1977 number one hit? "While guys my age are raising kids"

Answer: I'm raising hell just like I did

"While guys my age are raising kids
I'm raising hell just like I did
I've got a lot of crazy friends
And they forgive me of my sins"

"Rollin' With The Flow" was the eighth number one hit for the late Charlie Rich (d/July, 1995, age 62).

Composed by Jerry Hayes and Billy Sherrill.
7. Do you recall the next line to complete this stanza from a 1979 number one country song? "I hope I don't embarrass you too much Here in front of all your friends I'm gonna _________________________"

Answer: get down on my knees

"You know that woman didn't mean a thing to me
I hope I don't embarrass you too much
Here in front of all your friends
I'm gonna get down on my knees"

Conway Twitty's "Don't Take It Away", was a number one hit on both the U.S. and Canadian charts.

His record history includes 44 number ones (U.S.) and 49 number ones (Canada).
8. The following lines are from a 1989 number one song ... who is the artist? "I can't stand the thought Of never holding you tight Where did I go wrong And he go right"

Answer: Steve Wariner

In 1989, Steve Wariner's eighth number one hit, "Where Did I Go Wrong", is from the "I Got Dreams" album.

Wariner composed the song and co-produced it with Jimmy Bowen.
9. According to Earl Thomas Conley, what does he claim is the third hardest thing he'll ever do?

Answer: leavin' here without you

In 1983, "Holding Her And Loving You" was ETC's fourth number one U.S. hit; number two in Canada. The song was nominated for multiple Grammy Awards.
10. The final question pertains to an early 1980s hit song, where the artist repeats the words "talk to me", fourteen times throughout the song. Please name the singer.

Answer: Mickey Gilley

"Talk To Me", from Mickey Gilley's 16th studio album, "Put Your Dreams Away", took the number one spot (U.S.) and number three (Canada) in 1982.
Source: Author annanne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 2/10
Dec 23 2022 : kinkyfriedman: 7/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us