Quiz about Classic Country Music Songs
Quiz about Classic Country Music Songs

Classic Country Music Songs Trivia Quiz


Classic Country Music has had many brilliant songs and artists over the years. This quiz is to test your knowledge on the content of some of the most popular songs in country music and the artists that performed these songs.

A multiple-choice quiz by Big-Al1st. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Classic Country

Author
Big-Al1st
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,782
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7241
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (7/10), Guest 174 (8/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Me and Bobby McGee were "busted flat in"? Hint

New Orleans
San Antonio
Los Angeles
Baton Rouge

2. Johnny Cash sang a song about a Native American who joined the Marines during World War II, and was one of the soldiers who raised the flag at Iwo Jima. What was that Marine's name? Hint

Geronimo
Ezra Pound
Ira Hayes
John Eagle

3. Which Country superstar is missing from the following? Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson and __________? Hint

Waylon Jennings
Kenny Rogers
George Jones
Merle Haggard

4. Billy Ray Cyrus sang "Where am I going to live when I get _________? Hint

Paid
Home
Drunk
Married

5. Where did Marty Robbins find his true love Felina? Hint

Las Vegas
El Paso
San Antonio
Austin

6. In the Johnny Cash song, what did Bill's mother tell him not to take to town? Hint

His guns
His pay
His horse
His girl friend

7. What did Johnny Paycheck want to tell his boss when he said "Take this job and ________"? Hint

Shove it
Advertise it
Keep it
Stuff it

8. C. W. Mcall had a huge hit with "Convoy" which was made into a successful film starring Kris Kristofferson. What was Kristofferson's CB name? Hint

Bald Eagle
Turkey Vulture
Mucky Swan
Rubber Duck

9. Fill in the blank "What made ________ famous has made a loser out of me" Hint

Las Vegas
Salt Lake City
Milwaukee
Birmingham

10. Which famous Superstar started his singing career with The New Christy Minstrels and then went on to form The First Edition? Hint

George Jones
Roy Rogers
Hank Williams
Kenny Rogers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Me and Bobby McGee were "busted flat in"?

Answer: Baton Rouge

"Me and Bobby McGee", written by Kris Kristoferson, had the opening lines "Busted flat in Baton Rouge, waiting for a train". Incidentally, this song was Janis Joplin's only Number One hits, reaching the top of the charts one month after her death.
2. Johnny Cash sang a song about a Native American who joined the Marines during World War II, and was one of the soldiers who raised the flag at Iwo Jima. What was that Marine's name?

Answer: Ira Hayes

Ira Hayes was a Pima Indian who fought with the American Marines during World War II. He helped raise the Stars and Stripes on the Pacific Island of Iwo Jima. He was then shipped back to the USA where he was regarded as a hero, was wined and dined, and travelled the country helping to sell war bonds.

But very soon after he was forgotten, returned to his homeand started drinking heavily. He was found drowned is a ditch on his Reservation. Johnny Cash told Ira's story in "The Ballad of Ira Hayes".
3. Which Country superstar is missing from the following? Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson and __________?

Answer: Waylon Jennings

Waylon Jennings. Waylon and the other three superstars formed the Country Super Group "The Highwayman" in 1985 with the hits "Highwayman" and "Desperados Waiting for a Train" contained in their first album.
4. Billy Ray Cyrus sang "Where am I going to live when I get _________?

Answer: Home

From Billy Ray Cyrus' hit "Where am I Going to Live When I Get Home?"
5. Where did Marty Robbins find his true love Felina?

Answer: El Paso

Marty Robbins found his true love in the "West Texas town of El Paso". "El Paso" was one of his famous Gunfighter ballads.
6. In the Johnny Cash song, what did Bill's mother tell him not to take to town?

Answer: His guns

The title of the song was "Don't Take Your Guns to Town".
7. What did Johnny Paycheck want to tell his boss when he said "Take this job and ________"?

Answer: Shove it

"Take this Job and Shove it" was a big hit for Johnny Paycheck which earned him a reputation (deservedly so) as a rebel.
8. C. W. Mcall had a huge hit with "Convoy" which was made into a successful film starring Kris Kristofferson. What was Kristofferson's CB name?

Answer: Rubber Duck

The very start of the song gives the answer "Uh, Breaker One-Nine, this here's the Rubber Duck".
9. Fill in the blank "What made ________ famous has made a loser out of me"

Answer: Milwaukee

Milwaukee has been named "The Beer Capital of the World". Apart from the fact that some of the most famous American beers are brewed in Milwaukee, it was the massive shipments of Schlitz beer to Chicago straight after the great fire in 1871 that coined the phrase "The beer that made Milwaukee famous". Hence the title of this classic song.
10. Which famous Superstar started his singing career with The New Christy Minstrels and then went on to form The First Edition?

Answer: Kenny Rogers

Kenny Rogers started his career with The New Christy Minstrels in 1966 but then went on to form Kenny Rogers and the First Edition in 1967.
Source: Author Big-Al1st

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 208: 7/10
Today : Guest 174: 8/10
Feb 02 2023 : Guest 174: 10/10
Feb 01 2023 : Guest 166: 5/10
Jan 30 2023 : Guest 68: 5/10
Jan 30 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 173: 6/10
Jan 25 2023 : Guest 76: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 12: 10/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us